Internetul va deveni un element obişnuit în automobile în trei ani

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 29.11.2010
Automobilele ar putea fi echipate cu o conexiune internet integrată peste numai trei ani, estimează specialiştii din industria auto la Congresul Automobilwoche din Berlin.

Specialiştii în industria auto s-au întâlnit la Congresul Automobilwoche din Berlin şi au făcut o serie de declaraţii despre viitorul automobilelor. Printre aceste declaraţii se află şi o afirmaţie despre viitorul internetului în automobile. Experţii consideră că internetul va deveni un element obişnuit în autovehicule în următorii doi-trei ani şi va forma o reţea de comunicare inter-automobile. Fie că vorbim de indicaţii de drum, anunţarea radarelor, sau comunicarea cu service-ul pentru rezolvarea unor potenţiale probleme tehnice, internetul ar rezolva multe probleme ale şoferilor de astăzi.

În timp ce fiecare constructor ar fi tentat să creeze propriul său standard pentru internet în maşină, experţii din industrie recomandă să îi lase pe producătorii specializaţi să furnizeze tehnologia specifică internetului. Aceasta este recomandarea lui Stefan Bratzel, managerul centrului pentru automobile de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Bergisch Gladbach.

Motivul din spatele acestei recomandări este obţinerea unui standard universal, pentru a evita problemele ulterioare de inter-conectivitate.

Internetul le-ar putea oferi producătorilor de automobile o legătură interesantă cu clienţii lor. Odată încheiat procesul de vânzare, producătorii de automobile ar putea face sondaje post-vânzare şi ar putea primi informaţii vitale despre automobilul pe care îl conduce un client fără complicaţiile reprezentate de poşta convenţională. În plus, clienţii ar avea şi ei o metodă de comunicare mai eficientă, iar integrarea sistemului în automobile ar preveni atât furtul, cât şi utilizarea internetului la volan.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (8)

  • netul la volan
    ridicol
    pe un drum virajat sau intr-un moment dificil ti se deschide fereastra cu mesaj: Va rugam acordati-ne 5 minute pentru a raspunde setului de 20 de intrebari:...." Si ca orice sofer responsabil, lasi naibii sofatul si incepi sa butonezi. Dar, nu te simti singur! Si ceilalti parteneri la trafic vor face la fel. Ce urmeaza e bun pentru "Stirile de la ora 5"
    9 4
  • In sfarsit
    Ce misto ar fi sa iti updatezi softul masinii,sa te anunte on-line de o posibila defectiune,e super totul e sa nu fie o optiune exagerata ca pret
    4 4
  • FRATE URASC TOATE CHESTIILE ASTEA. SUNT FAN BMW SI MI-A PLACUT LA BMW CA A RAMAS LA STADIUL DE MASINA SI NU DE GARSONIERA PE ROTI, GEN MERCEDES SAU AUDI. ACUM II OBLIGA PE TOTI SA-SI PUNA BECULETE DE CRACIUN SI ARATA CA DRACU, PUN TOTI INTERNET SI ALTE DRACII. NASPA O MASINA TREBUIE SA RAMANA MASINA
    5 10
  • Internet
    E o solutie foarte buna imagineaza-ti drum fara GPS si alte gadgeturi, care sa te anunte daca sunt drumuri inchise sau probleme in trafic? si ai zis ca esti fan BMW poza vine din BMW . Oricum internetul la masian nu inseaman doar ceva bun pentru masian si softul ei ci si pentru cei care sunt in masina gen entertainment .
    1 2
  • @levi_craiven
    Care GPS ala care nu functioneaza 100% ??!! Am vazut si la Mercedes si Audi si BMW si multe , zice sa faci dreapta si drumu nu exista si alte chestiii, lumea se descurca si fara GPS, daca ai harta si gandesti putin te descurci oriunde.
    3 0
  • Stirea este atat de generala, parca ar fi luata de pe Click
    Dar nu e nici o problema, vom fi desfraieriti cand o sa ne "loveasca" in fata Internetul asta.
    Update firmware - se face si acum dar nu cred ca ai vrea ca o actualizare varza facuta automat de catre calculator (vezi BitDefender, McAfee) sa-ti schime actiunea acceleratiei cu frana sau sa-ti anuleze telecomanda. LOL
    2 0
  • eu cred ca internetul poate fi folosi doar cand masina e stationata.
    1 0
  • doare prostia ALEX ?
    da BMW seria 7 de la 2008 in sus nu`i tot garsoniera pe roti ? :))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru