Gran Turismo 5 a fost lansat oficial în România!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 24.11.2010
Cel mai aşteptat joc auto din istorie, Gran Turismo 5, este disponibil de astăzi în magazinele de profil. Poţi testa virtual 1031 de maşini pe 71 de circuite diferite.

Esential

1031 de maşini stau la dispoziţia fiecăruia în noul Gran Turismo 5.
71 de circuite aflate în 26 de locuri diferite sunt disponibile în noul joc video.
5 ani este perioada de dezvoltare a lui Gran Turismo 5.
270 de lei costă o copie a jocului Gran Turismo 5.

După o aşteptare de doi ani şi după nenumărate amânări succesive, cel mai aşteptat simulator auto video - Gran Turismo 5 - a fost lansat pe piaţa din România. Jocul a fost lansat la noi în acelaşi timp cu prezentrea sa pe toate pieţele lumii. Începând de astăzi, orice fan al acestui tip de jocuri video care deţine un PlayStation 3 îşi poate încorda muşchii pe cele 71 de circuite diferite ale jocului pe care le poate testa cu cele peste 1000 de maşini diferite puse la dispoziţie de Polyphony Digital şi Sony.

Preţul unui joc este de 270 RON, acesta putând fi găsit în magazinele Altex, Domo, Flanco şi MediaGalaxy. GT5 poate fi cumpărat şi împreună cu consola PlayStation 3 160 GB, preţul pachetului fiind de 1600 de lei.

Printre noutăţile notabile pe care le aduce a cincea serie a franşizei Gran Turismo se numără preluarea licenţelor WRC, NASCAR şi Super GT, modul karting, simularea realistă a distrugerii maşinilor atât la nivel estetic cât şi la nivel tehnic, apariţia condiţiilor meteo extreme (furtună şi ninsoare), posibilitatea de a vedea imaginile 3D pe televizoare care permit acest lucru, efecte vizuale premium, cum sunt urmele de frânare, praful şi iarba desprinse la trecerea maşinii şi, nu în ultimul rând, posibilitatea de creare a unor circuite unice.

O altă premieră este apariţia modelelor Lamborghini şi Bugatti, care în anterioarele 4 episoade ale seriei au lipsit complet.

MAŞINILE DIN GT5

Cele 1031 de maşini existente în joc reprezintă cea mai complexă bază de modele dintre cele dezvoltate vreodată pentru un joc video. Pe lângă cele mai noi apariţii din industria auto a ultimilor doi ani, GT5 vine cu modele istorice şi cu prototipuri care pot fi testate exclusiv aici. Între acestea se numără Citroen GT Concept, Jaguar XJ13 sau ptototipul Red Bull X1, dezvoltat exclusiv virtual de Red Bull pentru acest joc. Tot aici veţi putea testa de la un Fiat 500 F din anii '60 la Lexus LF-A, Mercedes SLS AMG, Honda Insight, Toyota Prius, Tesla Roadster sau legenda Lancia Delta Integrale. Prototipurile Le Mans sau maşinile din WRC nu vor lipsi nici ele.

Maşinile din joc sunt împărţite în două categorii, Premium şi Standard. Diferenţa este făcută de faptul că, în cazul celor standard, deformările plastice ale maşinilor sunt clasice. În cazul celor premium, gamerul poate schimba faza scurtă cu faza lungă, are la dispoziţie imagini detaliate de la interior şi deformări complexe, în funcţie de fiecare situaţie în parte.

Procentul maşinilor premium disponibile este de 20%.

Lista completă a maşinilor disponibile în GT5 poate fi consultată AICI.
 

CIRCUITELE

De la cele 51 de circuite disponibile în GT4, Polyphony a ajuns la 71 în GT5. Acestea includ clasicele Nurburgring, Circuit de la Sarthe, Tsukuba, Laguna Seca, Monza, Daytona, Indianapolis sau Suzuka, dar şi circuite inedite, realizate virtual prin Roma şi Madrid. Există şi circuite imaginare, precum Trial Mountain sau Deep Forest Raceway, acestea putând fi completate de fiecare utilizator prin modul de construcţie disponibil în joc.

Lista completă a circuitelor disponibile în joc poate fi consultată AICI.

 

 

 

 

 

 

Comentarii (18)

  • Impecabila grafica!
    6 0
  • cookie
    logan
    cand baga logan?
    6 0
  • Peste 10 ani o sa ne miram ce grafica proasta avea Gran Turismo 5...
    9 0
  • marius
    Consola joc
    Jocul poate fi rulat doar pe PS3 sau si pe un calculator normal (desktop, laptop)?
    1 2
  • @ cookie
    sunt Dacii in GT5 :)

    DACIA
    Dacia 500 Lastun '82
    Dacia 1304 Pickup '83
    Dacia 1305 Pickup '83
    Dacia 1410 Sport Coupe '81
    Dacia Super Nova '03
    Dacia Logan Sedan '05
    Dacia Logan Steppe Concept '06
    Dacia Logan MCV Wagon '07
    Dacia =un named= Super Affordable Car '10"
    4 2
  • mircea
    @marius
    Gran Turismo 5 este disponibil exclusiv pe PS3.
    8 0
  • Prius
    Nu stiu ce cauta Prius in acest joc , ma gandesc ca este o ironie dura a celor care au facut jocul .

    TopGear test track este in joc , asta este un plus in opinia mea. Poate fi interesant.
    6 0
  • @vxf
    Putem incerca sa vedem daca scoatem timpi mai buni decat Stig :))
    Chiar este interesant jocul asta.
    Imi pare rau ca nu detin un PS3...momentan ;))
    5 0
  • uneori lucrurile bune ajung sa fie folosite ce unealta de vanzari ... dar ce sa-i faci, asa-i in biznis :)

    o gramada de bani un PS3 ... o mare gramada de bani jocul ( o merita el, dar fata de alte jocuri de profil este cu 30-50$ mai scump... )

    noroc cu dirt, test drive, nfs, si alte jocuri care arata si se misca foarte bine :)

    ( @ "impecabila grafica" .. DX8 iti spune ceva ? )
    1 3
  • @unckle
    ce vrei sa spui? ca GT5, implicit ps3 folosesc directx 8? daca da, te inseli amarnic si ar trebui sa te documentezi referitor la ce implica direct x.
    0 1
  • Night Sky
    This is only the begining
    :) .. B-)
    0 0
  • Directx
    Este exclusiv platformelor microsoft (windows si xbox360).
    2 0
  • hash3n2
    gran turismo
    oau e primul gran turismo cu calutul cabrat in el. cred de detinatorii de xbox mor de ciuda k nu o sa aiba si ei un joc k asta. dabia astept sa-l joc :D
    2 1
  • Ma tot gandesc ce incasari fenomenale are avea daca l-ar lansa si pe PC. Oricum, mi se pare stupid sa cumperi o consola pt un joc, chiar daca este GT5, pentru ca orice alt joc portat pe PC arata mai bine decat pt PS3
    0 3
  • ...
    Un PS3, un Tv diagonala de 81 sau 100, o conexiune la internet sau cativa prieteni devotati cauzei:)))) si va zic eu ca merita!!! E prea fun!!
    2 0
  • ...
    @ lexion - Nu orice joc portat pe pc arata mai bine. Sint care arata mai prost, de ex fifa 09. Si daca e pe pc diferenta la grafica e infima. Nu conteaza grafica cel mai mult, desi e dif f mica. De cativa ani buni se pune baza pe console (ps3 si xbox360), la unele jocuri pe pc jocul apare cateva luni mai tarziu sau nu mai apare deloc.
    0 0
  • octav_bmw
    pacat ca nu si pe ps2 ca nu as mai da 1600 lei pe un ps3.
    1 0
  • Sebastian
    UrfbhgGDzy
    Nu, nu cred c-ai peridut oferta. Cred ca era o luna. Acum sint in Frankfurt, nu ma pot interesa, dar din cite stiu parca asa a fost vorba, sa se prelungeasca. Altfel, gaseam noi solutii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru