Kia a produs 1.000.000 de automobile la fabrica din Zilina

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.01.2012
Kia aniversează producţia a 1.000.000 de automobile la fabrica din Slovacia. Modelul aniversar este un Cee'd SW alb, echipat cu un motor diesel de 1.6 litri.

Uzina Kia din Slovacia sărbătoreşte producţia a 1.000.000 de automobile. Modelul aniversar este un Cee'd SW alb, echipat cu un motor 1.6 diesel. Respectivul exemplar va fi donat unei asociaţii medicale pediatrice - Red Nose Clowndoctors, al cărei scop este să uşureze viaţa copiiilor din spitale. Fabrica din Slovacia a produs cu 10% mai multe automobile în 2011 decât a produs în anul anterior, iar producţia de motoare a crescut cu 12%. Mai precis, producţia de automobile a atins 252.000 de unităţi, iar producţia de motoare a atins 359.000 de unităţi. Cei de la Kia au anunţat că vor să crească producţia la această uzină în 2012, ţintind 285.000 de automobile produse până la sfârşitul anului.

Kia a deschis încă o uzină de motoare în Slovacia la finele anului 2011, pentru a putea produce 450.000 de motoare pe an. În decursul anului curent, Kia va implementa trei schimburi permanente la uzina din Zilina pentru a putea atinge capacitatea maximă a uzinei în primul sfert al anului, ca apoi să poată face pregătirile necesare intrării în producţie a noii generaţii Cee'd, model care va debuta public la Salonul Auto de la Geneva.

Cee'd reprezintă 41% din automobilele produse la Zilina până acum, urmat de Sportage cu 40%.

Fabrica Kia din Zilina are 3.900 de angajaţi şi toate vehiculele produse de aceasta sunt exportate în Europa. Cele mai mari pieţe pentru Kia sunt Rusia, Regatul Unit, Germania, Spania şi Franţa. Ruşii au cumpărat 23% din producţia Kia, în timp ce englezii au cumpărat 10% din producţia uzinei din Zilina. Nemţii, spaniolii şi francezii sunt responsabili pentru nouă, opt şi cinci procente din producţia uzinei Kia din Slovacia.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru