Hyundai aduce la Geneva i30 facelift si conceptul iFlow

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.02.2010
Hyundai va lansa la Salonul de la Geneva faceliftul modelului compact i30 dar si un concept diesel hibrid botezat iFlow.

Esential

3 litri/100 de km este consumul mediu al conceptului Hyundai iFlow.

Hyundai a publicat astazi prima imagine a conceptului iFlow, asteptat sa atraga toata atentia publicului prezent la Salonul Auto de la Geneva. Vedeta standului coreean reprezinta o premiera pentru constructorul asiatic, care expune astfel primul sau hibrid diesel-electric, incercand sa exploreze un segment pe care rivalii deja se pregatesc sa debuteze.

iFlow este propulsat de un motor turbodiesel de 1.7 litri, cuplat la un motor electric, care este tinut in viata de un set de baterii litiu-ion. Ansamblul este completat de o transmisie cu dublu ambreiaj si sase rapoarte.

Ecuatia gandita de inginerii coreeni este una castigatoare, avand in vedere ca cifra medie a consumului este de 3 litri la 100 de km iar valoarea emisiilor a scazut pana la 85 g/km. Performantele au fost posibile si datorita designerilor, care au reusit sa deseneze o caroserie cu performante bune in tunelul aerodinamic, unde a obtinut un coeficient de numai 0.25.

Tot la Geneva, fanii Hyundai vor asista la o surpriza in gama de modele a constructorului coreean.

Compactul i30 va primi o serie de revizuiri estetice si nu numai, pentru a continua sa ramana competitiv pe segmentul sau.

Faceliftul se va numi i30U si va presupune introducerea unor retusuri estetice, o gama de motorizari cu un consum si emisii imbunatatite, precum si o echipare de serie ceva mai bogata. Modelul va intra in productie incepand cu luna martie si va veni cu un pachet de garantie Triple5.

via | zercustoms

Comentarii (1)

  • io@yahoo.com
    Foarte tare conceptul, nici faceliftul nu-i urat.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru