Hyundai: "Vom lansa o cutie automată cu 10 rapoarte"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.09.2011
Hyundai intenţionează să lanseze în 2014, pe modelele sale de lux, o nouă transmisie automată, care va avea nu mai puţin de 10 rapoarte, cu două în plus faţă de cea actuală.

După ce majoritatea constructorilor auto au decis să adopte transmisii automate cu opt rapoarte, Hyundai a decis să meargă mai departe.

Potrivit unor declaraţii făcute de Park Seong Hyon, preşedintele Hyundai Motor Group, pentru publicaţia Bloomberg, brandul coreean intenţionează să lanseze în 2014 o transmisie revoluţionară, cu 10 rapoarte. Cutia automată va fi destinată doar modelelor de lux, mai precis unor generaţii viitoare ale modelelor Genesis şi Equus.

Recent, Hyundai a instalat transmisii cu 8 rapoarte pe versiunile 2012 ale modelelor enumerate mai sus. Hyundai are meritul de a fi dezvoltat această transmisie în regim propriu. Prin implementarea noii transmisii cu 10 rapoarte, Hyundai îşi propune să ia faţa unor rivali care anunţaseră deja o cutie automată cu nouă rapoarte.

via | egm

Comentarii (7)

  • Doamne, nu se mai termina circul asta. Ba 7, ba 8, ba 9, ba 10. Poimaine BMW vine cu 11, iar dupa o saptamana Audi cu 12. Astia nu se lasa pana nu egaleaza CVT-ul la numarul de rapoarte. Oricum, mai au pana sa-l ajunga pe Adi Minune: "Fara numar, fara numar!" :))
    25 5
  • o sa ajunga cutia mai mare ca motorul
    15 1
  • mda........
    si in 2015 Porsche va aduce pe piata cutia manuala cu 10 rapoarte....
    6 3
  • Hyundai
    Nu inteleg de ce va roade grija!! E cutie automata si are scopul de a micsora consumul de carburant. E prea ieftina benzina si nu stiam eu ?
    7 2
  • @
    @Hyundai: pai este chiar enervant, iar pe de alta parte, chiar mai complicat. Ce frumos era cand masina avea 3-4trepte manual :)). In modul general o cutie manuala la 6trepte si una automata cu 8 trepte este suficient.
    4 1
  • micutzu_mvp
    copie
    ce seamana masina din imagine cu mercedes s
    5 8
  • oricum e mai tare semicursiera mea
    are 18 viteze
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru