Guvernul german ajuta Opel cu 1 miliard de euro

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 18.11.2008
Guvernul german este gata sa ofere fondurile necesare companiei Opel, pentru a o ajuta sa supravietuiasca.

Esential

1 miliard de euro va oferi guvernul german companiei Opel.

Cancelarul Angela Merkel a anuntat ca guvernul german este pregatit sa ofere fondurile necesare companiei Opel, in caz de nevoie.

“ Nu s-a hotarat inca daca o sa fie nevoie de aceasta garantie financiara. Totul depinde de cum evolueaza situatia in Statele Unite ale Americii. Din punctul de vedere al guvernului german, suntem dispusi sa evaluam posibilitatea acordarii acestui ajutor”, a declarat Angela Merkel.

Aceasta situatie a fost creata de problemele pe care le-a intampinat GM in Statele Unite ale Americii si care au inceput sa afecteze si compania Opel, membra a concernului GM.

Carl-Peter Forster a declarat ca Opel va folosi fondurile primite pe teritoriul Germaniei. Acesta a dezvaluit ca este vorba de un ajutor de un miliard de euro, cu care lichiditatile pe termen scurt ale companiei Opel vor fi asigurate.

Momentan, aceste lichiditati nu sunt o problema, dar discutiile au avut loc in conditiile in care ajutorul de peste ocean nu ar mai putea fi posibil. Ajutorul de la statul German ar fi necesar pentru a asigura competitivitatea companiei Opel.

Via | Just-auto

Taguri: GM, Opel

Comentarii (3)

  • Graba strica treaba
    Guvrnul sau Guvernul german
    0 0
  • Cum se face o votare
    Opel Masina Anului
    Acum intelegeti de ce a iesit Opel Insignia masina anului 2009...
    0 0
  • mumbojumbo
    mda...
    halal economie de piata...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru