Honda promite un Civic Hybrid capabil să detroneze Toyota Prius

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.11.2010
Honda acordă o importanţă deosebită noii generaţii Civic, în special versiunii hibride. Modelul ecologic ar urma să fie lansat înaintea versiunilor pe benzină pentru a se putea bate cu Toyota Prius.

Deşi se bucură de cea mai mare popularitate în segmentul hibrid, supremaţia actualului Toyota Prius ar putea fi ameninţată de eternii săi rivali japonezi. Honda a anunţat că lucrează intens la cea de-a doua generaţie a modelului Civic Hybrid, care a devenit o prioritate pentru inginerii brandului japonez.

Versiunea ecologică a devenit chiar mai importantă decât modelul convenţional, surse neoficiale susţinând că Japonia ar putea primi noua generaţie Civic Hybrid de anul viitor, cu 12 luni înainte de lansarea oficială. Versiunea standard a noului Civic ar putea sosi mai târziu, după ce hibridul va deschide drumul şi va provoca la duel mult mai bine titratul Prius.

Potrivit surselor din interior, noul Civic va fi mai degrabă o evoluţie şi nu o revoluţie, aşa cum sperau probabil fanii. Civic Hybrid va fi cea mai importantă versiune din gamă, Honda pregătind deja o generaţie îmbunătăţită a sistemului de propulsie IMA, regăsit şi în prezent pe modelul CR-Z.

Sub capotă va exista însă un motor de 1.5 litri şi un pachet de baterii litiu-ion, o premieră pentru brandul japonez, care speră astfel să extindă autonomia modelului său ecologic.

Momentan nu este clar dacă aportul de energie va fi suficient pentru a permite viitorului sistem IMA să ofere un mod de rulare doar electric. 

via | 4wheelsnews

Comentarii (6)

  • civicul
    Hmmm....
    haide Honda, te faci de ras!

    Parca construiserati Insight drept concurent lui Prius.

    Hmmm.....
    5 6
  • ZARNESTEANU
    Batalie mare
    Pe coada clasamentului.
    2 9
  • stiri mai importante pe care le-ati sarit !
    Honda Fit EV Concept and Plug-in Hybrid Platform debut in LA [video]

    http://www.worldcarfans.com/110111829647/honda-fit-ev-concept-and-plug-in-hybrid-platform-debut


    http://www.dealernews.com/dealernews/LATEST+NEWS/Honda-to-open-third-factory-in-India/ArticleStandard/Article/detail/695997?ref=25

    http://www.thecarconnection.com/marty-blog/1051639_subaru-honda-infiniti-top-alg-residual-value-awards


    Acura Wins 2011 ALG Residual Value Award:

    http://www.theautochannel.com/news/2010/11/17/506958.html


    Sau TSX face-lift :)

    ========================================

    In fine, legat de civic hybrid 2, era normala miscarea, mai ales ca Toyota ca avea familie de modele PRIUS ( 5 usi, van, posibil SUV si coupe, etc )
    Insight are drumul sau, CR-Z prinde bine, asteptam Accord-ul hybrid si IMA 2 pentru suv-uri si van-uri, pana in 2013 ( au ordin de la ITO )

    Jazz hybrid va merge bine, FIT EV s-ar putea sa fie un succes peste asteptari ( arata mai bine decat Leaf si e mult mai ieftin decat volt ), asteptam diesel-ul de 1.6/1.7 l, Honda Jet de serie in 1-2 ani, dezvoltarea lui FCX, Insight coupe, noul BEAT, proiecte sunt, numai OCHI sa le vada nu gasesti ........... off...........
    10 3
  • george
    TUPEU BASIST
    @ LEE

    Iar ii faci incompetenti pe fata pe baietii de la Automarket? Chiar nu mai ai nici o limita?

    Poate ar fi cazul sa-ti aduci aminte doua lucruri foarte importante:

    1. Esti musafir pe Automarket. Si daca esti un musafir obraznic si arogant, gazda e perfect indreptatita sa te dea afara cu suturi in fund si palme peste ceafa.
    2. Poate esti mult mai putin destept decat te crezi iar stirile pe care tu le consideri importante nu sunt.
    3 11
  • Mai gheorghe vezi ca este undeva o stire cu o caruta si 2 cai.
    acolo e de tine.
    6 1
  • stefanel
    Amandoi sunteti penibili, si tu Lee, si tu George...

    Legat de stire, soptea o pasarica despre faptul ca in Japonia va fi oferit spre vanzare doar varianta hibrid odata cu noua generatie, avand in vedere ca vanzarile la varianta cu motorizare clasica pe piata lor sunt penibile, ceva de ordinul sutelor pe luna (Fit/Jazz devenind varful de lance la ei).
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru