Informații oficiale despre supercarul Arash AF-10

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 21.08.2010
Britanicii de la Arash Cars aduc pe piață un nou supercar, botezat AF-10. Acesta va dispune de un motor V8 de 7.0 litri capabil să producă 550 de cai.

Constructorul britanic Arash Cars a prezentat publicului o serie de informații despre noul lor supercar botezat AF-10. Acesta va ascunde sub capotă un propulsor V8 de 7.0 litri de proveniență General Motors. Unitatea va putea produce 550 de cai putere la o turație de 6.200 rpm și poate dezvolta un cuplu motor de 644 Nm la o turație de 4.800 rpm.

Puterea va fi transmisă roților prin intermediul unei cutii de viteze cu acționare manuală cu șase trepte de proveniență Graziano. Supercarul britanic va sprinta de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde, iar viteza maximă cu care poate rula este de 328 km/h. Arash AF-10 dispune de un șasiu din fibră de carbon, iar caroseria a fost fabricată din același material care dispune de proprietăți ignifuge.

Modelul britanic măsoară 4.663 mm în lungime, 2.050 mm in lățime, iar înălțimea acestuia este de 1.145 mm. Oficialii Arash promit pe viitor o versiune supraalimentată care să producă 850 de cai putere și o variantă de 1.200 de cai putere.

Cea mai puternică versiune propusă de britanici ar urma să coste aproximativ 1.6 milioane de euro.

Via | Arash

Comentarii (4)

  • :)
    o alta racheta ce-i drept interesanta:)
    Cornel Şocariciu e ok articolul insa cuvintele care contin diacritice sunt mai mici..le-ai cam balbait..dar merge..:)
    4 1
  • krajla
    supercar?
    daca as avea atatea bani cu siguranta n-as lua Arash..prea multe preia elemente de la alti (lateralulu Ferrani Enzo, volan Audi, chei si schimbator Ford,etc) plus motorul de 7 litri cu 550 cp nu mi se pare deloc o performanta (78cp/litru). ca si comparatie Logan 1.6 are 66cp/litru.
    3 6
  • @krajla - sunt si nu de acord cu tine: intr-adevar puterea raportata la litraj e cam mica avand in vedere ca Honda Civic Type-R are 100CP/L, insa totusi are cuplu de 664Nm, iar legat de design nu prea mai conteaza daca per ansamblu arata bine
    1 1
  • PARAZYTU19
    mah baieti.......totusi.......
    da-o naibii de treaba arata prea a ferarri enzo.....prea mult seamana la tot! si la design si la performante si la pret.......
    nu stiu se putea mai unicat de atat zic eu,...... :(


    iar chestia cu 1.6 milioane???ei sunt tampiti?ei au ideea ce se poate face cu banii aia?
    se trece usor de limita celor 2.8 secunde si 430km/h........
    dar mdeh mai mult marketing........si mai putina performanta....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru