Italia ataca pactul CO2 dintre francezi si germani

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 24.06.2008
Italia blocheaza intelegerea dintre Franta si Germania privind aplicarea viitorelor norme de poluare in UE.

Esential

120 g/km CO2 este valoarea medie a emisiilor pe care producatorii auto ar trebui sa o respecte incepand cu 2012.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au ajuns la o intelegere prin care cele doua super-puteri ale Uniunii Europene sprijina viitoarele norme de poluare impuse producatorilor auto, dar cu cateva modificari.

In timp ce la nivelul intregii regiuni UE se discuta de impunerea baremului de 120g/km CO2 incepand cu anul 2012, Franta si Germania au decis in comun impunerea acestui barem, dar nu din 2012, ci din 2015, pentru a acorda producatorilor auto mai mult timp de acomodare.

Vizavi de aceasta intelegere, Italia a luat o pozitie contrara in cadrul comunitatii europene. Guvernul Italian este nemultumit de extinderea perioadei de aplicare a baremului de poluare, spunand ca producatorii italieni au facut eforturi serioase de a se adapta din mers pana in 2012 la noile norme, lucru care i-a determinat sa faca investitii majore si sa piarda bani.

Se cunoaste faptul ca Grupul Fiat prezinta cele mai mici valori medii de emisii la nivelul intregii game. Investitiile Fiat in implementarea tehnologiilor ecologice, pun producatorul italian in dezavantaj fata de concurentii directi din Germania si Franta, care vor avea prin noua intelegere un ragaz mai mare de adaptare la noile valori de emisii si vor putea face investitii pe o perioada mai mare.

Italia ataca intelegerea dintre cele doua state, sustinand argumentul unei concurente neloiale fata de industria sa auto care a progresat mult in procesul de aplicare a viitoarelor norme de poluare.

Via | Automotive News 

Taguri: Fiat

Comentarii (1)

  • cand ai motoare de maxim 1,4 benzina nu cred ca faci nimic pt a scadea emisiile...pur si simplu sunt mici
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru