GM va lansa un vehicul electric cu doua roti

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.04.2009
General Motors a colaborat cu Segway pentru a crea un vehicul electric cu doua roti care are o autonomie de 56 de kilometri.

In urma colaborarii cu Segway, GM a creat Project PUMA, un vehicul electric cu doua roti. Modelul are rotile amplasate in paralel si poate transporta doi pasageri. In functie de configuratia vehicului, PUMA poate transporta doi sau mai multi pasageri. Autonomia modelului este de 56 kilometri, care pot fi parcursi cu o singura incarcare.

Viteza maxima a modelului este de 56 km/h, ceea ce il face mult mai rapid decat modelul original Segway. Acesta este silentios si va fi mult mai ieftin decat o masina conventionala. Oficialii Segway promit o lansare in jurul anului 2010. Din pacate pentru GM si Segway, acest model nu promite nimic revolutionar pentru lumea auto, si ar putea avea o evolutie similara cu cea a modelului original Segway.

Via | Segway

Comentarii (4)

  • Testare impact.
    Asteptam cotatia EuroNCAP...
    0 1
  • anonim
    EuroNCAP
    Va fi prima "masina" care v-a reusi sa le pice pe toate... esti mai sigur pe o bicicleta, macar ai control asupra gidonului....
    0 2
  • segway.. mai mare
    numar de locuri in functie de optiunea clientului... asta e tare!! vreau si eu unu cu 18 locuri pe scaun si 10 in picioare.. aaa era sa uit cu oglinzi incalzite!
    0 2
  • asta este viitorul
    Nu intelegeti oameni buni ca asta este viitorul?
    Imaginativa cum o sa arate Bucurestiul peste 5 sau 10 ani. Va zic eu, datorita lipsei parcarilor si a numarului mare de masini, traficul prin centru va fi restictionat/interzis pentru toate masinile. Vor fi permise doar biciclete, scotere electrice, Segway... sau mersul pe jos.
    Pentru periferia oraselor va fi permis accesul cu masina doar pe baza de "BUvinieta" care va creste de la an la an. Daca mai pui ca benzina o sa ajunga la 3-4 euro pe litru iar eura la 6-7 ron... o sa fie mai rentabil de mers pe jos. Iar pentru cei comozi, autobuzul electric sau... un segway PUMA. Nu conteaza testele de impact sau ce mai spuneti voi pe acolo, pentru ca vitezele vor fi mici. Eu prefer sa merg cu maxim 15 la ora, dar sa merg constant, decat sa stau la semafoare sau sa merg 3 metrii si apoi sa stau 5 minute. Cautati pe youtube sa vedeti cum se merge in metropolele din India, fara reguli de circulatie si cu toate astea au accidente foarte putine si nici alea grave.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru