Kia a produs şi vândut un milion de unităţi Picanto

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 05.07.2010
Coreenii de la Kia sărbătoresc producţia a 1.000.000 unităţi Picanto. Modelul a debutat în 2004 şi următoarea generaţie este aşteptată în următorii doi ani.

Kia sărbătoreşte producţia şi vânzarea a un milion de unităţi Picanto. Modelul a debutat pe piaţă în anul 2004 şi a primit un facelift în 2008. Pe piaţa din Coreea, modelul este oferit la un preţ special graţie atingerii acestui hotar de producţie. Actuala generaţie este oferită şi ea cu garanţia integrală de şapte ani cu care se mândresc cei de la Kia.

Generaţia următoare este aşteptată să debuteze aproape de finele anului 2011 şi va aduce noutăţi importante în materie de motorizări, dotări, materiale şi siguranţă. Vârful gamei ar putea dezvolta chiar şi 110 CP graţie unui motor supraalimentat cu trei cilindri. Ulterior, cei de la Kia vor introduce şi o versiune electrică a lui Picanto, care va debuta în 2014.

Actuala generaţie a lui Kia Picanto este bazată pe o platformă cu ampatament redus a lui Hyundai Getz. Modelul este oferit atât cu o motorizare de 1.0 litri, cât şi cu o motorizare de 1.1 litri. Totodată, cei de la Kia oferă şi un motor diesel cu trei cilindri care beneficiază de injecţie directă şi o turbină cu geometrie variabilă, care dezvolta 75 CP.

Kia Picanto are o lungime de 3.495 milimetri şi se luptă cu modele precum Chevrolet Spark, Nissan Pixo, Subaru Justy şi altele.

Via | Autointernationaal.nl

Comentarii (6)

  • Fan Automarket Facebook
    @Sebastian Toma fii dragut si spune-mi cine a facut designul la Picanto? Hai, ca tu doar trebuie sa stii.
    3 0
  • da
    pt oras sunt ideale! am in familie una si pt o femeie mai ales in oras e ideala...am mers si eu putin cu ea si motorosul de 1.1 e f iute si vioi,consum mic,taxe mici,cam scumpe piesele dar rezistente asa..
    1 1
  • Fan Automarket Facebook
    @Sebastian Toma ma asteptam sa imi raspunzi la intrebare....De ce eviti? Sunt un fan de mai mult de 2 ani al acestei superbe reviste online si te-am rugat ceva.....
    2 1
  • @Fan Automarket Facebook
    Picanto este desenat de echipa de design internă a coreenilor de la Kia.

    Şeful echipei de design se numeşte Kang Lee.

    Această echipă a fost asistată de divizia europeană de design a mărcii sud-coreene, responsabilă pentru modelul Cee'd.

    Mulţumim pentru atenţie şi aprecieri.
    3 1
  • Fan Automarket Facebook
    Multumesc foarte mult pentru raspuns. Spor si bafta Automarket!
    2 1
  • alex bogdan
    buna masinuta
    Super masinuta asta. Am si una pt mersul in oras si nu m-a dezamagit aproape niciodata. In afara unor mici interventii pe la bucsi, fara nici un fel de piesa schimbata, doar strans si gresat pe ici pe colo, precum si a becurilor de pozitii arse, nu am avut absolut nici o problema. Ca puncte forte as enumera usurinta cu care te poti strecura in trafic si stabilitatea incredibila de care da dovada chiar si la viteze mai mari. Din pacate, un consum cu adevarat bun e cam greu de obtinut, dar daca stii cum s-o iei, se rezolva si aspectul asta. Iarasi un punct forte este costul intretinerii, foarte avantajos.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru