Kia caută un nume potrivit pentru urmaşul european al lui Magentis

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.07.2010
Kia nu a luat încă o decizie privind numele sub care va fi vândut urmaşul lui Magentis în Europa. Maşina a fost deja lansată în Statele Unite sub numele de Optima.

Kia se pregăteşte să lanseze în această toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Paris, versiunea europeană a modelului Optima, prezentat deja publicului din Statele Unite. Modelul de clasă medie va înlocui actualul Magentis, însă oficialii au o problemă cu numele sub care va fi vândut sedanul pe Bătrânul Continent.

Surse din interiorul companiei au afirmat că iniţial se dorea alegerea numelui american (Optima) sau coreean (K7) al modelului, însă oficialii s-au răzgândit. Constructorul asiatic realizează că urmaşul lui Magentis nu va fi un actor important în acest segment al pieţei europene, dar subliniază importanţa prezenţei sale ca producător de volum. Adevărata cerere pentru modelul coreean va veni de pe piaţa mamă şi de pe cea din Statele Unite.

Noua generaţie Magentis va fi mai lungă, mai lată şi cu o gardă la sol redusă, graţie noii platforme cu ampatament ceva mai mare. Creşterea în dimensiuni va aduce implicit mai mult spaţiu în portbagaj şi în habitaclu.

Sub capotă, publicul european ar putea primi un motor pe benzină de 1.2 litri, capabil să ofere undeva la 150 de cai putere.

Există informaţii şi despre posibilitatea lansării unei variante break, destinate în primul rând pieţei din Europa. Peter Schreyer, designerul şef Kia, a declarat că ar fi încântat să deseneze un Station Wagon şi chiar un coupe. "Break-ul ar merge doar în Europa, în timp ce un coupe ar prinde foarte bine în Statele Unite", a încheiat Schreyer.

via | autocar

Comentarii (19)

  • fara subiect
    "1.2 litri, capabil să ofere undeva la 150 de cai putere"??????????????? down-size-ing, down-size-ing....da' sa stim si noi.....
    10 4
  • ...
    e turbata rau!arata foarte bine!
    15 6
  • Zici ca este toyota avensis.
    4 21
  • :)
    seamna nu seamana dar e unica:)) e frumoasa rau iar motorul de 1.2 150 de cai...le cam da ceata la concurenta..
    14 5
  • andrei
    Kia
    super .. nu credeam ca kia poate sa faca asa ceva
    astept sa vad pretul
    12 4
  • Renault are de gand sa scoata pe piata un motor de 800 cmc si 230 cai, va echipa Laguna 4, iar noul Clio RS va avea un motor de 300 cmc si 320 cai.
    4 23
  • CE E ASA GREU ?
    Kia MAGNA, sau
    VITT sau
    WIND !!!!!
    5 9
  • design
    e fr foc !!
    10 5
  • mda
    Da, 150 de cai din 1.2 dar nu stiu cat va rezista motorasul ala, daca toata lumea incepe sa faca motoare pe care le arunci dupa 100 de mii de km ...daca mergi la potentialul maxim cu acel motor e imposibil sa reziste, durata medie de viata a unei masini e cam de 10 ani, cu un kilometraj de 30 de mii pe an in medie, deci cu motoru asta dupa maxim 5 ani tre sa schimbi masina, mi se pare o risipa prea mare
    6 6
  • Panther
    pinochio la greu
    Parca ziceau acum ceva timp ca apare un motor de 1.6 turbo si jde mii de cai

    Si pauza.......
    6 2
  • zarnesteanu
    Niste nume potrivite ar fi
    kia sol
    kia franceza
    kia de la buda
    kia de 14

    Parerea mea.

    PS da, designul e reusit. Pacat de munca.
    3 10
  • Peraphita
    Kia
    Kia de sub pres.
    1 7
  • Denumire
    @Automarket numele de cod K7 este pentru Cadenza nu pentru Magentis. Magentis a avut numele de cod K5. Sunt curios tare cum o sa fie motorul asta de 150CP.

    Pentru necunoscatori Hyundai/Kia vand in state deja (pe Sonata respectiv Optima) un 2.0 GDI turbo de 275CP... si tot dau 100.000 mile garantie asa ca (daca va fi adevarat) probabil si 1.2 asta va beneficia de aceasi garantie ca la modele curente(150.000km sau 7 ani) deci nu vad dece asa mare semnul de intrebare privind fiabilitatea.
    5 0
  • da
    Varianta de serie sau de volum nu arata nici pe departe asa de spectaculos

    http://www.kia.com/#/optima/explore/exterior/

    Asta de aici cred ca are toate accesorii/optionale pe ea .
    2 2
  • @razvanis
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kia_Optima

    http://www.youtube.com/watch?v=h72oYZf4AUw

    @razvanis acolo nu este noua versiune, este vechea optima vanduta la americani.
    3 0
  • :)
    i-a faceti un calcul ce intra in calculul puterii unui motor, si pe urma o sa vedeti ca se poate si mai mult de 150 de cai cu unu de 1,2. trebuie sa ai materiale de calitare in primul rand, si pe urma motorul merge fara problema, cum la ceed de 1,4 are 110 cai (109) si nu e nimic tunat pe el, ce0i asa de mare scofala sa scoti un randament bun la un motor, si mai ales daca ofera si 7 ani de garantie cea ce cred ca va face si la un pret si acceptabil, fi-ti sigur ca o sa imi schimb actualul dupa ce iese din garantie cu unul nou.
    5 0
  • Cat ofera pentru un nume? ..
    2 1
  • Codrin
    REPLICA
    Exista un segment de piata "Hatch" pe care l-a inventat apoi l-a dominat VW cu modelul Golf, mai apoi HOT Hatch cu Scirocco - Tocmai aceste segmente au fost abordate de Kia prin modelul Ceed (Golf) - Ceed a fost creat de un designer ce a plecat de la VAG, iar acum acest nou model sa-l numim direct Scirocco Wannabe. Nu as putea spune ca sunt masini rele dar ... sa-i dam cezarului ce-i al cezarului
    3 1
  • dragosh
    arata bine masina, da 150 de cai la motor de 1.2 !!!!!!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru