GM va inchide marca Saturn

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 02.10.2009
Din cauza faptului ca Roger Penske a renuntat la marca Saturn, General Motors va fi nevoit sa inchida aceasta marca. Peste 13.000 de locuri de munca vor fi pierdute, iar 350 de dealeri isi vor inchide portile.

General Motors va fi nevoit sa inchida marca Saturn dupa ce Roger Penske a renuntat la aceasta. Decizia lui Roger Penske de a renunta la negocierile pentru aceasta marca a fost socanta atat pentru cei de la GM, cat si pentru public, iar alegerea acestuia nu a fost motivata de catre General Motors, Saturn sau dealerii acestei marci. Roger Penske spera sa obtina o colaborare cu un producator de automobile international, care sa ii ofere sprijinul necesar pentru a crea automobile pe care sa le distribuie ulterior pe piata din Statele Unite ale Americii si nu numai.

Din pacate, Roger Penske nu a reusit sa gaseasca un partener viabil pentru aceasta afacere, asa ca s-a vazut nevoit sa renunte la achizitia marcii Saturn. General Motors va inchide treptat fabricile Saturn si va inchide si dealerii acestei marci. Astfel, 13.000 de locuri de munca vor fi pierdute, iar 350 de reprezentante din Statele Unite ale Americii vor fi inchise. GM are cel mai mult de pierdut din negocierile esuate, deoarece corporatia americana trebuie sa despagubeasca toti dealerii Saturn, care isi vor inchide francizele pana in octombrie 2010.

Intr-o miscare inteligenta de imagine, General Motors le va oferi in continuare garantie posesorilor de modele Saturn in cadrul reprezentantelor sale, pe toata perioada in care aceasta este valabila.

Constructorul american de automobile spera sa vanda cu usurinta stocul de modele ramas, dar si modelele care vor fi produse de la aceasta data pana la inchiderea fabricilor. Vanzarea marcii Saturn catre un alt potential investitor este putin probabila, deoarece nu au existat alti pretendenti interesati de aceasta oportunitate.

Via | DetNews

Comentarii (4)

  • Scuze, aici voiam sa postez
    Parcai un Opel Antara in spatele domnului din imagine
    0 3
  • pai da, ca Saturn videa in mare parte modele Opel acela din spate se numeste Saturn VUE, alte modele Opel care se vindeau in state sub numele de Saturn sunt fostul Opel Vectra (Saturn Aura), Astra (Saturn Astra), GT (Saturn Sky), ma rog nu stiu daca mai sunt si altele.
    4 0
  • americani blegi
    Greseala majora a lor este ca au facut/nascut ZECI de marci auto inutile.
    in ultimul an au cheltuit peste 60 MLD $ aiurea, cand cu banii astia ridicai de la zero alte marci/fabrici/modele noi!
    n-au minte.................
    2 0
  • Wizzel
    @LEE
    Permite-mi sa te intreb, cati ani ai?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru