Jurnalist arestat pentru spionaj la Renault

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 16.07.2008
Un jurnalist francez de la Auto Plus a fost arestat si este acuzat de spionaj industrial de catre Renault.

Esential

2007 este anul din care dateaza plangerea celor de la Renault prin care acuza faptul ca sunt tinta unui spionaj industrial.

Dupa incidentul neplacut petrecut in Spania, in care a fost implicat un prototip al viitorului Scenic III aflat in teste de strada, Renault este pus din nou intr-o situatie nefavorabila de presa franceza. In urma unei plangeri depuse de Renault in 2007 prin care acuza faptul ca este tinta unui spionaj industrial, un jurnalist francez de la publicatia Auto Plus a fost arestat ieri de politia din Versailles pentru cercetari.

Plangerea constructorului francez nu a fost trecuta usor cu vederea de autoritatile locale. Politistii orasului Versailles au deschis o ancheta in acest sens, iar o echipa a inspectoratului de politie a descins ieri la redactia saptamanalului Auto Plus, unde a confiscat calculatoarele, hard-disk-urile si fotografiile gasite in vederea cercetarilor. Jurnalistul este tinut in continuare sub arest la domiciliu.

Motivul principal pentru care acuzatiile celor de la Renault au fost directionate catre cei de la Auto Plus esta faptul ca in aceasta revista apar regulat articole cu detalii amanuntite, precum si fotografii spion ale modelelor aflate abia in stadiul de proiectare sau in teste premergatoare lansarii.

Renault desfasoara o ancheta interna in care sunt vizati toti angajatii sai si chiar cei ai furnizorilor sai prin care incearca descoperirea sursei din interiorul companiei.

Scurgerile de informatii despre viitoarele modele sunt un subiect des intalnit in presa de specialitate si care vizeaza noile produse ale tuturor marcilor auto. Este cunoscut faptul ca, deseori, chiar oficialii companiilor informeaza in mod deliberat jurnalistii cu scopul de a atrage atentia catre modelele sale, transformand acest lucru intr-o actiune de marketing sau de publicitate gratuita.

Se pare, insa, ca Renault chiar a fost tinta unor scurgeri reale de informatii, iar acest lucru i-a deranjat suficient de mult pentru a pune presiuni asupra organelor de investigatie pentru a lua atitudine. Actiunea politiei franceze a fost intampinata cu proteste din partea sindicatului jurnalistilor francezi, Forta Muncitoreasca.

Via | Autoactu & Le Figaro

Comentarii (6)

  • mai-mai
    Politistii orasului Versailles a deschis o ancheta in acest sens ?!?! ATENTIE !!! POLITISTII AU DESCHIS...........
    0 0
  • Situatie nefavorabila
    Si totusi, de ce cei de Renault sunt pusi intr-o situatie nefavorabila?! Este dreptul lor si daca s-a comis vreo ilegalitate care se cerceteaza, nu cred ca dauneaza imaginii Renault in nici un fel....
    0 0
  • Dar ce imagine are renault???
    0 0
  • UnUbUn
    ??!!
    ce aveti ma? jurnalistii astia is ca niste paparazzi.. ar trebui pusi pe rug, arsi si mancatzi de caini :D.. sau macar bagati la parnaie pe viatza ;))
    0 0
  • maragogype
    alo ,stimati jurnalisti !
    exista legi ,chiar si pentru jurnalisti , stiu ....nu va convine ,dar asta e situatia ...
    0 0
  • @ gigi
    desi e greu de crezut pentru tine, chiar aberant, stiu, mai exista si alte marci pe lumea asta decat cele germane.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru