GM pregateste in Europa reteaua de alimentare a viitorului Volt

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.12.2008
GM si spaniolii de la Iberdola vor analiza posibilitatea implementarii unui sistem de realimentare pentru Volt in Spania si Marea Britanie.

Situatia critica in care se afla ii determina pe cei de la General Motors sa gaseasca noi solutii pentru iesirea din impas. Americanii isi pun toate sperantele in noul hibrid Chevrolet Volt, model in dezvoltarea caruia au investit zeci de milioane de dolari.

Gigantul din Detroit a incheiat de curand un acord cu spaniolii de la Iberdola, care prevede realizarea unui studiu de fezabilitate ce ar putea sta la baza unei viitoare retele de alimentare cu energie electrica pentru noul Volt. Studiul va analiza tehnologia necesara dezvoltarii unei infrastructuri de realimentare si a unei strategii de marketing eficace pentru vehicule electrice cum este Volt.

Cercetarile se vor desfasura in Spania si Marea Britanie si vor analiza posibilitatea instalarii unor prize de realimentare in casele oamenilor, in birouri si in parcari publice sau private.

Iberdola si GM au declarat ca in conditiile in care studiul de fezabilitate va avea rezultate pozitive, acordul va fi extins, ambele parti urmand sa incerce stabilirea unor acorduri cu organele de conducere nationale, regionale si locale pentru implementarea unei retele de realimentare electrica.

In acest moment, Iberdola este cel mai mare operator de energie electrica recuperabila pentru utilitatile din intreaga lume. Aceasta pozitie ii da posibilitatea sa negocieze un viitor joint-venture cu grupul american aflat la ananghie.

via | CarScoop

Taguri: GM, Iberdola, Volt

Comentarii (1)

  • intreb si io
    Da' Voltu' ala vechi care era numai electric de ce l-au ingropat???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru