GM şi SAIC vor dezvolta împreună un tren de propulsie nou

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.08.2010
General Motors şi SAIC vor dezvolta motoare cu patru cilindri şi transmisii cu dublu-ambreiaj care vor fi cu 20% mai ecologice decât unităţile echivalente cu transmisie automată convenţională.

General Motors a semnat un parteneriat cu chinezii de la SAIC pentru a dezvolta trenuri de propulsie. Cele două companii vor realiza o familie de motoare cu patru cilindri care vor avea între 1.0 litri şi 1.5 litri capacitate cilindrică şi vor fi echipate cu injecţie directă şi turbocompresor. Emisiile de CO2 ale acestor unităţi vor fi mai reduse decât ale motoarelor echivalente cu aproximativ 20%.

Pe lângă noile motorizări, cei de la GM şi SAIC vor dezvolta şi o transmisie cu dublu-ambreiaj. Noua transmisie ar trebui să fie cu 10% mai eficientă decât actualele cutii de viteze automate cu şase trepte şi convertor de cuplu. Noua transmisie va fi realizată de inginerii de la Centrul de Dezvoltare Trenuri de Propulsie de in Pontiac, Minnesota şi de Centrul Tehnic de Automobile Pan Asia din Shanghai. Noile trenuri de propulsie nu au încă un debut anunţat în producţie.

"Noile tehnologii deschid un capitol nou şi incitant în parteneriatul dintre GM şi SAIC.

Nu numai că vor face noile noastre modele mai ecologice, dar vor creşte abilităţile inginerilor noştri, care s-au dezvoltat puternic de când colaborăm cu General Motors.", a declarat Hu Maoyuan, şeful SAIC Motor.

Via | GlobalMotors

Comentarii (2)

  • mare afacere .. cand ar putea sa plateasca la VAG pentru dreptul de a folosi tehnologia DSG ( sau un derivat ) . . . sau poate nu vrea VAG ...
    2 11
  • :)
    sau poate vor ei sa faca ceva mai bun decat VAG!
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru