Japonezii de la Mazda premiati pentru cercetare

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 24.04.2008
Mazda primeste premii pentru dezvoltarea unei tehnologii avansate pentru reducerea emisiilor de CO2.

Mazda a anuntat ca va primi premiul pentru Tehnica Remarcabila la cea de-a 58-a editie a ceremoniei premiilor Societatii Inginerilor Auto din Japonia. Mazda va fi onorata pentru analiza procesului de combustie catalizatoare in filtrul de particule diesel.

Niponii au dirijat cercetarea asupra proceselor de ardere completa pentru eliminarea particulelor de materie, in principal a funinginei, din emisiile evacuate de motorul diesel. Compania din Hiroshima a dezvoltat o metoda analitica originala care a demonstrat ca proprietatile schimbului de oxigen al catalizatorilor joaca un rol important in accelerarea arderii particulelor de materie. Acest lucru va ajuta dezvoltarea filtrelor de particule diesel ultra-eficiente in viitor. In plus, noua metoda analitica dezvoltata poate fi aplicata nu numai motoarelor diesel de automobile, ci si motoarelor diesel in general. Premiul recunoaste aceste realizari, care furnizeaza orientarea catre dezvoltarea clara in viitor pentru o arie larga de tehnologii destinate motoarele diesel.

Propulsoarele diesel sunt populare mai mult in Europa pentru ca au o economie de carburant mai buna decat motoarele pe benzina si produc mai putine emisii de CO2. In orice caz, un proces de ardere completa este necesar pentru a inlatura funinginea produsa in sistemul de evacuare. Pentru a ajuta arderea particulelor de materie, gazele de esapament trebuiesc incalzite suficient. Acest lucru cere mai mult carburant si este unul dintre motivele pentru care constructorii auto nu se inghesuie utilizeze aceasta tehnica. Mazda va folosi noua sa metoda analitica pentru a gasi moduri de accelerare a arderii particulelor de materie cu scopul de a reduce semnificativ timpii de procesare a evacuarii. Prin dezvoltarea acestei tehnologii, Mazda intentioneaza sa reduca si consumul de carburant si sa realizeze evacuarea de emisii mai curate, cu mai putin CO2.

Societatea Inginerilor Auto din Japonia a initiat un program de premii inca din 1951, cu scopul de e incuraja ingineriile si tehnologiile avansate din domeniul auto.

Premiul pentru Tehnica Remarcabila recunoaste individualitati si colaboratorii sai pentru cercetari remarcabile in domeniul tehnologiilor auto.

Via | Mazda

Taguri: Mazda

Comentarii (1)

  • mai
    Aici n-am vazut "constructorul japonez" ?!Felicitari Mazda ! Marew fan al masinilor japoneze. Kestie de gust....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru