Hyundai Genesis Coupe primeşte un motor V8 pentru duelul cu Ford Mustang

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.06.2010
Hyundai intenţionează să demoleze supremaţia muscle-car-ului Ford Mustang pe piaţa americană odată cu introducerea unui motor V8 de 429 de cai putere pe actualul Genesis Coupe.

Esential

429 de cai putere dezvoltă V8-ul pregătit de Hyundai pentru Genesis.

Prezenţi deja de mult timp pe piaţa din Statele Unite, cei de la Hyundai vor să demonteze tradiţia muscle-carurilor americane cu un produs propriu. Este vorba despre Genesis Coupe, care ar putea atenta la supremaţia lui Ford Mustang şi a celorlalte muscle-car-uri din Detroit, odată cu adoptarea unui nou motor V8.

Zvonurile au apărut după ce coreenii au introdus sub capota variantei Genesis berlină o nouă versiune îmbunătăţită a motorului V8 de 5.0 litri şi 429 de cai putere, cuplată la o cutie automată cu opt rapoarte. Cu un asemenea propulsor, Genesis Coupe, care momentan nu oferă decât 306 cai putere, graţie unui motor V6 de 3.8 litri, ar putea provoca multe modele americane şi chiar europene de performanţă.

Hyundai Genesis Coupe este programat pentru un debut european chiar anul acesta, ceea ce înseamnă că am putea vedea un duel cu Chevrolet Camaro, şi el pregătit pentru Bătrânul Continent. Versiunea europeană a lui Ford Mustang se va alătura segmentului abia în 2013, odată cu lansarea noii generaţii.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • For Hyundai
    hai potoliti-va. Nu cred ca au vreo sansa, chiar daca pun un v12 pe Genesis. Totusi Mustang are o istorie acolo... e ca si cum ar incerca sa detroneze in Europa, Mercedes sa spunem... sau Ferrari.... Oricum succes in incercarea lor, desi eu sincer tot un Mustang as alege :"> :D
    9 20
  • things america got wrong
    pentru duelul cu mustang nu e nevoie decat de un motor mare, pentru ca in rest.... suspensie, manevrabilitate, distributie a greutatii, etc. nu intra in ecuatie
    11 6
  • Bentley
    Hai lasa...
    Poti sa-i pui si motor de F1, designul ramane tot de banana turbata...
    10 11
  • mihai B
    genesis
    Nu inteleg dc nu se importa si la noi e o masina super. probabil asteapta sa se termine stocul de coupe...
    13 3
  • AndreiRN
    5.0
    Foarte putini stiu ca de fapt motorul de Mustang este turnat in Coreea si era de asteptat sa-l foloseasca si ei.
    Oricum este marca cu cel mai mare succes pe piata auto in prezent.
    1 0
  • Hyundai
    Intre cele 3 as alege oricand Hyundai-ul pt ca sigur nu are cum sa sfie mai prost decat mustang sau camaro dar exista sanse sa fie mai bun!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru