James May laudă din nou produsele Dacia

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 25.05.2010
Dacia Duster a fost lăudat de James May, unul dintre prezentatorii emisiunii Top Gear. Modelul a fost apreciat pentru simplitatea sa şi pentru preţul redus de achiziţie.

James May, unul dintre prezentatorii celebrei emisiuni britanice Top Gear, a lăudat din nou produsele Dacia în editorialul său săptămânal din publicaţia Telegraph. De data aceasta, englezul a lăudat noul Dacia Duster, după ce lăudase Sandero în urmă cu cateva luni. Aşa cum era de aşteptat, James May a apreciat simplitatea modelului din Mioveni – element apreciat şi în cazul lui Sandero. Mai mult decât atât, May a specificat că modelul nu îţi dă senzaţia unei maşini construite într-o ţară care nu este obişnuită să construiască vehicule pentru clienţi care nu au mai avut o maşină până în acel moment.

Dacia Duster va debuta pe piaţa din Marea Britanie abia în 2012, iar modelul va avea un preţ de pornire de circa 11.000 de lire sterline, potrivit primelor estimări. James May a subliniat faptul că nu îţi poţi cumpăra nici măcar un Ford Fiesta cu un nivel slab de dotări pentru această sumă, iar diferenţa de spaţiu dintre cele două modele este enormă.

Spaţiul oferit de portbagajul lui Duster a fost şi el lăudat, alături de cele cinci locuri "decente" disponibile.

James May a mers chiar mai departe, comparând noul Duster cu o pictură a lui Van Gogh. Potrivit jurnalistului englez, Dacia Duster îţi oferă tot ceea ce este necesar pentru a fi fericit şi mulţumit, lucru care îţi oferă o evaluare sănătoasă a lucrurilor care contează în viaţă. Prezentatorul britanic este de părere că modelul din Mioveni este cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată în industria auto, mai ales dacă luam în vedere situaţia economică mondială.

Via | Telegraph

Comentarii (25)

  • lasa ca stim noi mai bine
    lasa..
    (ironic). Las ca asta e prost si noi stim mai bine. Orice altceva in afara de Duster este mult mai bun.
    19 55
  • Turbo Diesel Sistem
    cine mai e si Jame May asta?
    Ce spune James nu are relevanta pentru multi.

    Este un tip rafinat cu studii superioare, canta la pian si apreciaza arta clasica.

    Daca mai punem in balanta faptul ca nu prea e fan diesel si are o masina de zi cu zi onesta ( pret calitate ) Fiat Panda pare din ce in ce mai mult ca nu are nici "valoarea" si nici "talentul" necesar pentru a fi bagat in seama.

    De manele nu cred ca a auzit vreodata. Asadar sa luam noi de bun ce zice un englez care nu a dat in viata lui o dedicatie, e corect si care mai si merge regulamentar cu masinile sale din dotare, nu prea cred.

    Motto : "Sunt prea sarac sa imi iau masina ieftina... imi iau o masina care a fost scumpa sau pare scumpa cu bani de masina ieftina chit ca nu imi permit sa o intretin".
    61 12
  • lasati'l...o fi el "Captain Slow", dar a mers cu peste 400 km/h cu Veyron'u...am vazut toate sezoanele Top Gear si e funny tipu...pica mereu de fraier, ca si Hammond :))
    35 5
  • Victor
    May
    Esta clar avem o intrare la BBC cva loby sau spaga hai sa fim seriosi este clar ca sunt platiti sa faca reclama...doar nu s apucau sa vb de bine asa una doua despre Romania...
    9 54
  • catalin
    O masina echilibrata
    Ratiunea pentru care Duster e asa spartan este ca e ieftin. Ii lipsesc senzorii de parcare, de ploaie, de lumina, navigatia, clima bi-zona? E si logic, se poate trai fara ele si nu cred ca e asa greu sa fii atent cand faci o parcare de orice fel, sa pornesti singur stergatoarele, sa aprinzi singur farurile sau sa iti cumperi o harta sau un GPS.
    Masina asta a aparut pentru ca e practica, are dimensiuni generoase, un consum mic (pentru motorul 1.5 dci), revizii ieftine comparativ cu orice concurent si este perfecta pentru un pic de aventura in afara soselei.
    La Top Gear, James e elementul de echilibru care e un pic cu picioarele pe pamant. Sunt tot mai rari asemenea oameni.
    50 1
  • Ce uita el
    Ce uita el sa spuna insa este ca Dusterul in versiunea de baza nu vine cu AC, airbaguri... ce sa mai spunem de ESP
    ... dar lasa ca are capacitati offroad bune.

    O masina ieftina, cel mai probabil o sa fie si fiabila dar nu ofera prea multe.
    8 25
  • e greu
    Este chiar asa de greu de crezut ca sunt oameni pe pamantul asta care cumpara masina exact pentru ceea ce este menita sa faca?

    Adica sa te duca sa te aduca in conditii decente de siguranta si confort .

    Este asa de greu de crezut ca un produs romanesc poate fi apreciat si chiar poate avea calitati in ciuda pretului ?

    " James May a subliniat faptul că nu îţi poţi cumpăra nici măcar un Ford Fiesta cu un nivel slab de dotări pentru această sumă,"

    Pentru cei care habar nu au Fiesta este probabil cea mai populara masina in UK si pentru ca e accesibila tinerilor , credeti ca un englez sufera asa tare ca are masina aia sigla Dacia si nu VW sau Audi ?

    Cand va plati putin pe motorina , pe masina , pe intretinere pe taxe si are masina mare si spatioasa?Nu toata lumea asociaza Dacia cu vechile cadavre care ne-au facut zile negre inainte si imediat dupa revolutie.

    Produsele Dacia au certe calitati fapt confirmat de vanzari , pana cand nu ne va ajunge si noua cutitul epatarii la os nu o sa intelegem cum si de ce .
    43 0
  • de nebuni
    LASA BINE CA ESTE APRECIAT IN ALTA TARA. Bine ca DACIA se vinde bine in toata EUROPA. Lasa noi sa ne multumim cu masinile scapate de la casat...ca de ii bmw pisicuta, catelas, albinuta...ca ii volkswagen goooooooolf 4atruu si asa...astea is masini frate...vaaaai ca bine merg..au 400 de mii la bord si inca mere..iooooi da lasa ca ii bun...

    Pentru noi mai bun ii sang yong, lada niva(are dotari de te rupe la banii unui DUSTER) cu clasicul motor 1.7 si mai sunt chery mery si pery si asa ...hai sa comparam x5 x20 cu dacia duster, hai sa comparam Q7 Q9 cu dacia duster.....

    Bine fac italienii ca ne cumpara dusterul...am fost la torino si era bataie la auto solare dealer renault....duster 4x2 si negru nacre...se vinde in prostie...lasa sa ne laude altii ca noi ne uram..intre noi...

    Daca am fi englezi...ce bine am duce-o...ar fi super...atat sunt de uniti...si ca ei sunt aproape toti europenii...

    sa uitam de romania si sa uitam ca ne-am nascut intr-o tara de rahat...
    35 0
  • Pentru ca sunt Roman
    Bine zis rasvanis, dar as vrea sa completez ca acele cadavre neau facut pe noi ceea ce suntem, ne-au plimbat ne-am facut treaba cu ele, si intradevar a venti timpul sa le dam la o parte, dar eu zic ca merita putina apreciere pentru ca eu unu cel putin am avut ocazia sa invat sa merg cu pe un astfel de cadavru, si nu stiu cati dintre voi apreciaza acele cadavre, dar ma bucur ca am condus o astfel de masina, daca as fii in locul vostru as incerca sa conduc o astfel de coaja de masina sa vedem apoi cati ati mai stii sa conduceti.

    Cat despre noua "Dacia" nu pot sa zic decat ca mi-as dori ca mai intai noi romanii sa ne uitam mai intai la noi in gradina si apoi la englezi, ne ducem de rapa dar nu ne batem cu pumnu in piept sa cumparam cele mai fitoase masini in loc sa ne sustinem pe noi ca natie, gandeste ca orice ai cumpara de origine Dacia, ai ajutat la sustinerea unui loc de munca acolo la Mioveni si la cei care produc pentru mioveni, daca continuam sa ii facem pe altii cu banii atunci sa ii sustinem si sa le dam si sufletu.
    Probabil mai avem mult pana cand vom putea vedea oameni care vor aprecia Dacia si in Romania nu doar pentru ca e ieftina ci pentru ca e Dacia. Pana atunci sa ne minunam in continuare de cele spuse de cei de acolo din Anglia, Franta, Germania care se multumesc cu Dacia pentru ca e o masina simpla si care face acelasi lucru ca toate celelalte masine te duce din Punctul A in Punctul B.

    PS: Bajeti smecheri cu Loganuri, e doar o masina normala nu o mai confundati cu un Subaru WRX STI preparat de raliu.
    22 1
  • ESP o sa fie obligatoriu in UE pt toate masinile ... deci o sa apara pe lista de standard pana si la loganul de 6000E ;)
    6 1
  • tu ce produci?
    Înainte de a tasta să critici, românule, uită-te în oglindă şi te întreabă: EU ce PRODUC?
    11 1
  • da-i foc
    ba retineti odata ca asta de maina nu e un produs romanesc si FRANTUZESC ce e asa de greu in franta sandero si logan au stema reno de ce?
    daca tot e o masina romaneasca cica mai e si cel mai iesftin suv ca are doar garda ;a sol
    ??????????? asta inseamna si daca a am doar 13 500 de euroi nu post sa imi pun asr asu esp ca na doar la varianta full option la bani asti poti sa iti iei un suzuki sx4 pe la 14 000 parca e ai si esp si asr romanil vrea mare mult si prost si baiatu asta na zice si el asa cum ziceam si noi acum 10 ani de tico ca e mic te strecori spatiu etc esti cel mai tare AUTOMARKET mai multe articole cu maisin multumesc..
    2 18
  • scuderia
    ...
    dusterul care va debuta in marea britanie in 2012 va fi cu volan pe dreapta?
    6 4
  • mircea
    @scuderia
    Evident.
    9 0
  • costin
    daciiiiia adica de aici vi se trag salariile mizerabile din gandire.
    fie vrem sau nu vrem Merge la ecomomia de stat cata mai este si asta, NU fiti rai pana acum 100 de ani daca stiam ce-i aia birja mergeam precum burghezii dar si DACIA face pasi mici dar siguri . pacat ca suntem plini de tablagii profunzi. La mai mare dacia lui "traian" si Decebal. HAI ROMANIA ( INCET DAR SE POATE)
    8 0
  • Vortex66
    ok
    Imi place foarte mult dusterul. Daca as avea 15000 de euro in mana pe loc l-as lua. Un Crossover la pretul acesta, cu posibilitate de decuplare 4x4 este super. Dacia a progresat foarte mult. Putem uita vremurile in care o parte a masinii era asimetrica fata de cealalta.
    7 0
  • O fi James May fraierul emisiunii TG, asa cum spun unii, insa e un tip pe care il asculta multi. Faptul ca lauda o masina nu poate face decat ca vanzarile lui Duster sa creasca, mai ales in Anglia.
    Vortex, scuza-ma daca sunt indiscret, cat ai dat pe Fiesta?
    7 0
  • Dacia castiga din ce in ce mai mult teren. Asta nu poate fi decat de bine. Nu conteaza ca are capital francez, se produce in romania de catre romani.
    Costi, hai sa iti zic un secret: din cate a, inteles (nu sunt sigur totusi) divizia de design RenaultSport se afla la Bucuresti (ma rog, o parte din ea). Asta inseamna k masinile sport Renault sunt de fapt romanesti?
    Toate cele bune
    2 0
  • @Rio
    Poate vorbeşti de centrul Renault Technologie Roumanie de la Titu.

    http://www.renault-technologie-roumanie.com/
    1 0
  • EuroNCAP
    ...sau poate de Renault Design Central Europe (RDCE), Bucuresti, Romania??
    Ce-i drept, nu se ocupa neaparat de RenaultSport...
    0 0
  • Renault Sport
    din cate stiu eu divizia Renaul Sport se afla in Marea Britanie, ei au facut clio rs, megane rs si alea mai vechi de aveau numele alea lungi gen F1 Team R26 sau ceva de genu
    0 0
  • EuroNCAP
    Renault Sport Technologies (RST) este o societate din cadrul Grupului Renault si este instalata, evident, in Franta (www.renault-sport.com).
    0 0
  • Dr Felix
    PANA CAND....
    .... NU VOM INTELEGE CA MERITAM SA FIM SI LAUDATI DE STRAINII PT CE FACEM?!?!? Nu meritam sa fim cunoscuti in lume si prin Logan sau Duster?! Daca ne mai si lauda unii, noi de ce sa ne rusinam?!
    3 0
  • Asa, Renault Design Central Europe.
    Am fost aproape :P
    Ideea e ca Renault are si departament de design la noi in tara si asta inseamna ceva
    0 0
  • Vortex66
    @LauCalin
    13.600, titanium 1.6 120cp :)

    Frumos Beetle tau, tot timpul mi-a palcut masina la nebunie chit ca-i controversata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru