Hyundai a lansat primul sau hibrid GPL-electric

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 10.07.2009
Hyundai face inca un pas important in domeniul hibrizilor, lansand pe piata din Coreea o versiune hibrida, alimentata cu GPL si curent electric, a modelului Elantra.

Esential

5.8 litri/100 de km consuma hibridul Elantra LPI HEV.

In timp ce toata mass-media internationala isi indreapta atentia catre lansarea noii generatii Jaguar XJ, Hyundai marcheaza o noua premiera mondiala. Constructorul coreean a lansat pe piata locala primul sau vehicul hibrid alimentat cu energie electrica si GPL.

Versiunea a fost dezvoltata pe modelul Elantra si reprezinta o noutate in domeniu, grupul Hyundai fiind primul constructor care combina cele doua surse de alimentare, mai intai pe Kia Forte si acum pe Elantra. Versiunea creata de Hyundai a fost botezata Elantra LPI HEV, abrevierea cuvintelor Liquefied Petroleum Injected Hybrid Electric Vehicle.

Cel mai nou membru al gamei constructorului coreean este echipat cu un tren de rulare identic cu cel regasit pe Kia Forte LPI Hybrid, care include un motor pe GPL de 1.6 litri si 114 cai putere si o unitate electrica de 20 de cai putere. Impreuna, cele doua motoare reusesc sa propulseze sedanul de la 0 la 100 de km/j in 11.7 secunde si promit un consum de carburant de numai 5.8 litri/100 km.

Pentru a obtine o asemenea valoare a consumului, Elantra LPI HEV a fost echipat cu un sistem start-stop si un ghid de sofat economic, care ofera indicatii la nivelul instrumentarului de bord. De asemenea, hibridul dispune si de o functie Eco-Drive, care imbunatateste consumul de combustibil prin reducerea fluctuatiilor cuplului motor si prin refolosirea energiei eliberate la franare.

Versiunea hibrida a modelului Elantra va fi disponibila in trei niveluri de echipare si va avea un pret de pornire de numai 11.645 de euro. Hyundai intentioneaza sa vanda anul acesta, pe piata coreeana, aproximativ 7500 de unitati.

via | WCF

Comentarii (2)

  • rotaru
    intrebare?
    daca pun instalatie de gpl pe un hyundai elantra 16.16v nu imi strica motorul?
    0 1
  • georgel
    Garantat, nu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru