Informaţii noi despre SUV-ul Alfa Romeo, rivalul lui BMW X3

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.05.2011
SUV-ul Alfa Romeo este aşteptat pe piaţă în 2013. Italienii îşi doresc crossover-ul premium cu cea mai bună ţinută de drum din segment, mizând pe platofrma actualului Giulietta.

Începând cu anul viitor, gama Alfa Romeo se va îmbogăţi cu un nou model, mult anticipatul SUV, destinat a se bate cu reprezentanţii segmentului premium BMW X3 şi Audi Q5.

Botezat C-SUV, modelul italienilor va fi dezvoltat pe platforma Fiat Compact Plus Global Modular Architecture, o versiune extinsă a celei regăsite pe Giulietta, capabilă să suporte un sistem de tracţiune integrală. Transplantul încearcă să le asigure italienilor cel mai sportiv şi dinamic comportament din segment, chiar dacă vorbim despre o platformă modulară.

Inginerii şi mecanicii vor folosi oţel de înaltă rezistenţă în proporţie de 90%, dar şi elemente deformabile uşoare. Pe puntea faţă vom regăsi o suspensie MacPherson, iar pe cea spate una multi-link. Aluminiul va fi folosit din abundenţă pentru a reduce masa totală a crossover-ului.

Performanţele în teren accidentat se vor apropia mai mult de cele ale lui Nissan Qashqai decât de cele ale lui Land Rover Freelander, crossover-ul Alfa urmând să fie orientat mai mult către folosirea pe asfalt.

Pentru cei care preferă terenul accidentat, grupul Fiat va oferi un model Jeep, urmaşul actualelor Patriot şi Compass, dezvoltat pe aceeaşi platformă cu crossover-ul Alfa.

Ambele modele vor fi asamblate la uzina de la Mirafiori, unde se aşteaptă o producţie totală de 280.000 de unităţi. Dintre acestea, 100.000 de exemplare vor fi Alfa Romeo, jumătate fiind pregătite să ajungă dincolo de Ocean, pe piaţa din SUA.

Sub capota viitorului Alfa C-SUV se va afla cea de a doua generaţie a motoarelor pe benzină MultiAir, precum şi dieselurile MultiJet. Versiunile entry-level ar putea fi echipate cu unitatea de 1750 cmc pe benzină, ce oferă peste 200 de cai, şi cu dieselul de 2.0 litri JTDm de 140 cai putere. Vârful de gamă ar putea fi unitatea Pentastar V6 pe benzină de 3.3 litri şi 275 de cai putere, împrumutat de la Chrysler. Pentru cei care preferă dieselul vor exista două versiuni de 220 şi 250 de cai putere ale unui diesel V6 de 3.0 litri.

Planurile de viitor ale Alfa Romeo sunt destul de ambiţioase.

Italienii vor să înlocuiască actualul 159 cu variantele break şi sedan al anticipatului Giulia, vor să lanseze versiunea de serie a conceptului 4C şi îşi doresc un membru în segmentul crossover-elor. Acesta din urmă va asigura şi debutul brandului pe piaţa din Statele Unite, unde Marchionne speră să vândă 85.000 de unităţi pe an, începând cu 2014.

Un aport considerabil pentru un brand ambiţios, care speră să vândă 500.000 de exemplare la nivel global, până în 2014, în condiţiile în care anul trecut a reuşit să livreze doar 112.000 de maşini.

via | autocar

Comentarii (17)

  • ura
    marfa. asteptam cu nerabdare acest produs
    18 4
  • :))))))
    cand vreodata alfa rivalul lui x3:))
    6 28
  • @rares
    pfff, poate tu il astepti! un nou suv pt baietii cu burta care "halesc sawroma de la dristor cu da toate si beau doar red bul cu uischi"
    15 11
  • ai vazut tu vreodata cefe late conducand alfa romeo? confunzi un pic marcile :)
    29 3
  • schumi
    ...
    2013 ?!? Tarziu. Trebuie mai repede.
    10 1
  • @lol mai deschide ochii
    "ai vazut tu vreodata cefe late conducand alfa romeo? confunzi un pic marcile :)"

    Da, de foarte multe ori. Nu mai aberati mai oameni, caci melteni gasesti mai nou si in Lexusuri. NU EXISTA MARCA AUTO FARA MELTENI. A ca unele au "predispozitie" asta e partea a doua. Am in fata blocului un melteean cu Alfa 159 ( vechi de curg tablele de pe el ) care o repara zilnic, in trening si maieu, bea bere si da manele la maxim. Asa ca lasa-ma cu chestiile astea.
    4 9
  • schumi
    @fff
    Alfa 159 vechi ? Da' cat are ? 20 de ani ? Curg tablele de pe Alfa 159 ?!? Eu zic sa te mai uiti o data pe fereastra.
    8 3
  • @fff
    Ce minti, maaaaa :))))))
    4 8
  • Era 156 ma scuzati
    @ztele parerea ta conteaza pentru mine la fel de mult ca parerea unei bacterii. Tu personal esti un 0 absolut si incerc sa fac abstractie de existenta ta. Elucubratiile tale ma amuzau dar vezi tu cand faci pe prostul grupului mult timp devine plictisitor pentru ceilalti.
    2 5
  • O iubesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    iubesc aceasta masina!:X tata vrea sa isi cumpere o alfa romeo dar nu are destui bani pt ea pt ca e foarte scupa si extrem de buna..
    Parerea mea este ca alfa romeo nu se poate compara cu Bmw nici macar cu un X3
    Alfa romeo este o masina extrem de buna mega buna un motor ce dezvolta multi cai si un design superb!!:x
    Repet! Aceasta masina nu se poate compara cu un x3!!!!!!!:d
    Sper sa se puna cat mai repede in piata aceasta masina!:x
    Va multumesc
    4 3
  • cozappz
    VW si Alfa - in alta ordine de idei
    De aici:
    http://jalopnik.com/5799067/why-fiats-us-plans-for-alfa-romeo-will-end-up-killing-it


    "...Furthermore, there is much hand-wringing among certain Alfa fans about the idea of VW Group buying the brand away from Fiat and complaints that Alfa will "no longer be Italian." Get your head out of the sand, friends! Alfa's about to become nothing but a phony "made in Italy" fashion label on a cheap shirt, and sale to VW is actually the only way to save it from some very bad decision making at Fiat-Chrysler that could damage the brand irreparably.

    If VW Group were to purchase Alfa, chances are that Walter De Silva, who was the design director during the Italian marque's most recent heyday, and currently overseeing all VW Group Design, will be one of the guiding lights managing the company. Alfa needs to be in the hands of a true believer like De Silva. Not in the hands of a soulless businessman like Marchionne who treats a venerable brand as a commodity. It's disgusting, and it's time that American Alfisti stop drinking the Kool-Aid. Fiat needs to sell Alfa to VW Group before it's too late."
    2 0
  • :)
    @fff: manifestarea frustrarilor tale la adresa mea nu scuza cu nimic faptul ca minti. ;-)

    @cozappz:
    Articolul respectiv contesta vanzarea TZ3 Zagato, care nici macar nu va comercializat de Alfa, si ocoleste COMPLET faptul ca Giulietta are platforma proprie, iar ca 4C-ul este RWD, in spiritul pur Alfa Romeo. Plus ca e scris de un american :))
    5 6
  • pentru coca de cluj
    Mai, nea @zdrente ( cu n mic ) esti tu cumva cel din poza asta?

    http://www.citynews.ro/cluj/din-oras-10/taranului-de-cluj-nu-i-plac-bicicletele-76956/

    Discutia s-a incheiat.
    2 3
  • unde se ascundea artistul
    :)) Hai ca m-am @@@@ pe mine de ras. Nu stiam ca esti cantaret mai Ztele mai. :)) LOL Ceva mai penibil nu am auzit in viata mea. Frate esti praf rau. Get a life!
    Cum spuneai tu ma ca ai masini straine si tricouri de firma? :)) Bai manelistule, ala e rap ma? Mi-ai facut ziua mai frumoasa. Te bagi la un duet cu stilul oprisan? :))))

    http://www.youtube.com/watch?v=3G0zlAeh5vE
    3 3
  • @fff
    Facem spume la gurita, nepoate? :)
    Totusi, nici asta nu scuza faptul ca minti ;-)
    4 5
  • nepoate :))
    Chiar daca eu mint, tu tot penibil esti cu muzicuta aia a ta. Sa stii ca tot manea se cheama o piesa cu versuri ca a ta, chiar dca e pe ritm de rap. ;)
    Chiar ma bucur ca am gasit penibilitatea aia de melodie pe youtube, pentru ca mi-a confirmat faptul ca esti un submediocru cu pretentii, slab alfabetizat si plin de tupeu. Cand se strange multa prostie, putine cunostinte generale si mult tupeu iese un melanj periculos si ridicol in acelasi timp.
    4 2
  • @fff
    Nepoate, exceptand situatia in care ma anchetezi pentru vreo infractiune + situatia in care ai terminat o facultate de psihologie, ceea ce spui tu denota fie faptul ca ai un fetish vis-a-vis de persoana mea, fie ca esti maxim de frustrat :)

    Latri in continuare pe niste subiecte care nu intereseaza pe nimeni, in loc sa-mi demonstrezi mie si celorlalti colegi ca te-am acuzat pe nedrept cand am spus ca minti. Minti, si o vei face in continuare, crezand ca vei putea demonstra ceva, cuiva.
    Vezi tu, eu nu m-am dezis de persoana mea, activitatile mele apar pe youtube, pe blogul meu personal, pe 4tuning, pe facebook, etc. si nu le contest. Ba mai mult, inafara de faptul ca esti un mincinos patologic, nu te-am insultat si nici n-o sa te insult vreodata in vreun altfel, pentru ca nu te cunosc si nici nu sunt curios de persoana ta.

    Ceea ce ma intereseaza este ce anume ai tu de castigat din faptul ca minti cu nesimtire? Pe internet, am inteles, suntem toti gangsteri, dar motivatia ta care e?

    Spumele la gurita continua:)
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru