Informaţii noi despre viitorul Mercedes B-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.07.2011
Mercedes a dezvăluit detalii noi despre viitorul B-Klasse, model care va debuta în septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt.

Mercedes-Benz a prezentat câteva imagini teaser ale viitorului B-Klasse. Modelul promite să facă ”un pas revoluţionar în clasa compactă” şi are o lungime de 4.359 milimetri şi o lăţime de 1.785 milimetri. Înălţimea lui B-Klasse este de 1.557 mm, în timp ce coeficientul aerodinamic este de numai 0.26 graţie unor optimizări specifice. Cei de la Mercedes-Benz au lucrat 1.100 de ore în tunelul aerodinamic pentru a obţine acest efect. În plus, clienţii vor putea opta pentru un pachet numit ECO Technology, care va reduce coeficientul aerodinamic la 0.24 graţie gărzii la sol reduse, elementelor montate sub caroserie şi a chederelor îmbunătăţite pentru geamurile laterale.

La nivelul gamei de motorizări, B-Klasse va fi oferit în compania unor motoare cu patru cilindri. Unitatea entry-level dezvoltă 122 CP şi 200 Nm din 1.6 litri, în timp ce vârful gamei dezvoltă 156 CP şi 250 Nm dintr-o versiune supraalimentată a aceluiaşi motor. La capitolul diesel, B-Klasse este oferit în compania unui motor de 1.8 litri, care dezvolă 109 CP şi 250 Nm.

Opţional, există o versiune de 136 CP şi 300 Nm. Nemţii pregătesc şi un motor pe benzină de 2.0 litri, care va fi cel mai puternic propulsor din gamă. Toate motorizările vor avea în standard start/stop şi vor fi oferite fie în compania unei manuale cu şase trepte, fie în compania transmisiei 7G Tronic. Pe viitor, vor fi dezvoltate atât versiuni hibride, cât şi versiuni electrice şi versiuni pe hidrogen.

Mercedes a creat şi un pachet sport pentru B-Klasse, acesta integrând un sistem Direct-Steer, amortizoare sport şi o gardă la sol redusă cu 20 de milimetri. În materie de tehnologie, B-Klasse primeşte sistemul de faruri adaptive, sistemul de asistenţă în punctele oarbe, sistem de asistenţă la menţinerea benzii de mers, sistem de avertizare pentru oboseală, limitator de viteză, senzori de parcare, Linguatronic (comenzi vocale), Distronic Plus, PRE-Safe şi sistem de prevenire a coliziunilor cu Brake Assist adaptiv.

Via | EGMCarTech

Comentarii (2)

  • bine asa..
    B class
    Asta-i facut in colaborare cu Renault
    4 4
  • nu
    Nu ar fi rau sa citesti si tu un pic inainte sa te ia gura pe dinainte...
    Pt b-klasse-ul nou se vor folosi motoare Renault (cele cu capacitati mai mici) atata tot...
    Dezvoltarea masinii in sine apartine MB.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru