Kia a prezentat primele schiţe ale noului Rio

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.01.2011
Noua generaţie a lui Kia Rio va debuta alături de frătele său mai mic la Salonul Auto de la Geneva. Atât Rio, cât şi Picanto vor fi modele cheie în noua strategie a constructorului sud-coreean.

Kia vrea să facă din viitoarea generaţie a lui Rio un rival de temut în segmentul compact. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Geneva peste două luni şi a fost desenat de Peter Schreyer. Coreenii au prezentat primele schiţe ale acestui model, care trădează grila faţă caracteristică a noilor modele Kia. De data aceasta, coreenii vor miza pe atracţia emoţională a modelului, nu doar pe un preţ redus de achiziţie şi costuri de deţinere reduse.

Potrivit lui Peter Schreyer, noul Kia Rio este un model sportiv şi elegant. Profilul modelului este foarte arătos, extrem de apropiat de cel al unui coupe, în timp ce suprafeţele vitrate au dimensiuni mici. Modul în care au fost implementate aceste idei aminteşte de design-ul „lamă” pe care l-au folosit nemţii de la Opel pentru modelele Astra şi Insignia.

Graţie bosajelor umflate ale aripilor, noul Kia Rio dă un sentiment de mişcare chiar şi atunci când automobilul staţionează. Interiorul modelului a crescut foarte mult în calitate, spun cei de la Kia, iar design-ul va fi mai angular şi modelul va beneficia de mai multă culoare în habitaclu.

Potrivit lui Soon-Nam Lee, directorul de marketing internaţional al celor de la Kia, Rio este noul pas important în revoluţia de design a mărcii sud-coreene deţinute de Hyundai. Actualul Rio este cel mai bine vândut model Kia în afara Coreei de Sud în 2010, înregistrând 205.000 unităţi vândute. Noul Rio va debuta la Geneva alături de Picanto.

Via | Autocar

Comentarii (5)

  • Sa vedem
    Schitele astea... nu ne spun mai nimic, bine ca nu mai este asa mult pana la Geneva.
    Apropo nu cumva prin clasa subcompacta?
    4 0
  • Cosmin
    Noi, cei care le stim pe toate...
    Sebastian, mai reflecta putin asupra frazei cu centrul de design in Russelsheim si vecinatatea Opel. Centrul de design Kia nu se afla tocmai acolo, ar trebui sa investighezi asta inainte de a face asemenea paralele. Mai bine te raportai doar la ce zic cei de la Autocar, inainte de a croseta noi sensuri.
    3 0
  • tomita
    de ce oare kia are linii mai reusite decat hyundai? de ce "fratele mai mic" beneficiaza de o identitate de marca mai sanatoasa pdv design.
    sunt incantat de linia frontala a masinii. supla, curata si proaspata. nu trebuie sa fie extraordinar de revolutionara, dar se tine la nivel curent
    PS: pare mai frumos ca un grandepunto, clio3, ramane de vazut in realitate cat s-a mai pastrat
    2 1
  • Peter Schreyer-designerul
    Designerul sef a fost personaj important in desginul Audi ,
    Cand un european deseneaza o masina pentru europeni se vede .
    1 2
  • Nici eu nu inteleg de ce Hyundai-urile tb sa fie atat de urate si complicate, iar Kia, destul de reusite, cu o linie dinamica si simpla si cu o identittate foarte 'curata'. Intr-adevar, mana fostului designer de la Audi se cam vede.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru