Guvernul chinez blocheaza achizitia Hummer

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.02.2010
Relatiile diplomatice tensionate dintre SUA si China au dus la blocarea tranzactiei dintre GM si Sichuan Tengzhong, care avea ca finalitate vanzarea subsidiarului Hummer.

Desi General Motors deschisese deja sampania si se bucura de vanzarea subsidiarului Hummer, tranzactia ar putea fi anulata. Chinezii de la Sichuan Tengzhong, companie specializata in productia de masini grele, singurii care au reusit sa ajunga la un acord cu conglomeratul din Detroit, isi vad planurile naruite de guvernul chinez.

Se pare ca autoritatile de la Beijing au blocat tranzactia, amenintand astfel intelegerea dintre cele doua parti. Financial Times au pus aceasta decizie radicala pe seama tensionarii relatiilor diplomatice dintre China si Statele Unite, In aceste conditii, comunicarea, si asa fragila intre cele doua state puternice, ar urma sa aiba de suferit la capitolul schimburi economice.

Potrivit unor surse neoficiale, Sichuan Tengzhong va face o ultima incercare de deblocare a situatiei dificile si de a obtine aprobarea Ministerului Comertului din China. Daca tentativele vor esua, este foarte probabil ca intelegerea dintre GM si Tengzhong sa pice si viitorul Hummer sa fie pus din nou sub semnul intrebarii.

via | autoblog

Comentarii (3)

 • mihai B.
  urat
  nu inteleg dc vor sa vanda Hummer. au oricum o groaza de comenzi de la armata americana.
  5 6
 • xtrailler
  Armata SUA nu cumpara de la GM
  Modelele de armata sint fabricate de AM General, firma ce a vindut catre General Motors doar drepturile de productie ale modelelor civile. Asa ca, una-i Hummer (civile) si alta-i Humvee (armata)
  6 0
 • Breaking News !
  GM a anuntat azi ca va inchide marca Hummer, dupa ce vanzarea catre chinezi a picat .
  2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru