Kia K9: primele imagini cu interiorul noii nave-amiral a coreenilor

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.04.2012
Kia se pregăteşte să lanseze în Coreea de Sud noul K9, modelul de segment mare care va deveni maşina pe care Kia îşi etalează cele mai noi tehnologii şi sisteme dezvoltate. Interiorul modelului aminteşte mult de liniile BMW.

Kia a prezentat astăzi primele imagini ale interiorului lui K9, limuzina de segment mare pe care sud-coreenii o vor lansa pe piaţa din ţara de origine în această vară. Imaginile exterioare ale modelului coreean prezentat de Kia ca principal rival al modelelor germane din această clasă fuseseră deja prezentate în luna februarie.

Primele fotografii ale habitaclului lui Kia K9 trădează linii care combină designul de ultimă oră aplicat de Kia implicit pe modelele sale europene şi încercări de simulare a unor caracteristici de design proprii constructorilor germani şi în special bavarezilor de la BMW. Cea mai frapantă asemănare vine la nivelul consolei centrale, unde levierul cutiei de viteze automate şi butonul rotativ care comandă principalele funcţii ale maşinii sunt asemănătoare cu cele prezente pe modelele BMW recente. Asemănările nu se opresc însă aici, ceasurile de bord monocrome fiind şi ele parte a peisajului perceput "german".

Kia K9 vine însă şi cu elemente tehologice care le fac cinste coreenilor.

Printre acestea se numără un head-up display şi un monitor de 12.3 inch care găzduieşte funcţiile de comandă ale sistemului de navigaţie şi ale pachetului multimedia.

Vă reamintim că noul Kia K9 nu a fost încă confirmat pe pieţele europene, însă, după lansarea din Coreea de Sud, modelul va veni şi pe Bătrânul Continent  - sub un alt nume - dacă cererea şi interesul publicului vor dovedi că această strategie poate fi una profitabilă. Deocamdată, până la intrarea pe fir a europenilor, modelul coreean va beneficia de două motoare mari, ambele pe benzină: V6 de 3.3 litri (296 CP) şi V6 de 3.8 litri (329 CP).

via | Turbo.fr

Taguri: Kia, Kia K9

Comentarii (23)

  • Daca nici maneta schimbatorului nu seamana cu cele de la Bmw, inseamna ca sunt mari coincidente pur si simplu, ca si la exterior, din fata mai ales.
    27 3
  • Decat sa iti iei un benveu 7 cu 350 de mii de km din jermanica mai bine iti iei o kia plagiat din asta...ii pui o emblema bmw luata de la cioritorii de prin targuri si ai rezolvat problema,dupa care ii dai un ciocanel in oglinzi ca sa nu ti le fure,atarni o crucioaca de oglinda,bagi manele in difuzoare si esti bmwist ce mama naibii,mai nasol cu banii de banzina,revizie,impozit,asigurare si datoriile la intretinere,da prososti cateva taranci cu o masina dasta deci cred ca pentru unii se merita.

    Pentru genul asta de oameni cred ca au facut coreenii masina asta,cred ca va avea un oarecare succes prin china,rusia,europa de est si alte tari dastea pline de cocalari care vor sa se simta si ei boierasi desi nu au o chioara in buzunar.

    In europa de vest sau america de nord nu cred ca o sa fie vanduta,desi si pe acolo s-ar putea sa fie cumparata de negroteii din bronx sau de capsunarii din spania.
    12 38
  • Cineva
    Sunt nesimtiti ca au pus maneta ca la BMW....chiar asa nu se simt si ei ?
    Niste neputinciosi.
    19 18
  • levierul schimbatorului aduce mult cu cel de la Bmw......
    insa controlerul rotativ seamana mai degraba sistemu MMI de la Audi....
    per total o masina cat de cat reusita........tehnologie multa de la un constructor care pana acum ceva ani faceau niste masini de toata jena.....
    bravo lor....
    o intrebare ma framanta.......Hyundai si Kia se pot lansa cu succes pe piata premium........asteptam cu interes aparitia lui DS9.....oare Renault si Peugeot......de ce nu se 'implica'??????
    17 4
  • @zwik
    negroteii de bronx chiar si 'educatii' din Manhattan.......au primit foarte bine
    Hyundai Equus.......si pe acelasi pariu miseaza si conationali de la Kia cu acest K9.....
    14 4
  • Cristi
    @zwik
    Care e problema ta? Masina arata bine, are putere, are tehnologie...si pentru concurenta germana, din aceeasi categorie, costa mult mai putin (ca sa nu vbim de anii de garantie). Nu sunt germani dar clientii kia nu cauta ceva nemtesc ci cauta poate ceva fiabil si cu un pret mai decent decat al titanilor. Aceasta e concurenta de piata si e benifica pentru noi clientii...Nu consider Kia o marca pt personajele descrise de tine...aia tot un sh isi iau. Dar atat timp cat gasesti pe piata modele comparabile la performante, calitate etc...cred ca mai snob va ramane cel care va plati dublu (exagerez) pt modelul german. Uite la exemplul vw phaeton...care din pacate a tinut la pret sus si nu s-a vandut caci erau exemplare asemanatoare mai ieftine...si unele chiar mai bune spre mult mai bune la acelasi pret...
    11 12
  • Andrei
    K9
    probabil se va considera ca tin partea kia
    insa mi se pare corect ca daca niste lucruri sunt bine facute la un constructor, sa le regasim si la altii... adica de ce nu spunem ca bmw sau oricine altcineva a copiat ideea de la daimler si a facut masina cu 4 roti, si nu cu 3,5,6,7.. tocmai pentru ca asa era bine.
    asemeni si cu semnalizatorul pe partea stanga a volanului, cele 2/3 pedale si altele. levierul schimbatorului si rotita mi se pare ca la bmw sunt acolo unde trebuie sa fie - asadar normal sa le regasesc la celelalte in acelasi loc.
    12 11
  • nu spun ca masina nu-i....ok...copie sau nu dar in ue nu vad ce sanse ar avea....poate pe alte piete din...asia poate..
    7 7
  • ...
    Pentru cine nu stie,in zona Asiei de est e dovada de mare respect daca il copiezi pe cel pe care il admiri...nu uitati cum au inceput constructorii japonezi...per total,masina e reusita si,cu un pret decent,cred ca va avea succes.
    10 5
  • kia=lol
    astia stiu doar sa copie de unde pot, incepand cu ford, citroen terminand cu marci mai mari precum bmw
    5 11
  • Copiatul e ceva relativ
    Sa incep prin a va spune ca sunt multe firme care au dat tonul cu un produs si altii au copiat produsul respectiv...vezi Adidas, Xerox, Frigidaire (da, e firma americana care a inventat frigiderul si inca produce si acum), Jeep, etc. De multe ori produsele concurentei seamana izbitor cu cele ale producatorului initial insa asta nu e neaparat un lucru rau. Si va mai dau un exemplu...primul tanc cu adevrat modern a fost Renault FT din primul razboi mondial, tanc pe care toti l-au luat ca model asa ca acum toate au sasiu, senile si turela cu tun (inainte tunul era incorporat in tanc si nu era mobil pe toate axele). Asta ce inseamna ca americanii, nemtii, englezii sunt varza? Nu, inseamna ca asa trebuia sa fie facut tancul de la inceput si e cea mai buna solutie constructiva. Asa si la noi...daca BMW sta super cu ergonomia, de ce sa nu foloseasca si alte firme asezarea butoanelor, forma schimbatorului, etc?
    14 3
  • Opinie
    Andrei si Andy au spus bine ceea ce au spus. In plus, poate ca cei de la KIA au cumparat piesele de la acelasi furnizor ca si BMW. Eu tind sa cred ca sunt unele mici diferente altfel s-ar fi sesizat cei de la BMW. Constructorul din Munchen ar trebui sa se simta flatat ca el a fost luat drept exemplu si nu Audi sau Mercedes.
    9 5
  • Superba
    Imi place foarte mult la masina Model k9 , Pt k arata frumos exterior si interios nui rau:)
    11 3
  • off topic
    Dar de Kia Optima ce se mai aude? o ajunge si in Romania pana la urma??
    1 1
  • grigore
    Tehnologie
    ...va bateti in cap de schimbatorul de viteze...
    Dar care a remarcat cel putin "head-up display"-ul color, care include si navigatia... semnalizare unghi mort,etc...
    3 1
  • ww-ist
    bravo kia & hyundai
    mi-am luat ww golf 5 benzinar si cam cheala, ca de nu am avut bani prea multi....Am vrut o masina nemteasca ca de asa se poarta in Romanica.
    Zis si facut.....
    Numa ca am un coleg de clasa care si-a luat kia ceed ca de...nici el nu a avut bani.
    Nu are multi km cu ea...vre-o 75k, eu am 100K.....toate bune pana sa constat cu stupoare ca foarte multe componente ca parte electrica ECU si alte dracovenii inclusiv de la sistemul de franare sunt de la acelasi furnizor.
    Si mai radeam de el ca si-a luat KIA...
    Nasol de mine ca am cam avut ceva probleme pe la cutie, drept ca s-a rezolvat pe garantie, da' asta nu a avut nici pa dracu'......
    Pai sa nu iti dai cu tesla in c**e,
    eu nu ma mai uit la sigla de acum, daca imi voi mai lua masina noua .
    10 1
  • @vW-ist
    coleg de clasa?
    Nu ati avut bani...care bani, lucrati cumva? Sarmanii parinti v-au trimis la scoala in comuna vecina si va trebuie masina te pomeni ca se inamoleste drumul cand ploua...vai grea e viata...vbim peste 10 ani "fratica"!
    1 10
  • @ultimul comentator
    Chiar nu poti mai mult? Doar atat, o mistocareala ieftina balcanica? Ce ti se pare aiurea ca un tip de liceu sau de facultate sa aiba masina? Si de ce ti se pare aiurea ca acel tip sa aiba un buget limitat? E normal ca un parinte care are ceva in cap sa nu ii ia odraslei o masina foarte scumpa, mai ales ca VW-ist e mai mult ca sigur la prima masina. Tu ce masina ai avut la inceput? Probabil ca ceva la a unspea mana luata pe datorii. Trezeste-te si nu mai face misto de altii pentru ca vorbeste doar invidia din tine pentru ca tu mai mult ca sigur ca nu ai avut masina in liceu sau in facultate (daca ai asa ceva)
    5 1
  • AndreiRN
    Felicitari
    Chiar daca ale elemente care seamana cu BMW aceasta masina va avea o fiabilitate net superioara la fel ca si raportul pret/valoare.
    Felicitari coreenilor.
    3 1
  • IDOLUL CIORILOR
    Da BMW-ul de ce a copiat Daymlerul si a facut masinile tot cu 4 roti? Baaaaaaa,mai lasati flencaneala de 2 lei si recunoasteti ca le-a iesit o masina excelenta! Dotari de 7 stele,design ,nu ,,jos palaria'' ci dai si parul de pe cap jos, pretul va fi sigur sub idolul vostru BMW ,ca-l laudati atata de zici ca sunteti neam cu Carlos ,,Renault obsession''! A copiat schimbatorul!!! Asa ,si ce? Voi chiar nu vedeti saltul Kia din ultimii 5-6 ani ,nu zic mai mult? Mai vorbim peste inca 4-5 ani si vedem daca nu cumva o sa va cumpere idolul.... BRAVO KIA! RESPECT!
    5 1
  • Mircea
    Rebut = kia , hyundai
    In Europa nu ar avea nicio sansa in fata BMW si a masinilor premium in general. Piata e mult prea matura pentru a tine vrajeala. Piata e prea matura pentru ca un constructor de 2 lei se se joace de-a masinile premium. Mai mult succes poate in Bangladesh !

    KIA NU E PREMIUM. Scutiti-ne cu rebuturile coreene!
    1 6
  • Anonim
    I
    Cata ipocrizie,din partea voastra,daca aveti multi bani luativa voi Bmw,Mercedes si alte porcarii ,pentru ca un roman chibzuit tot un Kia k9 o sa isi cumpere,deoarece o sa fie mult mai avantajoasa la pret si intretinere ,iar mie mi se pare o masina foarte dotata,deoarece Kia produce masini bune si cu dotari de top la preturi corecte,nu ca la limuzinele premium europene care aproape ca bubuie preturile.

    Si plus ca majoritatea oamenilor isi cumpara masina, pt cum arata si cum te face sa te simti in ea, nu pt ce impresii face sau cat de "jmeker" e proprietaru, insa pt primatele ca unii dintre voi si ca altii , conteaza doar badge-ul de pe caroserie, hai ca ma duc sa cumpar un trabant, ii pun badge amg si ti-l vand pe 30k de euro, il cimperi?pomana vere pfff patethic
    4 0
  • O masina frumoasa,potenta cu o gramada de tehnologie.Singurul lucru care face diferenta nu este motorul, ci pretul benzinei in Europa.Bravo lor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru