Hyundai va dona zece clinici mobile ţărilor africane

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.07.2011
Cei de la Hyundai vor sprijini cinci ţări din Africa prin donarea a zece clinici mobile, care vor oferi investigaţii de medicină internă gratuite.

Hyundai Motor Company va dona 10 clinici mobile ţărilor africane. Primul din cele cinci state care va beneficia de clinicile respective este Etiopia. Scopul celor de la Hyundai este furnizarea de servicii medicale gratuite populaţiei defavorizate din ţările respective. Clinicile mobile sunt dotate cu aparate cu raxe X pentru examene medicale amănunţite şi fac parte din programul CSR de Responsabilitate Socială Corporatistă. Acest program are ca scop dezvoltarea unei societăţi mai bune. Iniţiativa s-a concretizat astăzi, la Addis Ababa, capitala Etiopiei, prin încredinţarea a două clinici mobile complet dotate.

Clinicile mobile sunt dotate cu aparatură pentru medicină internă şi au fost modificate pentru a face faţă drumurilor şi condiţiilor dificile din ţările africane. Ţările care vor beneficia de aceste clinici sunt Etiopia, Republica Democrată Congo, Nigeria, Ghana şi Rwanda. Fiecare stat va primi câte două clinici mobile – una dotată pentru medicina internă şi o clinică de investigaţii cu aparate digitale cu raze X.

Clinicile mobile au fost dezvoltate pe vehicule Hyundai HD120 cu tracţiune 4x4, şasiu GVW de 12.520 kg şi suspensii pe pernă de aer. Clinicile vor fi operate în parteneriat cu Korea Foundation for International Healthcare, guvernele locale, clinici locale şi ONG-uri. Korea Foundation for International Healthcare va oferi personalului local consultanta şi training în ceea ce priveşte operarea clinicilor mobile.

Pe langa donaţia vehiculelor, 60 de studenţi universitari din programul Happy Move Global Youth Volunteers vor depune muncă voluntară la Addis Ababa, în Ethiopia, în perioada 5 - 16 iulie. Aceştia vor presta o gamă largă de activitaţi, de la consultaţii şi îngrijire medicală gratuită, în colaborare cu Open Doctors Society of Korea, la instalarea toaletelor publice pentru un mediu mai igienic, în parteneriat cu Habitat for Humanity International. Începând cu Etiopia, Hyundai Motor Company va trimite în total 500 de studenţi din Happy Move Volunteers, în perioada iulie – august, în zone mai puţin dezvoltate din Thailanda, Brazilia, India şi China. Voluntarii vor fi angajaţi în diferite proiecte ce ţin de ecologie şi medicina.

Via | Hyundai

Comentarii (9)

  • Samariteanul fatarnic...
    Doar imagine, de pe care doar sa castige, nimic "din suflet"... Scopul nu este in nici un caz "dezvoltarea unei societati mai bune" ci doar dezvoltarea vanzarilor Hyundai.

    Nu acolo, pentru ca nu poti vinde masini unor muritori de foame, dar prin trambitarea acestei "binefaceri" la nivel global, multi fraieri vor privi cu compasiune ("Oh ce inima sensibila are Hyundai") si se vor grabi spre primul showroom Hyundai...

    Sincer, sunt ingretosat de astfel de manifestari... Daca le era doar de binele acelor oameni, nici macar nu-si puneau vre-o singla pe acolo, eventual doar intr-un colt de document aparea ca sponsor Hyundai, nu rasuna lumea pana in Romania...

    Mda...ma uit prea des la Badea si nu mai suport multe lucruri, stiu...
    4 6
  • @GT-R ai dreptate.......
    insa e bine ca sa face si atat.......
    binenteles ca scopul acestei actiuni este un tip de reclama care in zilele noastre de care cam toti constructori au parte.......
    in tarile din africa orice ajutor este bine venit.......
    3 0
  • @tzenu_bmw
    Da, dar e umilitor sa profiti de niste oameni loviti de soarta... Practic e bun orice ajutor pentru ei pana la urma, dar moral... Cel putin consider ca era cel mai bine "sa se auda" ca face Hyundai asta, nu sa afirme ei...

    Iar o luam pe alte taramuri...pff... Ori, nah, automarket nu ne mai dati articole dinastea, dati-ne strict de masini...
    1 1
  • *****
    @GT-R .....Samariteanul fatarnic...
    Doar imagine, de pe care doar sa castige, nimic "din suflet"... Scopul nu este in nici un caz "dezvoltarea unei societati mai bune" ci doar dezvoltarea vanzarilor Hyundai.

    Nu acolo, pentru ca nu poti vinde masini unor muritori de foame, dar prin trambitarea acestei "binefaceri" la nivel global, multi fraieri vor privi cu compasiune ("Oh ce inima sensibila are Hyundai") si se vor grabi spre primul showroom Hyundai...

    Sincer, sunt ingretosat de astfel de manifestari... Daca le era doar de binele acelor oameni, nici macar nu-si puneau vre-o singla pe acolo, eventual doar intr-un colt de document aparea ca sponsor Hyundai, nu rasuna lumea pana in Romania...

    Mda...ma uit prea des la Badea si nu mai suport multe lucruri, stiu...

    Omule macar ei au facut odonatie pentru oamenii nevoiasi si vai de mama lor .....k e publicitate se poarta peste tot ..... arata-mi si mie ce bine facere a facut vw sau bmw pentru tarile acele nevoiase ????
    0 2
  • Acte de caritate "anonime"!
    Sub acest "anonimat" se ascund interese meschine!
    Mai nou toata lumea se implica in acte si societati "caritabile" cu punctul de lucru in Africa,s-au invatat aia frate numai cu "de-a moaca",de fapt le fac un deserviciu,pt. ca incurajeaza lenea,pe cel mai bogat continent d.p.d.v. al resurselor naturale se moare cel mai mult de foame. Ceva nu e in regula!
    Toti se implica acolo,incat guvernele proprii nu isi pot face niciun plan viabil,de fapt interesele primeaza,nu se vrea cu adevarat o evolutie,e mai convenabil ca cei de acolo sa depinda de "bogatii lumii"!
    0 1
  • @GT-R
    nu putem zice ca Hyundai a profitat de niste oameni loviti de soarta......
    nu au profitat deloc......chiar ia ajutat..........daca e sa aduni valoarea totala a investitiei.......o sa vezi ca inseamna mult mai mult decat un simplu ajutor.......aici putem adauga si vointa si speranta pt. o viata mai sanatoasa..
    era mai demult un articol ca Vw planteaza in Romania 4000 de copaci...si la momentu respectiv toti am zis.......da frate.......respecte lui Vw............
    mai bine facea Vw o investitie asemanatoare prin care sa ajute omu sarac........natura laso in pace ca isi formeaza ea resursele natural....
    0 1
  • zarnesteanu
    Mai bine le puneau langa dealeri
    Sa ofere servicii gratuite pentru tratarea stressului, frustrarii, starilor intense de depresie si greata totala la o saptamana dupa cumpararea unui avtamuobil corean.
    Nu m-ar mira sa ofere o noua clauza in cotractul de garantie care sa prevada asigurarea asistentei medicale a clientului pana la moartea acestuia sau 160 000 km, oricare din cele doua survine prima.
    2 2
  • @all
    Presupunand ca n-ati citit bn ce am scris, sau ati citit cu gandul in alta parte si trebuia sa fiti neaparat de alta parere.
    Nu actul in sine, ajutorarea acelor oameni acordandu-le servicii medicale, e acuzabil ci faptul ca isi fac publicitate pe seama acelor oameni amarati! De s-ar ingramadi toate marile companii si corporatii sa faca acte de caritate acolo, dar nu sa trambiteze "uite, vezi ce am facut"?

    Dar cand prin faptul ca cumperi publicitate (la nivel mondial) pe bani putin (hai sa fim seriosi, cat ii costa cele 10 "clinici"?...) practic profiti de saracia lor... E ca si cum ai "ajuta" un taran cumparandu-i cu "pret bun" hectarul sub care are milioane de tone te petrol pe care el nu are cu ce-l exploata...

    Scuzati-ma, asta nu se numeste sub nici o forma binefacere!

    Punct.
    1 2
  • ****
    @ GT-R ...... omule tu faci reclama fara sa vrei si nu esti platit .....de ce acepti reclama pe masina ta ?????......toata lumea cumpara publicitate .
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru