Jaguar şi Land Rover vor să dea naştere unor motoare proprii

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.07.2011
Indienii de la Tata Motors plănuiesc să dea naştere unei game de motoare noi pentru Jaguar şi Land Rover: legăturile cu vechiul părinte Ford vor fi astfel complet abandonate.

Evoluţia pozitivă pe care o experimentează în acest moment Tata Motors cu cei doi subsidiari britanici, Jaguar şi Land Rover, i-ar putea determina pe indieni să îşi modifice strategia anilor următori. Potrivit unor surse neoficiale, Tata intenţionează să dezvolte în regim propriu motoarele ce vor fi regăsite pe viitoarele modele britanice, încercând astfel să rupă orice legătură cu vechiul părinte Jaguar şi Land Rover, Ford Motor Company.

Se pare că însuşi Ratan Tata a anunţat aceaastă intenţie, motoarele urmând să ia naştere în Anglia sau în India. Această ultimă variantă ar putea duce la creşterea capacităţii fabricii din Pune, unde, din luna martie, se asamblează Land Rover Discovery.

Planurile Tata Motors nu se opresc însă aici. Indienii plănuiesc şi o serie de modele destinate pieţei din China, care ar putea spori vânzările şi profita de evoluţia bună a pieţei auto din zonă. Şi aceste considerente îi fac pe cei de la Tata să se gândească tot mai mult la producerea propriilor motoare.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • dan_grc
    Sper ca le vor face in Anglia totusi...un potential client Jaguar nu va fi f linistit stiind ca motorul a fost facut in India.
    7 2
  • &DAN_GRC
    le vor face in china si se vor livra cu doua motoare(unul de rezerva)... :)))
    2 2
  • @dan_grc
    Nu generaliza...sunt popietari de Range R... care nu stiu sa il pronunte. De ex. Giovani Becali. Majoritatea il cumpara pt.ca e mare si impunator si evident luxos. Ca sa nu mai spun ca multi il cumpara pt. ca e cel mai scump SUV si vor strict imagine. Asa ca le poate produce si inj comuna Catelu ca nu ii intereseaza pe ei asta. E scump, mare si masiv il cumpara indiferent unde e produs.
    7 3
  • @CCC
    Nu generaliza.
    La noi nimic nu e normal, indiferent la ce nivel te-ai raporta. Dar in "lumea a' buna" proprietarii de Range nu sunt oameni oarecare. Sunt mari oameni de afaceri, care au in spatele lor companii de valoare si, implicit o educatie. Sunt oameni care au ajuns in functii inalte prin studii, nu prin combinatii, ca oamenii mentionati de tine, care stiu sa distinga niste valori. Nu sunt toti fotbalisti sau rapperi, sunt si doctori ca si artisti, multi din ei nici nu le conduc, ci au sofer. La noi, cand vezi o masina scumpa pe strada, gen Range, nu stii cine se afla la volan, sau ce afacere cu statul se afla in spatele lui, eventual doar cand il vezi facand o depasire smechera sau zburand coji de seminte pe geam...
    Daca n-ar fi fost asa, daca ar fi fost toti o apa si-un pamant, cum zici tu, nu s-ar mai fi vorbit de valori, de traditie in lumea auto.
    Si, ghici ce, constructorii auto nu se raporteaza la Romania cand e vorba de masini!...
    La noi masina reprezinta doar statutul social si nu si modul in care ai ajuns acolo...
    7 2
  • @GTR
    Mare dreptate ai.
    Sunt persoane care cumpara o astfel de masina doar pentru ca e scumpa, altii o cumpara doar pentru ca e altceva(nu e ML, X5 sau Q7-asta am auzit-o chiar din gura unui posesor) si unii cumpara un Range pentru ca stie e luxos , performant, stie ce are sub capota si ce poate face respectiva masina.
    3 2
  • motoare noi
    Motoarele pentru JLR vor fi dezvoltate in parteneriat cu BMW.
    Astazi cutiile automate cu 8 trepte folosite de Land Rover sunt produse de ZF si optimizate de catre BMW.
    Seful Tata Motors si CEO JLR,ambii,au fost directori la BMW la un moment.
    BMW este privit ca un etalon de catre conducerea indiana privind eficienta economica si procesele tehnologice.
    Motoarele facute in India vor fi cele asamblate acolo pt productia vanduta local cat si motoare 4L pt masinile Tata....deci nu vorbim de motoare pt range Rover facute in India.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru