Hyundai va lansa un hibrid sportiv in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.07.2009
Un oficial Hyundai a declarat ca producatorul coreean de automobile intentioneaza sa debuteze agresiv pe piata hibridelor. In 2012 asiaticii sunt asteptati sa lanseze un hibrid sportiv, bazat pe conceptul Blue-Will.

Dupa ce Toyota si-a cladit o reputatie solida pe piata hibridelor iar Honda vine tare din urma cu noul Insight, Hyundai se pare ca vrea sa intre in forta pe acest segment.

Intr-un interviu recent, Yang Woong Chul, presedintele Centrului de Cercetare si Dezvoltare Hyundai-Kia Motors, a declarat ca producatorul coreean de automobile intentioneaza sa patrunda agresiv pe piata hibridelor, motivat fiind de cererea in continua crestere pe acest segment.

Hyundai se gandeste chiar la un hibrid sportiv, alimentat la priza, bazat pe conceptul Blue-Will, dezvaluit la inceputul anului in cadrul Salonului de la Seoul. Exemplarul expus la salonul coreean era echipat cu un motor pe benzina, cu injectie directa, de 1.6 litri, completat de o unitate electrica, ce livreaza 134 de cai putere si este conectata la o transmisie CVT. Potrivit oficialilor Hyundai, conceptul Blue-Will ofera o autonomie de 61 de kilometri in modul electric si un consum de 4.2 litri/100 km atunci cand functioneaza si motorul pe benzina.

In aceste conditii, am putea asista la un hibrid sportiv echipat cu acelasi tren de rulare, imbunatatit probabil. Daca planurile se vor concretiza, Hyundai ar putea naste in 2012 un rival pentru Chevrolet Volt, mult mai ieftin avand in vedere faptul ca oficialii au declarat ca sunt interesati mai mult de imbunatatirea imaginii si nu de obtinerea profitului.

via | Automotive News

Comentarii (1)

  • tendinte
    Se pare ca toti marii producatori inclina spre tehnologii hibride sau electrice,stiu ei ceva!Nu mi-as dori ca peste vreo 10 ani sa stau cu masina in garaj ca nu am bani de combustibil fosil,cu prima ocazie o sa pun mana si eu pe ceva electric chiar daca merg cu max 60 km/h,macar stau linistit
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru