GM respinge oferta de 1 miliard euro pentru Opel

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 20.11.2008
GM a respins oferta de preluare a marcii Opel, inaintata de compania energetica germana SolarWorld.

GM a anuntat astazi ca a respins oferta de 1 miliard de euro inaintata de compania energetica germana SolarWorld pentru marca Opel.

SolarWorld a oferit pentru marca germana detinuta de General Motors 250 de milioane de euro bani lichizi si 750 de milioane de euro in credite bancare. Conform Agentiei France-Presse, fiecare angajat de la Opel ar fi primit cate 40.000 de euro in cazul unei tranzactii.

In legatura cu oferta surprinzatoare lansata pentri Opel, Karin Kirchner, purtatorul de cuvant al GM Europa, a declarat: “Este o pura speculatie. Nu aveam de gand sa comentam acest subiect. Opel nu este de vanzare.

In ciuda celor declarate de oficialii GM, se stie ca gigantul american se afla intr-o situatie critica, avand nevoie urgenta de lichiditati.

Via | Reuters

Taguri: GM, Opel

Comentarii (5)

  • razvan
    americani nebuni ..
    ce sa zic, ei stiu mai bine ce sa faca .. dar in criza actuala de lichiditate, daca nu ii ajuta substantial statul american (alte plati pe capul omului de rand) atunci o sa aiba probleme grave si o sa dea toate marcile pe bucati la 50 % sau mai putin .. probabil ei mizeaza pe faptul ca refuzand asa o oferta substantiala, mimeaza o stare de stabilitate .. dar nu prea mai prostesc pe nimeni. Intr'un final, un scenariu sumbru ar arata asa : Opel vinde de rupe .. restul marcilor 2 masini pe luna si sta toata activitatea GM pe profitul companiei euro-americane. PS - Cine naiba a vandut in trecut Opel americanilor, totusi ?
    0 0
  • clarkson
    e treaba veche...
    In March 1929 General Motors bought 80% of the company; increasing this to 100% in 1931. The Opel family gained $33.3 million dollars from the transaction.
    0 0
  • n-or sa vanda
    Opel e cash-cow pentru GM, si probabil ca singura divizie care mai merge cat de cat bine. N-or sa-si taie craca de sub picioare. Iar ce vroiau sa faca verzii aia...
    Pai sa dea miliardul ala tuturor muncitorilor, iar companiei nimic... Sau poate numai ajutorul de la statul german...
    Si ma indoiesc ca Opel face numai un miliard.
    0 0
  • Pacat ca nu au acceptat oferta, probabil o vor da mult mai ieftin peste cateva saptamani-luni. asa se va intampla si cu alte companii multinationale. Probabil urmeaza si altii precum Ford, PSA, VW care vor vinde Skoda si Seat, samd. Abia astept sa vad din nou producatorii pe picioarele lor si cu modele care mai de care mai frumoase si nu toate cu acelasi aspect.
    0 0
  • URAGANU
    LOGIC TATA
    Cum sa vinzi una din marcile care ti se vand cel mai bine ? In momentul de fata GM sta sus in Europa Datorita vanzarilor Opel Astra G, H si Opel Vectra + Corsa atat in zona tarilor din lumea 3-a, ca Romania cat si ca Vauxhall in Marea Britanie.

    Si cine dracu accepta credit in plina criza ? :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru