Jaguar XS va rivaliza BMW Seria 3 din 2013

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 24.09.2010
Jaguar vrea să creeze un coupe cu patru uşi care se va lupta pe segmentul lui Audi A5 Sportback şi al lui BMW Seria 3. Deşi modelul Audi este duşmanul ideologic, Jaguar ţinteşte imaginea celor de la BMW.

Jaguar va dezvolta un nou model entry-level care va rivaliza BMW Seria 3. Debutul modelului XS va avea loc undeva în decursul anului 2013 şi acesta va fi succesorul lui X-Type. De data aceasta, modelul va avea un design mult mai deosebit şi elementele tehnice ale acestuia vor fi urcate la un nivel superior pentru a atinge nivelul competitorilor germani. Penrru a realiza acest lucru, Jaguar va creşte procentul de aluminiu folosit la construcţia modelului său de clasă D şi va utiliza platforma Premium Lightweight Arhitecture.

Spre deosebire de BMW Seria 3, Jaguar XS va avea un design care va fi similar cu cel al unui coupe cu 4 uşi. În acest fel, modelul britanic va reuşi să se lupte atât cu A4, cât şi cu A5 Sportback fără să fie nevoie de o versiune suplimentară de caroserie. Există posibilitatea ca Jaguar să ignore cu totul modelul A4 şi să ţintească doar A5 Sportback şi BMW Seria 3. În ceea ce priveşte modelele Mercedes-Benz, Jaguar se va lupta cu C-Klasse W204 facelift – care va fi la vremea aceea în ultimii ani de producţie.

BMW va avea un nou Seria 3 în 2013, în persoana modelului cu codul de şasiu F30.

Primele zvonuri sugerează şi o versiune hibridă a lui Jaguar XS, care va ataca eventualii rivali din segment de la momentul debutului. Versiunile cu propulsie convenţională vor beneficia de aportul unei transmisii automate ZF cu opt rapoarte, folosită de alţi producători în segmente superioare. În ceea ce priveşte motorizările, Jaguar va opta pentru unităţi EcoBoost îmbunătăţite şi pentru diesel-uri preluate din Grupul PSA.

Via | Autointernationaal.nl 

Comentarii (4)

  • Jaguar
    suna incitant....
    sa vedem de ce sunt in stare.
    Noilr modele sunt oricum splendide
    5 0
  • Ce treaba are seria 3 cu A5 sportback? BMW nu are niciun coupe in 4 usi. O sa aiba candva unul ca raspuns pt A7.
    4 1
  • da da
    toata lumea tinteste bmw-ul:)
    0 5
  • E normal sa tinteasca liderul suprem, ati condus vreun seria 3 si un audi A5 sa vedeti si voi diferenta? Incercati!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru