Insolventa GM este aproape inevitabila, spun expertii financiari

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.05.2009
Expertii financiari de la o universitate americana considera ca singura solutie pentru General Motors este sa declare insolventa.

Esential

2.600 dealeri GM vor fi nevoiti sa isi inchida portile.

Compania americana General Motors trebuie sa realizeze o restructurare eficienta in doar trei saptamani. GM va trebui sa inchida o serie de fabrici si sa renunte sau sa isi vanda anumite marci pentru a putea supravietui. Constructorul american General Motors va renunta la 2.600 de dealeri din totalul de 6.246 reprezentate, pana la sfarsitul acestui an.

Expertii financiari de la Universitatea Seton Hall din Newark au evaluat necesitatile General Motors si au concluzionat ca este imposibila restructurarea companiei GM fara a declara insolventa. Dupa restructurare, compania americana va trebui sa recastige increderea clientilor sai, care se feresc sa cumpere automobile de la un producator care este intr-o situatie financiara nesigura.

Singurul mod prin care GM va putea renunta la dealeri fara a imparti plati compensatorii este declararea insolventei. Dealerii GM sunt protejati de legea francizelor, ce le da dreptul unor recompense financiare generoase in cazul in care GM ar hotara sa renunte la ei.

Producatorul american de automobile s-a oferit deja sa le cumpere inapoi modelele nevandute, urmand sa declare insolventa pentru a putea renunta la contractele de franciza fara a plati penalitati.

Declararea insolventei General Motors le va crea probleme si furnizorilor ce aprovizioneaza aceasta companie. Furnizorii GM nu vor mai avea comenzi pentru aproape o luna si nu vor primi nici un ban de la compania GM in aceasta perioada. General Motors va inchide temporar 13 fabrici din Statele Unite ale Americii pentru aproape 11 saptamani, pentru a micsora numarul de automobile ramase pe stoc. Aceasta inchidere a fabricilor este programata in aceeasi perioada in care Chrysler si-a inchis propriile fabrici, ceea ce inseamna ca furnizorii de piese care lucrau pentru cele doua companii ar putea sa ramana fara comenzi si sa dea faliment.

Via | Drive.au

Comentarii (4)

  • cineva
    de cat timp?
    tot falimenteaza si falimenteaza, e o tzeapa sau vor sa-si faca reclama , sunt satul deja de stiri de astea, sa falimenteze odata si sa nu mai toceasca tastele calculatoarelor noastre
    2 0
  • mda
    Si fabricile din Europa (Opel) ? Ce se va intampla cu ele oare ?
    0 0
  • AndreiRN
    GM
    Si totusi am colegi care si-au cumparat de curand masini GM la preturi ff bune.
    Acuma e timpul potrivit sa cumperi.
    Falimentarea e un produs al sindicatului.
    0 0
  • Rasppuns
    Foarte interesant articolul de insolventa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru