Jeep va lansa un SUV mic în 2013

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.03.2011
Jeep va lansa un SUV de segment B în 2013. Modelul va prelua limbajul de design al lui Wrangler şi îl va aplica pe o platformă de segment B de la Fiat.

Gama Jeep se va extinde din 2013, când aceasta va include şi o subcompactă. Modelul respectiv va fi un SUV, iar acesta va fi realizat în baza unei platforme a Grupului Fiat. Potrivit unor zvonuri, platforma respectivă este preluată de la Fiat Grande Punto, dar această informaţia nu a fost confirmată încă de membrii alianţei Fiat-Chrysler. Respectivul model va beneficia de motorizări JDTm de la Fiat, respectiv unităţi de 1.3 şi 1.6 litri, alături de motorizări MultiAir de 1.4 litri. Versiunile entry-level vor beneficia doar de tracţiune faţă, în timp ce vârful gamei va avea tracţiune integrală.

Noul model al celor de la Jeep va avea un aspect inspirat din cel al lui Wrangler şi doreşte să atace segmentul deschis de Juke. În ceea ce priveşte opţionalele, modelul se va oferi materiale şi echipamente de nivel premium, pentru a atrage clienţii tineri spre marca americană. Oficialii mărcii Jeep sunt foarte încântaţi de primele schiţe ale viitorului model pe care îl vor lansa peste trei ani şi consideră că viitorul SUV de segment B va fi un model foarte special.

În ceea ce priveşte design-ul noului model, un oficial al Jeep a declarat că acesta va prezenta o grilă faţă inspirată din cea a lui Wrangler, în timp ce blocurile optice vor fi inspirate şi ele de la cele prezente pe Wrangler.

Desigur, dimesiunile respectivelor elemente vor fi adaptate la gabaritul celui mai mic model din gama Jeep.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru