Google: "Maşina fără şofer a parcurs 1600 de kilometri"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 24.10.2011
Google a anunţat că maşina fără şofer a parcurs deja 1600 de kilometri.

Sergey Brin, co-fondatorul Google, a vorbit recent, în cadrul unei conferinţe de presă, despre viitorul maşinii fără şofer, pe care compania o testează. Până în prezent, maşina a reuşit să parcurgă un total de 1600 de kilometri fără intervenţia umană, o adevărată performanţă pentru un model care se pare că gândeşte singur modul în care trebuie să ruleze.

Sergey Brin a declarat că planul său este de a putea parcurge cu maşina autonomă un total de 1.6 milioane de kilometri, o distanţă suficientă pentru a putea testa reacţiile şi comportamentul automobilului fără şofer.

Până în prezent, mai multe maşini de test Google, echipate cu aceeaşi tehnologie, au reuşit să parcurgă un total de 160.000 de mile, echivalentul a 257.000 de kilometri. Inginerii şi mecanicii Google au mai intervenit însă, uneori, asupra modului de funcţionare.

Sergey Brin a ţinut să lămurească şi incidentul în care a fost implicată maşina fără şofer. Oficialul Google a declarat că acesta s-a petrecut ca urmare a unei erori umane.

Sistemele au funcţionat perfect, însă accidentul nu a putut fi evitat.

Google încearcă să omologheze maşina fără şofer, însă a recunoscut că e cale lungă până când aceasta va putea intra în producţia de serie. Brin a declarat că tehnologia trebuie dezvoltată până în punctul în care şoferul poate ignora complet drumul.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru