Google a cumpărat primul Focus Electric de serie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.01.2012
Primul exemplar de serie al noului Ford Focus Electric a fost livrat la sediul Google. Oficialii companiei nu au specificat destinaţia acestui model.

Google se mândreşte cu primul Ford Focus Electric de serie din lume. Pentru moment, nu este clar utilizare va avea vehiculul electric inaugural al constructorului din Michigan, oficialii Google neprezentând nicio informaţie pe lângă faptul că deţin un exemplar. În prezent, cei de la Google au o flotă de Toyota Prius (a doua generaţie) pentru proiectele Street View şi pentru testarea vehiculului autonom cu software Google.

Ford Focus Electric are o autonomie cuprinsă între 112 şi 160 de kilometri. Acumulatorul acestui model are nevoie de trei ore pentru a se încărca de la o priză de 240 de volţi. Nissan Leaf, unul dintre concurenţii săi, are o autonomie de 160 de kilometri şi necesită şase ore pentru a-şi încărca complet acumulatorul de la zero. Pe piaţa din SUA, un Ford Focus Electric are un preţ de pornire de 39.995 de dolari, fiind cu peste 4.000 de dolari mai scump decât un Leaf.

Focus Electric este oferit într-o singură versiune de echipare, doar tapiţeria din piele fiind pe lista de opţionale, alături de vopseaua în două culori. În standard, modelul are sistemul MyFord Touch cu afişaj de 8 inch, două ecrane LCD de 4.2 inch, configurabile de şofer, jante din aliaj de 17 inch, scaune din materiale reciclate, cameră video marşarier cu senzori de parcare spate, filtru de particule pentru instalaţia de climatizare, sistem audio cu nouă difuzoare, sistem de navigaţie activat prin comandă vocală şi multe altele.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • asta e reclama la google sau la focus? ca nu inteleg?
    8 6
  • Marian
    Sistemul ala MyFord Touch nu e facut in colaborare cu Microsoft? Poate pt asta l-au cumparat. Sa il studieze si sa scoata si ei ceva pe Android :D
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru