Honda ar putea lansa un succesor pentru S2000

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.05.2009
Honda ar putea lansa in urmatorii ani un succesor pentru roadster-ul S2000, altul decat versiunea de productie a hibridului sportiv CR-Z.

Dupa ce a anuntat la inceputul acestui an ca va opri productia roadster-ului S2000 in cursul acestui an, Honda cauta sa vina in atentia fanilor sai cu un nou model sportiv. Pana in prezent s-a zvonit ca locul lui S2000 va fi luat de coupe-ul hibrid CR-Z, sportiva cu tractiune fata, asteptata sa debuteze oficial, in versiune de productie, abia in 2010.

Jurnalistii japonezi anticipeaza insa si un coupe cu patru locuri, un posibil inlocuitor al roadster-ului S2000, care ar urma sa renunte la propulsia spate in favoarea unei tractiuni integrale Super Handling All Wheel Drive (SH-AWD). Coupe-ul sportiv se pare ca va imprumuta trenul de rulare hibrid folosit pe Insight si Civic insa este foarte posibil ca gama de motorizari sa fie completata de un V6 pe benzina sau de o unitate turbo cu patru cilindri.

Momentan japonezi nu au confirmat zvonurile, oficialii asiatici facand public doar faptul ca hibridul CR-Z va intra in productie si ca lansarea unui succesor pentru NSX va fi amanata.

via | CarScoop

Comentarii (18)

  • Tartareatza S2000
    S200 asta a fost si o sa fie o copie proasta la Opel Speedster si nimic mai mult. Motor prost si lipsit de cuplu, finisare de 2 bani, fiabilitate de toata jena si performante cam ca cele de la Hyundai Coupe. Nebun sa fii sa dai banii pe Honda, ei mai mult decat motorete nu sunt capabili sa faca.
    3 16
  • FF S 2000
    in stirea originala se aminteste de KERS si CR-ZX:

    http://www.4wheelsnews.com/tag/honda-ff-s2000/

    @Alex- opelul a aparut in vara lui 2000, Honda a scos S 2000 in aprilie 1999 :)

    vai de cultura voastra auto ......
    10 1
  • Andrei
    @Alex
    Frate, daca tie personal nu-ti place firma Honda (sunt 99% sigur ca ai o masina din grupul VAG) nu veni sa te dai mare cunoscator cand esti praf. Iti dai cu parerea, desi nu ai condus in viata ta o Honda (mai ales S2000) si mai esti si prost informat pe deasupra pt ca S2000 a aparut inaintea lui Speedster, asa ca iti propun sa mai iei o gura de apa ca faci cam mult praf.
    9 2
  • NU
    nu ai ghicit bei Andrei bei. Ai vrut sa ma faci meltean da nu a mers eu am ASTRA
    2 10
  • NeoGalaxy
    Masina din poza arata chiar super asta daca nu este doar un concept :) Grila fata este interesanta, dar nu-mi place de loc culoarea alba la o masina...
    6 2
  • @Alex
    1.Bizonule, Opel Speedster este un Lotus cosmetizat si cu un motor Opel si nu are nici o legatura cu S2000, sa nu mai vb ca-i rupe capul lui Speedster asta al tau si motorul ala de S2000 este intamplator cel mai performant motor aspirat de serie facut vre-odata (raport cp/l) si este un motor lesinat pt. lesinati, daca bizonul de tine este obisnuit cu caruta si sa schimbe pana-n 3000 de rotatii, da, este un motor lesinat, dar vezi ca turatia lui maxima e pe la 9000 probabil cam de 2 ori mai mare dacat la carutza ta.
    2. Vezi ca bate Hyunaiul Cope si cu motorul de la stergatoare.
    3.S2000 a fost conceputa inaintea basinii aluia de Speedster.
    3.Cred ac esti o copie proasta al unui BIZON.
    10 2
  • pentru R
    bei can facea OPEL masini honda ce facea ma? Ea zi? Daca esti tu smeker si citesti top gear crezi ca pe la mine pe ulita nu trece curentu electric sau ce?
    3 13
  • @Alex
    prietene, vezi ca brandul asta OPEL nu traieste din istorie si chiar imi place dar sa nu-l comparam cu Honda + ca tare mi-e frica ca OPEL o sa fie un Fiat cu emblema si HONDA o sa ramana HONDA.
    Vorba aceea "s-a nascut talent si a murit speranta".
    9 1
  • si draga alex
    nu te-a facut andrei meltean...........erai ca honda 2000 fata de opel speedster.....adica dinainte......da nu stii tu
    13 1
  • BogdanC
    @Alex
    Desi, in urma afirmatiilor tale, ori ti-ai demonstrat o grava lipsa de cultura auto ori ti-ai manifestat o dorinta de a te afirma prin declaratii oligofrene, afla ca Honda S600 a fost in anii '60 prima masina de serie mare a Honda. Cateva specificatii: motor 600cmc, putere 60cp la 9000 turatii. Acesta a avut un urmas in S800 tot in aceeasi perioada, In 1999, Honda implinea 50 de ani de la infiintarea sa ca si companie, astfel ca au decis sa lanseze ca si model de serie limitata acest S2000, cu motor de 2 l si 240cp la 9000 turatii pentru a celebra evenimentul si in onoarea serie S600/S800, prima creatie a fondatorului Soichiro Honda pe partea de automobile (la vremea aia deja era o companie bine-cunoscuta in fabricarea de motociclete). Vazand ca masina are un succes nebun la vanzari, Honda a decis sa fabrice S2000 in serie mare, astfel ca in 10 ani de viata s-a vandut cat jumatate din modelele Mazda MX5 de-a lungul a 20 ani, rezultand in peste 100.000 de bucati fabricate. De atunci, masina si-a castigat o notorietate de roadster sportiv pur-sange, in genul celor care au facut legenda in anii '50-'60 (Austin, Spitfire, Midget, etc.), iar perfromantele nu erau nici ele de neglijat: in timp real, masina a inregistrat o acceleratie pana la 100 km/h sub 6 secunde, iar viteza maxima depasea 250km/h, asta dintr-un motor de 2 litri normal aspirat de 240cp, fara nici un ajutaj gen turbo sau compresor.
    Speedster, desi e o masina excelenta, nu a fost decat o copie a mai celebrei Lotus Elise.
    11 1
  • Mitrea_D
    copacul si padurea
    Copii, mai discutam cand honda o sa faca masini macar comparabile cu cele de la OPEL. Pana atunci ca va place voua sa aveti o motoreta carosata e partea a doua. Incurcati realitatea cu preferintele voastre. Desi se exprima mai greu Alex are dreptate in ce spune, traditie = OPEL, motorete/mopede = honda .
    1 5
  • Andrei
    @Mitrea_D
    Stati asa ca s-a mai nascut un expert auto. Sunt si eu curios pe ce te bazezi cand compari cele 2 marci. Cu ce e mai bun Opel decat Honda (te rog sa vii cu argumente serioase, sa-mi arati ceva statistic, nu sa-mi vinzi gogosi ca ai tu Opel si toti prietenii tai cu care spargi seminte).
    In al doilea rand, daca tot esti fan Opel si esti expert in industria auto, poate imi spui si mie marea traditie Opel. Dar eu sunt gentil si ca sa nu mai cauti pe google despre istoria Opel, ca sigur n-o stii, iti spun eu: Compania s-a infiintat in 1863 si timp de 35 de ani a facut masini de cusut (bune ce-i drept), biciclete si cate un moped din cand in cand. Dupa aia s-au gandit sa cumpere drepturi de la Lutzman ca sa vanda masini, apoi au incheiat o intelegere cu francezii de la Darracq. Pt continuare te invit la un studiu amanuntit cand vrei sa mai combati ceva.
    Asa daca te iei dupa traditie, sunt multe alte marci cu o istorie mai bogata in industria auomotive decat Opel.
    8 0
  • Hai sa nu mai exageram aiurea, cand o invata Opel sa faca motoare si sasiuri ca ale Honda, mai vorbim. Poate nu stii, dar exista o vorba la nemti despre cei care au Opel, si nu prea e magulitoare, vorba care s-ar traduce cam asa la noi: "Orice Bula viseaza la un Opel." Plus ca vorbim de istoria ceva mai recenta, sub aripa 'ocrotitoare' a GM, nu de alde Kapitan sau Kadett de acum 50 ani. Deci, s-o lasam balta cu Opel, ca nu tine, chiar deloc.
    6 0
  • pe sistem tubo
    Ba PAul si Anderi eo am facut cu Calibra mea si Mertzane si BMWuri si mai toate masinile care se vinde la noi. Honda asa de repede am trecut de ele ca nici ca leam vazut in oglinda dupa aia. Calibra mea iam facut si tiuning la motor ca sa nuti mas zic de extereor are peste 200 000 km si e unt la sfert de chee pleaca si am carat si bostani cu ia si caramizi si moloz. Masinai ca noua si voi tot laudati ragalia aia facuta de chineji din plastic de la balioara. Hai ca am ras cu foc.
    4 8
  • Andrei
    @XXL
    Bai frate, daca sofezi precum scrii e clar: inca un cocalar in trafic. Daca tu ai impresia ca ai facut la linute pe altii (ptobabil aia era incadrati la stanga si tu mergeai inainte) e parerea ta. Eu cred ca tu nu te-ai urcat in alte masini decat Opel si Dacia, asa ca te las sa te lauzi in continuare cu tigaia ta, ca n-are rost sa avem o conversatie inteligenta atat timp cat tu esti in continuare la carat de bostani.
    8 0
  • Eu cred ca xxl inafara de pilotatul carutei pline cu bostani si moloz nu a condus altceva.
    5 0
  • eremia grigorescu
    partzon
    bai oameni buni .... de ce va pierdeti vremea cu maimutze care vad masini odata la 3 luni pe ulita ? cum puteti crede ca papagalul asta ar putea sa aiba macar si un opel ???? pai daca avea opel nu mai avea cum sa scrie ca e o super masina cand el era bagat sub ea toata ziua sa o repare .... primul lucru pe care il face un posesor de opel e sa isi schimbe masina cu una buna .... papitzoiu` asta doar viseaza la un opel .... si probabil ca acum se pregateste sa invete pentru teza ......
    1 0
  • eremia grigorescu
    oligofren
    ma uitam peste voturile primite de cei ce si-au exprimat parerea mai sus si vad cu surprindere ca la postul lui BogdanC s-a gasit un oligofren care i-a dat unul negativ ..... sa mor daca inteleg ce oligofren putea sa faca asta .... omul a zis niste chestii probabil citite in timp si nu si-a dat cu parerea asa ca papitzoiul de Alex .... adica pentru ce i-a dat vot negativ , ca stie atatea lucruri ? e rau sa studiezi ? vezi frate ca daca citesti prea mult iti dau analfabetii in cap ca nu stai sa scuipi seminte si sa te scarpini in cap non stop ca urangutanii ..... de ce draq iti pierzi vremea citind si memorand atatea ? ....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru