Honda contrazice prognozele si afiseaza profit in Q1

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.07.2009
Honda a realizat un profit de 300 de milioane de dolari in primul sfert al anului fiscal japonez. Analistii prevedeau pierderi de 1.1 miliarde $.

Honda a anuntat in cursul zilei de ieri rezultatele financiare ale companiei pe primul sfert de an fiscal (aprilie-iunie 2009). Contrar previziunilor analistilor, care anuntat faptul ca Honda va avea pierderi de peste un miliard de euro in aceasta perioada, compania japoneza se lauda cu un profit de 267 de milioane de dolari.

Rezultatele pozitive ale marcii japoneze se bazeaza mai alez pe succesul din Japonia al modelului hibrid Insight. Mai mult, Honda se bazeaza pe vanzarile lui Jazz (Fit) si Accord pentru a-si mentine vanzarile pe linia de plutire.

Conform Automotive News, prognozele companiei nipone pentru 2009 urca in aceste conditii, Honda sustinand ca se asteapta la profit de circa 737 de milioane de dolari in acest an.

via | Automotive News

Comentarii (17)

  • aha
    Iti dai seama cat era profitul daca INSIGHT se vindea mult mai bine ?????

    asta e.............bine ca sunt pe < + > :)

    bafta !
    5 3
  • george
    MAI BINE DECAT PANA ACUM?
    @ LEE

    Revino urgent pe planeta Pamant. Insight s-a vandut mult mai bine decat se astepta chiar si Honda. Jos palaria departamentului de marketing pentru faptul ca a fraierit atata lume sa cumpere o masina pe neincercate (mai ales pe japonezi, saracii de ei). Intre timp, s-a mai trezit si lumea si Honda care a dat sarcina inginerilor sa faca o masina acceptabila din Insight.

    Prin urmare, sunt pe profit ACUM fiindca Insight s-a vandut extrem de bine si teoria mea se confirma: la pretul respectiv, ori faceau o masina buna si ieseau in pierdere, ori o faceau slaba. Au mers pe varianta a 2-a si asta se va vedea in vanzari de-acum incolo. Asta una. Mai adaugam aici si faptul ca pe termen lung, vor aparea probleme deoarece costurile suplimentare legate de reproiectare se vor reflecta in rezultatele financiare. Ca sa nu mai zicem de dezamagirea clientilor care s-au cam fript cumparand un Insight.

    Sa mai asteptam nitel sa vedem ce se va intampla in viitorul apropiat cand noul Insight va fi la fel sau chiar mai scump decat Prius.
    5 7
  • +/-
    ce-ti place sa-mi dai note cu - si la tine sa pui + ??? ha ha ha
    de unde stii ca Insight 2 face-lift va fi mai sump ca prius 3 ???
    stai sa vedem ce va fi anul viitor...................
    pana atunci vor fi pe piata din feb 2010 CR-Z-ul, apoi Jazz hybrid, plus pleiada de Accord + CR-V + ............... vor sa puna IMA pe toata gama HONDA.......................cine stie, poate si pe Acura :)
    stai calm.............
    6 1
  • george
    TI-AM ZIS DE 47.000 DE ORI
    @ LEE

    EU NU VOTEZ COMENTARIILE DE PE ACEST SITE!!!!. NICI ALE MELE, NICI ALE ALTORA. NICI CU "+", NICI CU "-". O sa intelegi acest lucru vreodata? Sau romana nu e limba ta materna?

    De unde stiu ca Insight 2 va fi mai scump decat Prius? Din calcule relativ simple. Daca va fi la fel de bun, sunt extrem de mari sansele sa fie "la fel sau chiar mai scump decat Prius". Daca va fi sensibil mai ieftin, ori va fi mai prost, ori va fi vandut in pierdere.
    1 6
  • mircea
    @george, @LEE
    Honda Insight este o incercare de masina inteligenta, insa inginerii Honda s-au oprit la jumatatea drumului din cauza faptului ca tehnologia utilizata va fi functionala 100% doar peste cativa ani.

    Am testat-o, veti vedea si concluziile testului in scurt timp pe automarket. Am fost dezamagit. Probabil si pentru ca asteptarile erau foarte mari.

    Si nu am nimic de impartit cu niciuna dintre marcile de pe piata.
    6 0
  • ok
    Multumim, dar de ce peste 6 zile ???
    vreau mai repede :)

    Un mic test aici:

    http://www.automobiletv.ro/event.php?id=309

    o seara buna !
    3 0
  • george
    CATI ANI AI?!?
    @ Mircea Mester

    Sunt perfect de acord cu tine. Honda a dat rasol mare la masina asta. Marketing-ul destept a creat aceasta imagine de masina minune iar renumele marcii a facut sa se vanda. Pana si-a dat lumea seama despre ce e vorba.
    Asteptarile n-ar fi trebuit totusi sa fie inselate. Elementul principal cu care a "rupt gura targului" a fost pretul sensibil mai mic decat al concurentei. Care a ramas inca neschimbat. In rest, baietii au fost destepti si au mers pe burta in ceea ce priveste tinuta de drum, dinamica si performantele. Unii dintre noi (printre care ma numar si eu) am proiectat asupra acestei masini niste performante si calitati cu care Honda ne obisnuise la un moment dat. Eu am avut mici dubii, dar in lipsa unor date concrete, i-am dat sansa care se cuvine si am zis ca Honda nu poate s-o zbarceasca asa de rau fiindca are un nume si o traditie. Se pare ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca si calugarii mai joaca barbut din cand in cand.


    @ LEE

    "vreau mai repede" ?!? Parca ai avea 5 ani si ai fi singur la parinti...In timpul tau liber, incearca sa faci acest mic exercitiu: spui "PLEASE" de 3 ori, cu voce tare, in fata oglinzii...

    Si ca sa fie treaba facuta pana la capat si ca la carte, mai si trimiti vizitatorii acestui site la site-urile concurente. Buna treaba. Acum ma astept de la tine sa ceri Automarket-ului sa-ti dea si vreun tricou ceva. Bineinteles, fara sa rogi frumos.

    PS. De unde ti-ai dat seama ca testul respectiv va fi publicat peste 6 zile? Ai cumva al 6-lea simt?
    0 4
  • Vezi ca Honda face angajari masive de specialisti romani buni la toate, in special proiectanti si economisti care nu se sfiesc sa-si etaleze imensele cunostinte.
    Bafta Gicuta!
    Ca de obicei nimeni nu te intrece la papagal.
    Pune mai bine mana si demonstreaza-le tu incepatorilor de la honda cum se face o masina adevarata ca ei nu prea stiu, arata-ne de ce esti in stare.
    4 0
  • george
    INGINERI PROSTI
    @ bbb

    Cred ca Honda nu mai face angajari in perioada asta si motivul fiind probabil ca se pregateste sa trimita oameni acasa, daca nu or fi inceput deja.

    In principiu, in ciuda faptului ca nu stiu foarte multe, eu as avea ce sa-i invat pe inginerii de la Honda. Da` nu ma angajez la ei pentru ca si managementul actual pare a fi cam pe langa subiect si exista sanse consistente sa infiga oistea-n sant. Poate daca eram mai tanar, incercam o aventura din asta...desi viata in Japonia e nasoala chiar si pentru japonezi, ce sa mai zic de nejaponezi...

    Uite, ca sa nu zici ca vorbesc avioane, iti dau un exemplu (as putea sa-ti dau mai multe dar unul ajunge). Si nu ti-l dau mura-n gura. Iti dau doar indicii ca tu esti baiat destept nevoie mare si o sa-ti dai seama.
    La Honda Accord penultima generatie (si presupun si ultima generatie, ca-i aceeasi branza), bascula inferioara de la suspensia fata are un defect de proiectare care ar putea conduce la acidente grave. Studiaza acest aspect si te astept cu raspunsul. Cincinalul asta daca se poate.
    0 4
  • @georgel
    e greu cand nu te duce capu'.............. e grav!
    daca te uitai pe site la DRIVE TEST vedeai anuntul de ieri ca apare testul in 6 zile si 2 ore..................

    te dai rotund, dar esti slab, din multe pdv................

    uite aici ce fac romanii :

    < INTERVIU: "Din locul in care testam noi, se mai inainteaza doar cu sania trasa de caini" >

    http://www.24auto.ro/newsroom/INTERVIU_Din_locul_in_care_testam_noi_se_mai_inainteaza_doar_cu_sania_trasa_de_caini.html

    asa ca, te rog frumos, nu mai JIGNI !!! putin bun-simt si respect nu strica.

    dar asta n-ai invatat acasa..................

    stai in banca ta..................
    2 0
  • articol
    INTERVIU: "Din locul in care testam noi, se mai inainteaza doar cu sania trasa de caini"

    Luni, 13 Iulie 2009

    DIALOG CU DINU VELA, UN INGINER ROMAN DIN ECHIPA DE TESTE HONDA CANADA

    Inginerul Dinu Vela (n. 15 iunie 1961) este prototipul specialistului indragostit de munca sa. Iar munca sa graviteaza, de cand se stie, in jurul motoarelor. La 16 ani, isi dadea la schimb bicicleta semicursiera ruseasca, in stare impecabila, pe o motoreta Carpati stricata si fara roata din fata. Prima experienta pe patru roti a avut-o in karting, la Casa Pionierilor si, mai apoi, la Liceul Auto. A absolvit Liceul Industrial nr. 1 Timisoara, clasa de mecanici auto, apoi Politehnica din Timisoara, sectia motoare cu combustie interna.

    Una din marile sale pasiuni este automodelismul. Prima sa masina radioghidata avea motor termic de 2,5 cmc, adaptat de la un avion. A excelat in acest sport, in care a primit titlul de Maestru al sportului la 25 de ani. Astazi practica automodelismul doar ca pe un hobby, alaturi de prieteni si de fiul sau, Razvan.

    Cariera in automobilism sportiv si-a inceput-o la Clubul Politehnica Timisoara, sectia auto. La 18 ani lua startul in prima sa cursa, Raliul National Studentesc Sibiu 1979, cu masina familiei, furata de acasa. A terminat pe locul III la grupa. A continuat sa alerge in raliuri la ACR Timisoara, iar dupa 1989 si pana in 1998, sub culorile echipei de uzina Dacia Pitesti. Alaturi de Procar Timisoara, a fost puternic implicat in organizarea primei competitii monomarca din motorsportul romanesc, Cupa Dacia Nova.

    Din punct de vedere profesional, a debutat la Standul de probe pentru motoare diesel de locomotive, la UCM Resita. Apoi a fost angajat la ICSITA Pitesti, filiala Timisoara, pe vremea cand in orasul de pe Bega se lucra la lansarea Daciei 500 Lastun. Dupa Revolutie a pus bazele firmei private Temeco Timisoara. Aici a fost primul sef de service, la primul Bosch Service din Romania postdecembrista.

    In 1999 a emigrat impreuna cu familia in Canada, unde lucreaza de ani buni ca inginer analist de model la Honda, pentru modelele Accord si Acura TL. Responsabilitatea sa este sa raporteze probleme legate de calitatea produselor, actiuni de service si propuneri de imbunatatiri pentru modelele noi. Testeaza prototipuri si face propuneri pentru specificatii noi de design, pentru piata canadiana.

    Fara nicio exagerare, Dinu Vela este un expert in automobile, unul dintre putinii alesi sa lucreze la cel mai inalt nivel, in acest domeniu. Despre ce inseamna munca de testare, cum e sa conduci o masina inca nefabricata, dar si despre multe alte lucruri fascinante din meseria sa, in interviul de mai jos.

    - Cei care te cunosc, spun ca mereu ai avut meseria pe care ti-ai dorit-o, inculsiv acum, in Canada. Concret, in ce consta munca ta, acolo?

    - In engleza se cheama “engineering analyst”. Cu alte cuvinte, analizez ce s-ar putea face pentru imbunatatirea unui model. Honda Accord, modelul care mi-a fost dat pe mana, ese acum la a opta generatie in 33 de ani, timp in care s-au vandut peste 10 milioane de unitati in USA. In cele 28 de editii de cand exista competitia Car and Driver, Accord s-a clasat de 24 de ori in Top 10. O clarificare: modelul Accord de care vorbesc este proiectat special pentru piata nord-americana si construit in Ohio, SUA. Versiunea Accord pentru Europa este mai mica si se vinde aici sub brandul Acura, fiind numit TSX. Al meu este ceva mai mare. Desi are si motorizare in 4 cilindri, la fel ca cel din Europa, aici baza o constituie motoarele in 6 cilindri, de 3.500 cmc si 270 CP.

    Ca sa putem imbunati ceva care e deja asa bun, suntem implicati cate putin in tot ce tine de definirea, lansarea si apoi mentinerea pe piata a fiecarei generatii.

    Se incepe cu tema de proiectare. Acum tocmai am terminat “wish list"-ul pentru modelul care se va lansa in 2013, care o sa fie “full model change”. Ce inseamna asta? Aspecte care stim ca au lasat de dorit la generatia actuala sau credem ca ar fi utile la cea viitoare.

    Cu un an inainte de a se lansa modelul nou, suntem chemati sa dam ochii cu un prototip static, de obicei undeva in afara fabricii. Acolo sunt expuse si cateva exemplare in competitie directa, de pe la alti constructori. Avem la dispozitie doua-trei ore, ca sa punem buline cu initialele noastre acolo unde nu ne place ceva si scriem cum credem noi ca am vrea sa fie. Nu tot ce nu ne place va fi schimbat, dar cineva se va uita cat costa si daca merita schimbat.

    Cu sase luni inainte de inceperea productiei se construiesc circa 40 de unitati “seria zero”, din care in jur de 10 ajung la noi, pentru a le evalua dinamic, pe pista, langa fabrica, umar la umar cu competitia. De obicei suntem 7 oameni, iar evaluarea dureaza 5 zile, iar la final fiecare scrie un raport.

    Cu circa 2-3 luni inainte de a incepe productia de serie, se produc exemplarele care vor fi prezentate presei. Pentru Canada am vreo 10. Le preiau una cate una si cu mare grija de la sectia de prototipuri. Odata puse pe trailer, raman singur cu ele, in sensul ca daca se strica ceva, nu am manual de service sau piese de schimb. De obicei merg "dupa miros" cu diagnoza si sacrific una din masini pentru piese. Daca "mirosul" nu functioneaza din prima, pot sa sun la fabrica, sa cer indrumari verbale, dar nimic scris, cum ar fi o schema electrica. Totul e inca deosebit de secret, chiar si masinile in sine circula mascate si, daca se poate, nu pe lumina. Paparazzi sunt la panda! Partea frumoasa cu masinile astea este ca merg dupa ele pe unde merg si ziaristii, adica pe la hoteluri bune si locuri cu drumuri foarte bune, dar necirculate, unde poti sa te dai putin la masina.

    Apoi incepe productia si atunci suntem chemati sa validam manualul de service. Facem bucati vreo 3 masini, ca sa vedem daca tot ce scrie in manualul de service e posibil si, cateodata, daca avem noroc, mai gasim si ceva "scurtaturi". Partea cea mai migaloasa aici este sa confirmi culorile de la cablajele electrice. Noroc ca suntem mai multi si fiecare primeste cate un capitol. Oricum, initialele tale raman pe capitolul respectiv si vei fi pomenit de o gramada de "neamuri de manivela" (mecanici din service - n.n.), daca ceva nu coincide.

    Tot in perioada aceasta, daca tot suntem in zona, mergem in parcul rece sa inspectam primele exemplare de serie. De obicei, daca gasim ceva in neregula la una, se reinspecteaza toate exemplarele din parc. Unoeri se opreste productia sau se asembleaza masini fara cate o piesa, pana furnizorul remediaza greseala.

    Cand modelul e pe piata, incep telefoanele de la dealeri si de la clienti. Avem doua grupuri de angajati care vorbesc direct cu ei si noi urmarim contactele sau daca este ceva foarte interesant, vin direct peste noi. In acelasi timp, toate piesele schimbate in garantie sunt trimise automat la noi. Daca observam ca exista o anumita similaritate intre defecte (mai multe piese care cedeaza in acelasi fel), le montam la noi pe masini si incercam sa intelegem ce se intampla. Daca este ceva important, ne suim in masina sau in avion si mergem direct la fata locului, la dealer, si facem testele direct pe masina in cauza. Dupa care scriem un raport si o propunere de imbunatatire.

    In primele 4-5 saptamani de productie, in fiecare zi la pranz avem cate o videoconferinta cu fabricile, cu partea de proiectare, cu cei de la piese de schimb si cei de la Honda SUA. Noi raportam formal ce s-a intimplat in ziua anterioara si ei ne informeaza despre ce se intimpla pe linia de montaj, la ce putem sa ne asteptam sa apara pe piata, care sunt problemele cunoscute si rezolvate de la o anumita serie de sasiu incolo, unde au nevoie de noi sa facem masuratori sau sa le trimitem de urgenta piese, ca sa inteleaga mai bine ce se strica la ele.

    Dupa ce trece valul initial, sistemul de calcul monitorizeaza garantiile si de cate ori o anumita piesa depaseste un prag, acest lucru ni se semnaleaza si trebuie sa incepem sa facem ceva. Apar intrebari la care trebuie dat raspuns. Este o problema de productie? De la bun inceput sau concentrata intr-o anumita perioada de productie, pe o anume linie de asamblare? Este o problema de design? Apare numai intr-o parte a tarii, numai cand e foarte frig sau umed sau exagerat de cald? Este o problema de service? Mecanicii nu stiu cum sa diagnosticheze si schimba toate piesele care par sa faca parte din sistemul respectiv? Este o problema de uzura prematura? Ceva trebuie sa fie, iar noi trebuie sa facem in asa fel incat sa coboare numarul problemelor de garantie.

    - Am vazut imagini cu tine si cu echipa de tehnicieni japonezi, la teste, in regiuni inzapezite. Ce inseamna un test in acea zona?

    - Se cheama test de iarna si se face cu fiecare model nou sau fiecare imbunatatire majora la un model existent. De multe ori avem si modele de la concurenta directa, pentru comparare.

    - Cat de departe de lumea civilizata sunt acele zone?

    - In America de Nord, testele (nu numai pentru Honda) se fac in Thompson Manitoba. Asta e la 800 km nord de Winnipeg. Statisticile arata ca in fiecare ianuarie, acolo sunt cel putin 20 de zile cu temperaturi sub -20 de grade Celsius. Din Thompson mai porneste o sosea de 100 km, care merge si mai la nord, la River Dam. De aici se mai poate inainta doar cu sania trasa de caini. River Dam este o asezare atat mica, incat are doar doua pompe de benzina si o cafenea unde, daca mergem cu mai mult de trei masini, nu incapem toti deodata, inauntru. Nu au politie sau pompieri si, din acest motiv, la intrarea pe drumul care duce spre ei, esti avertizat ca il folosesti pe raspunderea ta. Nu exista semnal pentru telefonia mobila. Localnicii obisnuiesc sa spuna ca daca ti se strica masina noaptea, pe acel drum, singura solutie ca sa nu ingheti si sa faci pe cineva sa inteleaga ca ai nevoie de ajutor, este sa dai foc la masina.

    - Cum se face, efectiv, un test?

    - Planul principal de teste vine din Japonia - ce modele se vor testa si ce teste vor ei sa faca. La asta mai adaugam ce vine de la fabrica si ce vrem noi sa facem pe langa. Se comanda masini la intamplare, din productia de serie. Toate piesele vizate sa fie testate sunt masurate la noi in atelier, ca sa fim siguri ca sunt in specificatie. Unele masini le conducem pana acolo (patru zile la rand, cate 800 km pe zi), daca asta cere testul, altele merg pe trailer.

    Odata ajunsi acolo, masuram din nou totul, in principiu de trei ori, de fiecare data la temperaturi sub -20 de grade, si dupa ce masina a fost lasata nefolosita minim 3 ore. Temperatura cea mai joasa la care a trebuit sa ies afara pentru vreo 10 minute a fost -39 de grade, candva in 2004.

    Pentru partea dinamica folosim doua lacuri care ingheata complet si un drum forestier. Toate sunt inchise circulatiei publice. Acolo facem probe de accelerare, franare, pornit in panta, stabilitate laterala, culegem date de pe sisteme precum ABS, Engine Management si Vehicle Stability Assist.

    Cateodata avem de instalat piese modificate, care au programele lor specifice de testare. Nu toate testele sunt foarte palpitante. Unele cer multa capacitate de a fi consistent de la o trecere la alta. Altele au de-a face cu vizibilitatea, cu viteza de dezaburire a geamurilor si oglinzilor, cu camerele video de la sistemul de mers inapoi sau senzorii de la alarma, cu cantitatea de zapada acumulata sub capota sau in jurul rotilor sau alte detalii specifice iernii.

    - Esti in contact permanent cu japonezii. Faci parte, practic, dintr-o organizatie a lor. Cum i-ai descrie?

    - Sunt niste oameni foarte atenti la detalii si foarte mandri de munca lor. Sa-ti dau un exemplu, din domeniu: felul in care se inchide usa. Ca sa se inchida perfect, fara sa iasa din aliniament, stie oricine. Banuiesc ca acum si Dacia Logan face asta. Dar de aici poti sa mergi mai departe si sa incerci sa obtii un “feeling”, adica atunci cand atingi manerul sa fie dintr-un material placut la pipait, sa aiba curbura care trebuie si forta cu care tragi de el sa nu depaseasca o anumita valoare. Incuietoarea nu are voie sa inghete pana la -35 de grade si cand inchizi usa, sunetul trebuie sa fie foarte scurt si ferm. Nu glumesc: exista o scara foarte subiectiva pe care o folosim ca sa evaluam feelingul fiecarui lucru in parte.

    Japonezii pun mare pret pe orice inovatie si au un sistem care incurajeaza si rasplateste pe oricine are o idee buna. Marea diferenta intre Toyota, Honda si producatorii americani este ca la noi partea tehnica dicteaza contabililor, iar la ei este invers. In plus, la noi nu exista sindicat.

    - Honda este printre cei mai avansati constructori, in privinta propulsiei alternative. Cum vezi viitorul hibrizilor?

    - Cred ca vor fi cu adevarat apreciati abia atunci cand benzina va costa peste 3 euro litrul. Deocamdata, daca faci un calcul, pretul initial, cu toate rabaturile, inclusiv cu suportul acordat de stat, nu justifica alegerea unui hibrid in locul unei masini normale. Dar ca idee, sigur ca acesta este, fara doar si poate, urmatorul pas logic de la motorul pe benzina. Pe masura ce se vand mai multe, vor deveni mai ieftine si mai fiabile, iar oamenii de rand vor fi mai putin speriati de ideea ca daca se strica ceva, va fi foarte scump de reparat.

    - Cat de puternic se simte criza pe o piata ca cea canadiana si cat de mult sunt afectati constructorii in general? Sunt afectati si japonezii?

    - Criza la noi inseamna vanzari cu 17% mai mici decat in aceeasi perioada de anul trecut. Honda Canada, ca fabrica, a renuntat la toti angajatii temporari, a redus saptamana de lucru la banda de montaj la 4 sau 3 zile de cateva ori si a luat o pauza mai lunga decat de obicei pentru revizia totala de vara. La cei care erau aproape de pensie li s-au oferit anumite prime pentru a se pensiona mai devreme si nu au mai fost angajati altii in locul lor. Pentru noi, in munca mea, s-au injumatatit bugetele pentru deplasari si nu se mai platesc orele suplimentare.

    - Cum se simte criza in viata de zi cu zi a unui specialist din industria auto?

    - Faptul ca pauzele sunt mai lungi si personalul redus la fabrica, creeaza tot felul de situatii noi, oameni care nu sunt obisnuiti cu munca pe care o au acum de facut, sau pur si simplu proceduri care au fost concepute pentru foc continuu, si nu cu pauze. De asemenea, masinile care stau acum cateodata si 6 luni inainte sa ajunga la clienti au venit cu problemele lor de stocare si mentinere. Am in lucru un model nou si anul acesta, insa faptul ca bugetul de deplasari este redus mi-a dat ocazia sa vin in Romania si sa imi vad prietenii, asa ca in tot raul este si un bine.

    - Incercam sa schimbam registrul. Te stiu cu un ascutit simt al umorului. Ce te-a amuzat, de cand lucrezi cu japonezii?

    - La un rand de teste, unul din sefii japonezi a sesizat detonatii la motor si a verificat cu ce benzina a fost alimentat. Cand a constatat ca in TL-ul lui era benzina Regular in loc de Premium, i-a pus pe mecanici sa conduca masina cu roata numai pe segmentul din exterior al pistei, pana s-a consumat toata benzina din rezervor - cam 25 de litri. Cu alta ocazie, am vazut cu ochii mei o masina pe care s-au montat doua roti de un fel pe partea dreapta si doua de alt fel pe stanga.

    - Esti de 10 ani plecat si, de curand ai revenit, intr-o scurta vizita in tara, ocazie cu care ai asistat la o etapa din campionatul intern de raliuri. Cum ai gasit competitia, dupa atatia ani?

    - Mi s-a parut un salt foarte mare ca dotare, in primul rand in ceea ce priveste asistenta tehnica. Am reusit sa ma strecor in masina de curse a lui Bogdan Marisca, la un shakedown, si pot sa iti spun ca senzatia e cu toul alta fata de Dacia Liberta sau Nova in care l-am lasat cand am plecat. Nimic nu se mai intampla la limita la care astepti tot timpul sa cedeze ceva - o planetara, franele sau motorul. Limita masinii e atat de sus, ca nici nu pare ca se forteaza.
    3 1
  • george
    NU-MI SPUNE TU
    @ LEE

    sa stau in banca mea ca tu nu stii de capu` si de viata ta.
    La mine nu s-a vazut anuntul respectiv, probabil din cauza setarilor.
    Despre apucaturile astea ale tale de copil educat pe maidan nu ai nimic de comentat?

    In alta ordine de idei, exemplul tau e un fas penibil si un sac de BS, exact ca majoritatea "calitatilor" pe care la vezi tu la orice piulita Honda. Este vorba de niste teste pe care le mai fac si altii. Unii dintre ei in acelasi loc ("In America de Nord, testele (nu numai pentru Honda) se fac in Thompson Manitoba. Asta e la 800 km nord de Winnipeg."). Altii le fac in Finlanda, Suedia sau Norvegia ceea ce este cam aceeasi branza. Nimic deosebit, nimic iesit din comun. Sa fi fost niste chestii din astea, http://www.youtube.com/watch?v=hL_4YP6ga78, mai ziceam...

    In sfarsit, ca sa fim foarte bine intelesi: inginerul care a venit cu solutia de care vorbeam mai devreme si inginerul care a aprobat-o sunt foarte prosti. Si pot argumenta oricui acest lucru. Eu am venit cu lucruri concrete (asta si altele). Cand vei veni si tu cu lucruri concrete (nu cu bla bla din asta penibil) poate mai discutam. Pana atunci, stinge lumina si inchide gura.
    0 2
  • aha
    la ce folos acele teste ,daca se strica masinile, una cate una :) :) :)
    somn usor............. trage apa !
    2 0
  • Hai ca esti tare cu bascula mai gicuta, cati anisori ai? Ti-ai facut buletin?
    Eu am de 2 ani honda accord si inafara de ulei placute filtre si benzina nu a cerut altceva.
    Din nou super tare faza cu bascula.
    2 0
  • @bbb
    Nenea Georgel are peste 40 de ani ( in continuare cred ca are sub 30 , dar joaca teatru destul de bine )
    banuiesc ca are dosar cu defectiuni la HONDA si scoate cate una pe luna.

    PS - vezi ca e recall in SUA la HONDA, e legat de airbag-uri......... ( stirea e de 2 saptamani pe net )

    @bbb - ce model ai ?
    merci!
    sa te bucuri de ea la maxim :)
    2 0
  • Accord 2.0 executive din 2007
    2 0
  • george
    AMANDOI O APA SI-UN PAMANT
    @ LEE

    "la ce folos acele teste ,daca se strica masinile, una cate una :) :) :)
    somn usor............."

    I-am mai explicat unui inginer din asta dastept de bubuie cum sta treaba cu stricatu` si erai si tu pe-acolo...nu s-a lipit nimic nici de el, nici de tine...


    "trage apa !"

    Eu o s-o trag dar sigur n-o sa te duca fiindca ai capul plin de aer...Si ce dovada mai buna in acest sens decat ce ai scris in urmatorul comentariu. In primul rand treaba cu varsta mea. Poti sa crezi ce vrei ca mie mi se rupe eticheta de la tricou de chestia asta. Oricum, asta e nimic fata de chestia cu recall-ul. Sunt absolut stupefiat de cat de rupt de realitate si aiurit esti (spus cu delicatete). Deci fii foarte atent aici: eu spun ca pe la Honda s-au facut si prostii mari din punctul de vedere al proiectarii si fabricatiei si tu ma contrazici dandu-mi dreptate (un recall in sine este o problema grava). MAGNIFIC, SUPERB, MINUNAT... Si ca sa fie tacamul complet, i-ai dat peste bot si colegului de suferinta (in mod indirect) si lu nenea AUTOMARKET care-ti inghite zilnic tonele de gugumanii si mizerii...

    @ bbb

    Treaba cu bascula tu n-o vei sesiza nici daca o sa te uiti la ea o saptamana non stop...Mi-am facut iluzii ca o sa fii in stare sa-ti dai seama cu ajutorul indiciului pe care ti l-am dat...Ce rost are sa cer eu acolo unde nici Dumnezeu nu cere?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru