Arash AF-10, supercar britanic de 360.000 de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.11.2009
Britanicii vin cu un nou supercar exclusivist, botezat Arash AF-10. Modelul dispune de 550 de cai putere si costa 360.000 de euro.

Piata europeana a supercarurilor s-a imbogatit astazi cu un nou membru, venit tocmai din Marea Britanie si botezat Arash AF-10. Modelul nu este unul complet necunoscut, compania producatoare dezvaluind deja primele imagini si informatii ale unei versiuni preproductie inca din 2008, in cadrul unei reuniuni restranse.

Noul AF-10 este propulsat de un motor central de 7.0 litri, de provenienta Chevrolet, regasit si pe Corvette ZR1, capabil sa ofere 550 de cai putere. Unitatea LS7 este cuplata la o transmisie manuala cu sase rapoarte de provenienta Graziano. Pentru a reduce pe cat posibil masa totala a supercarului Arash a creat si o caroserie din fibra de carbon.

Potrivit comunicatului oficial emis de englezi, productia va fi limitata la foarte putine exemplare, 70 de unitati in cinci ani, care vor putea fi insa personalizate de catre clientii pretentiosi. Arash se lauda si cu faptul ca doar 3% din componentele supercarului sunt imprumutate de la alte modele, restul componentelor fiind dezvoltate special pentru AF-10.

Arash are planuri mari cu noul model, pe viitor urmand sa dezvolte versiuni extreme de 800 si de 1000 de cai putere.

Pentru cei care nu sunt dispusi sa plateasca 360.000 de euro pentru entry-level-ul AF-10, Arash pregateste si un frate mai mic, botezat AF-8.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • da numai 3%
    portiera este luata direct de pe ferreri enzo[f60]
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru