GM opreste productia Hummer pana la finalizarea vanzarii

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.01.2010
Productia Hummer va fi oprita pana cand GM va incheia tranzactia cu cei de la Sichuan Tengzhong.

Productia Hummer va fi sistata la sfarsitul acestei saptamani in timp ce americanii de la GM asteaspta ca vanzarea marcii sa fie aprobata de catre oficialii chinezi. Dupa cum stiti, cei de la Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. au cumparat marca americana Hummer. Productia modelelor Hummer va fi sistata la sfarsitul acestei saptamani. Potrivit celor de la divizia chineza a General Motors, intarzierea tranzactiei este cauzata de faptul ca Sichuan Tenzhong Heavy Industrial Machinery Co este specializata in industria grea, nu in productia de automobile.

Chinezii de la Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery trebuie sa obtina aprobarea de la propriul guvern pentru a activa pe sectorul auto cu marca Hummer. Legile din China sunt create astfel incat sa nu fie prea multi "jucatori" pe acelasi sector important al unei industrii. Intarzierile ar putea fi cauzate si de faptul ca guvernantii chinezi sunt ingrijorati de consumul ridicat de carburant al automobilelor Hummer. Exista o posibilitate ca afacerea sa fie refuzata de catre autoritatile din China, dar aceasta este extrem de slaba daca luam in vedere stadiul avansat al tranzactiei dintre GM si Sichuan Tengzhong.

In momentul in care chinezii vor intra in posesia marcii Hummer, aceasta va utiliza uzina din Sheveport pana in 2011, iar programul de productie ar putea fi extins pana in 2012.

Un sfert din productia acestei fabrici este reprezentat de automobilele Hummer. Din cele trei fabrici din America, Hummer va mai utiliza doar pe cea din Shreveport, cu posibilitatea utilizarii uzinei din Mishawaka. Chinezii ar putea dezvolta si o versiune diesel a lui H3, care ar putea fi introdusa ulterior si pe celalte piete pe care este vanduta in aceast moment marca americana. Hummer este comercializat in 37 de tari din intreaga lume. GM are circa 2.100 de unitati Hummer care nu au fost inca vandute.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (3)

  • bmw power
    ce bine au facut.
    5 0
  • mihai B.
    hummer
    nu inteleg dc o vand pentru ca e o mina de aur, armata americana au nevoie de hummer.
    1 5
  • @mihai B.
    Productia Hummer-ului militar nu are legatura cu productia pentru civili.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru