Istoria modelului Chrysler PT Cruiser continua

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 02.08.2009
Chrysler a anuntat oficial ca modelul PT Cruiser se va mai fabrica pana in 2010. Aceasta decizie vine la doar cateva luni dupa ce oficialii marcii au declarat ca anul acesta legenda PT Cruser isi va incheia cariera in industria auto.

La inceputul anului 2009 oficialii Chrysler au anuntat ca vor opri productia modelului PT Cruiser in aceasta vara, dar acestia au revenit asupra deciziei luate. Modelul care a primit premiul de Masina Anului in America de Nord chiar la debutul sau pe piata auto, in 2001, va mai fi fabricat astfel pentru inca cel putin un an.

Aceasta decizie vine la scurt timp dupa ce Chrysler Group LLC a renascut din cenusa lui DaimlerChrysler, compania fiind preluata de fondul de investitii american Cerberus. Uzina Chrysler de la Toluca din Mexic a fabricat modelul Cruiser inca de la aparitia acestuia si isi va continua productia, desi oficialii marcii nu au mentionat pentru cat timp. Din moment ce utilajele pentru producerea modelelor Fiat 500 si Panda au fost deja achizitionate, se presupune ca PT Cruiser isi va continua productia de serie pana aproape de sfarsitul anului 2010.

Peter Fong presedinte si director executiv al Chrysler pentru organizatia de vanzari Chrysler Group LLC a declarat: “Chrysler PT Cruiser continua sa fie o poveste de succes mondial.

Cu mai mult de 1.3 milioane de modele PT Cruiser vandute in mai mult de 60 de tari incepand cu 2000, suntem fericiti sa va anuntam ca revigoram iconicul si premiatul PT Cruiser.”.

Productia Chrysler PT Cruiser a inceput in luna februarie a anului 2000 si de atunci s-a bucurat de un succes continuu. Chrysler PT Dream Cruiser 5 este cel mai recent model din aceasta gama. A debutat in anul 2009 si a marcat cea de-a 14-a versiune din acest segment.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru