Iata noua generatie Hyundai i40, urmasul lui Sonata!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.09.2009
Hyundai a dezvaluit astazi primele imagini si informatii oficiale ale noului i40, urmasul actualului Sonata. Noua generatie preia aspectul unui sedan coupe si vine cu un arsenal de sisteme de siguranta.

Desi a atacat in forta Salonul Auto de la Frankfurt si a surprins jurnalistii prezenti in cele doua zile de presa, Hyundai nu se multumeste doar cu atat. Constructorul coreean continua ofensiva, atunci cand toata presa credea ca Salonul de la Frankfurt le-a vazut pe toate. De aceasta data vorbim de un model foarte important pentru coreeni, mai exact cea de-a sasea generatie a modelului Sonata.

Botezat mai nou i40, pe piata din Europa, noul sedan de clasa medie propune un design revolutionar, in comparatie cu urmasii sai, si imprumuta liniile alungite ale unui coupe. Interiorul s-a maturizat si el, preluand o serie de elemente noi deja regasite pe fratele ix35, vedeta Hyundai de la Frankfurt.

Noua generatie a crescut in dimensiuni, masurand acum 4820 de mm in lungime, 1835 de mm latime, 1470 de mm in inaltime, bucurandu-se in acelasi timp de un ampatament de 2795 mm.

Sub capota sedanului se va afla, cel putin pe piata coreeana, un motor de 2.0 litri Theta II MPI, capabil sa dezvolte 165 de cai putere atunci cand functioneaza pe benzina si 144 de cai putere, in cazul versiunii alimentate cu GPL.

Incepand cu luna ianuarie a anului viitor, Hyundai Sonata va fi disponibil si impreuna cu un motor pe benzina de 2.4 litri.

Noul Sonata sau i40 va beneficia in versiunea standard de sisteme ca Vehicle Dynamic Control, Hill-start Assist Control si Brake Assist. La aceste elemente de siguranta se adauga un acoperis panoramic si un sistem de asistenta la parcare, ce se presupune ca ajuta soferul sa evite obstacolele in timpul parcarii laterale sau atunci cand efectueaza manevre in marsarier.

Hyundai planuieste sa vanda 60.000 de unitati Sonata pe piata din Coreea anul acesta. Odata cu demararea productiei in uzinele din SUA si China, coreenii planuiesc sa atinga o cifra de 450.000 de unitati vandute la nivel global in 2011.

Comentarii (28)

  • frumos daca are preturi rezonabile ma pune pe ganduri
    10 5
  • oh yeah!
    that's my ideal china woman !
    10 6
  • Foarte tare masina .
    8 8
  • da
    Da,arata tare bine,fara sa deranjeze prin o prea mare opulenta.
    9 8
  • masinarie coreana cu mana de lucru chinezeasca
    si pe mine m-ar pune pe ganduri daca vine cu preturi mici... cine stie din ce groapa de gunoi or fi luat plasticele din masina !
    10 16
  • Daca nici asta nu e o masina frumoasa, ma arunc de pe bloc.....Trebuie sa recunoasteti ca este o bijuterie de masina!
    7 10
  • @aham -- ar trebui oare sa iti aducem aminte de politica celor de la Renault de reciclare a 95% din vehiculele uzate ? ( imi place de astia care confunda rubrica de NUME cu aia de SUBIECT )

    arata ok, le fel ca toata gama dealtfel ... nu prea vad ce am putea avea impotiva unui constructor care vinde - si vinde mult si bine avand in vedere ca grupul Hyundai-Kia a depasit Ford la nivel mondial ( "compatriotii" de la Renault-Nissan nici nu se vad pe lista aia avand cam jumatate din cifrele celor "buni" )

    Acum speram ca preturile sa fie cele corecte , si concurenta sa isi spuna cuvantul ;) ( daca nu ma insel asta ar trebui sa concureze in zona Avensis / Accord / Passat etc. nu? )
    14 11
  • dragoscst
    Fara comenntarii
    Linisteee !
    0 8
  • @unckle
    Nu prea te duce capul de felul tau asa... un Renault eco2 este valorificabil în proportie de 95% la finalul vietii... e cu totul altceva fata de ce spui tu ! esti prost de bubui !
    Renault are in 2009 pe primul semestru , 1.106.989 unitati, Nissan 1,545,976 unitati, iar Hyundai-Kia 2.153.000 unitati. Daca facem un calcul simplu alianta Renault-Nissan (fara Dacia/Samsung) are 2.652.965 unitati, deci cu 23% mai mult decat Hyundai-Kia... esti varza !
    14 10
  • Masina arata bine si sunt covins ca o sa se miste bine.

    @xss
    Bea un ceai si calmeaza-te.

    http://carscoop.blogspot.com/2009/08/hyundai-group-overtakes-ford-in-first.html
    5 9
  • Rodallega
    Hyundai Sonata
    Este o masina frumoasa....cu inspiratii de ici de colo(cum ar spune marii pasionati de SHuri nemtesti)...dar rezultatul este unul placut ochiului iar la un pret rezonabil cred ca s-ar vinde bine....oricum Hyundai a facut mari progrese in ceea ce consta calitatea finisajelor
    8 2
  • i40
    Hai sa facem si noi noua Sonata.... Ceva din Mercedes, Ceva din Peugeot, Ceva din Toyota ....
    4 8
  • urat cum au copiat sistemu de climatizare al celor de la Volvo, cu omul acela desenat din profil. Ma rog eu sunt subiectiv, nu imi plac masinile coreene, pur si simplu am ceva cu ele, nu stiu ce e.
    3 5
  • reusit
    este chiar model foarte reusita. bravo lor.
    am avut un hyundai accent. si nu vorbesc ce masina reusite.. stabilitate.. motor bun pt rromania cu consum bun. fiabilitate la nivel ridicat. la un pret reusit.
    pot sa remarc pozitia coreenilor.. pozitie pozitiva ;)
    4 3
  • @xss
    imi place sa vad ca nu ti-ai pierdut farmecul ;)

    apropo' - de fiecare data cand spui despre cineva ca este prost ti se adauga cate un punct la IQ ... in cateva saptamani o sa fii bun de luat in armata

    ca semantica trebuie sa comentez un pic :
    - cand spui ca reciclezi o parte dintre piesele componente ale unei masini ( sau mai multe )
    spui : x% din masina ( x% din masini - aici cred ca m-am exprimat neclar, desi nu cred ca am gresit gramatical )
    - cand spui ca reciclezi 95 de masini din 100
    spui : 95% dintre masini

    sper sa intelegi si asta si faptul ca a spune despre cineva ca este prost nu te face nici pe departe mai destept - puteai sa semnalezi frumos faptul ca nu am facut adunarea calumea...

    succes - poate iti iei si tu o masina , cine stie, poate chiar i40 ;)
    7 0
  • LA SFARSITUL VIETII 95% din materiale sunt reciclabile ! Asta inseamna ca la sfarsitul vietii unui Renault, pot vei si cei hyundai sa-si ia materiale !!! ce-i asa greu de inteles ?!!?
    6 5
  • benzinaru'
    frumos
    frumos, se vede k au succes cu seria "i", sincer daca nu as fi pasionat atat de tare de bmw sigur m-ash orienta spre un i30 sau i40. BRAVO!
    6 4
  • @xss
    prietene fii mai "lizibil". Si pe cine intereseaza ca esti impotriva sau iti place.....asta e. Daca e fiabila si ieftina, asta e.

    Ai bani sa-ti iei una?
    6 0
  • o varza
    mda... si care este concurenta? Passat, Exeo, Accord, Laguna, Mazda6, Mondeo? Slabe sanse sincer. Se va descurca probabil precum Sonata: deplorabil!
    4 3
  • ........
    pt ala cu groapa de gunoi.......tu ai macar o dacie in fatza casei???sau a blocului depinde unde stai...
    3 0
  • Mesmerised
    doamne apara
    "Botezat mai nou i40, pe piata din Europa, noul sedan de clasa medie propune un design revolutionar, in comparatie cu urmasii sai, si imprumuta liniile alungite ale unui coupe. "
    Cum poti compara ceva cu urmasii sai ?
    Sunteti profeti,stiti ce urmeaza?
    Sau doar ati facut scoala generala la seral?
    Oameni buni,aia de au fost inainte se cheama predecesori , antecedenti, precursori, innaintasi, strabunici , etc. dar nu urmasi .
    3 0
  • hmmm
    Puteti sa spuneti ce vreti dar nu mai sunt multe lucruri care sa tradeze faptul ca este o masina asiatica ...
    3 1
  • gr
    masina pe ansamblu arata binisor.dc la exterior are cate ceva imprumutat de pe la cc de ex si alte marci,cel mai urat e copia fidela de la climatizarea. toata lume stie k este climatizarea de volvo.in rest e ok.....
    1 0
  • @xss
    poate tu ai impresia ca Renault foloseste numai plasti "proaspat" in masinile sale .. ceea ce ma indoiesc ...

    cum spunea un nene mai sus , incearca sa fii mai lizibil, si lasa "nervii" , viata este mai frumoasa cand esti calm

    @ automarket - ar trebui sa incepeti sa faceti moderare serioasa la aceste comentarii -- lumea vorbeste cam cum conduce, ca nici acolo nu-s sanse mari sa se dea unu jos si sa iti sparga parbrizu' daca ii zici cateva de ma-sa ;)
    0 7
  • @unckle, cry
    Poti sa te indoiesti pana o sa te rupi ca nu-mi pasa. Intotdeauna e placut sa vezi cat de incapabili sunt proprietarii de accent si getz sa-si argumenteze alegerile... Dintre masinile de import, mai mult plastic dur decat hyundai-kia si china ltd, nu are nimeni ! In plus ai o simfonie de greieri care de abia pot fi acoperiti de sistemul audio! Stiu ce vbesc, am n exemple!
    *Legat de cuvantul asta nou descoperit de voi -lizibil- nu prea se potriveste.Asa imi treceti drept pseudo-docti (nici macar semi-docti). Mai bine scriati "elocvent" sau "clar". Tot eu sa va dau idei! Oricum nu e vina mea ca nu va duce capul.
    6 1
  • xss
    xss, tuca-ce tata, da' tu pa cine sameni atata da dastept?!
    0 0
  • @ALX.CT
    Renault si Nissan reprezinta o alianta, dar spre deosebire de Hyundai-Kia, Renault isi prezinta separat vanzarile de Nissan.
    Cifrele furnizate de mine sunt reale si perfect verificabile:
    Semestrul I 2009

    Renault - 1.106.989 unitati
    Nissan - 1,545,976 unitati
    ------------------------------------
    TOTAL: 2.652.965 unitati (Renault+Nissan)

    * 2.153.000 unitati (Hyundai+Kia)
    0 0
  • george
    vorbe
    cica facem si noi una din mercedes alea alea ... acum ca acum cam toate seamana intre ele nu stiu cum sa va spun la vechea mea hyundai din 98 gaseai interiorul de 10 ori mai frumos si elegant decat la multe alte marci de prestigiu...e foarte reusita daca cu ceva dotari nu depaseste 15 mii eu unul vreau sa mi-o cumpar desi am un golf 5 de 168 de cai...ash renunta la un 136 de cai hyundai i 40 urgent...parerea mea e superba o adevarata berlina..frumoasa si foarte reusita sa nu mai vorbim de finituri ...extra
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru