Kia Kee de serie va avea tractiune spate si va sosi peste 5 ani

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.12.2009
Directorul de design Kia a declarat ca versiunea de serie a conceptului Kee va sosi peste 5 ani si va fi un coupe compact cu propulsie spate, abordabil ca pret.

Kia si-a aratat intentia de a concura pe segmentul coupe-urilor sportive inca din 2007, atunci cand a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt conceptul Kee. Se pare insa ca planurile de expansiune ale constructorului coreean sunt tinute pe loc de dorinta managerilor de a imbunatati profitul si de a creste volumul de unitati livrate.

Directorul de design al brandului asiatic, Peter Schreyer, a vorbit intr-un interviu recent, acordat celor de la Autocar, despre viitorul gamei Kia si planurile sale de lansare ale conceptului Kee in versiune de serie. Schreyer a dezvaluit publicului ca producatorul coreean a exclus din planurile sale pe urmatorii doi ani lansarea unei versiuni de serie a conceptului Kee, preferand sa se axeze pe dezvoltarea brandului si reimprospatarea imaginii modelelor de volum.

Directorul de design a declarat ca "urmatorii doi ani vizeaza inlocuirea modelelor actuale populare. Pana la sfarsitul lui 2011 vom lansa noi generatii pentru Picanto, Magentis si Rio.

Aceste modele devin prioritare pentru ca s-au dovedit a fi succese comerciale. Problema cu un viitor Kee este aceea ca nimeni nu ii poate garanta un succes comercial nici pe piata din Europa, nici pe cea din Statele Unite. Nu ne putem compara cu Audi sau Porsche, care pot anunta oricand ca au creat o noua masina sportiva deosebita iar publicul o va cumpara", a incheiat Schreyer.

Oficialul coreean a lasat sa se inteleaga si faptul ca membrii consiliului de conducere Kia sunt ceva mai reticenti si conservatori in ceea ce priveste investitiile in acest domeniu. Asadar, spre deosebire de Lexus, care a alocat o suma importanta pentru modelul IS-F, Kia nu isi va concentra investitiile catre segmentul de performanta decat atunci cand vanzarile i-o vor permite.

Schreyer a continuat, sustinand ca "este nevoie de multa incredere pentru a da nastere unor modele sportive. De aceea, Kia are nevoie de un statut imbunatatit, pentru a fi pregatit de lansarea lui Kee. Daca lucrurile vor merge bine in anii ce vor urma si vanzarile vor fi ascendente, Kia va fi gata de lansarea unui coupe compact de serie in maxim 5 ani.

Am putea sa il dezvoltam foarte simplu, pe platforma lui Kia sau Magentis, dar pentru mine este foarte important sa avem un model cu propulsie posterioara. Initiativa nu va fi greu de realizat, avand in vedere ca grupul Hyundai-Kia dispune in acest moment de o semenea platforma pe Genesis".

Schreyer a caracterizat viitorul model bazat pe Kee ca fiind "compact, acceptabil ca pret si distractiv. Aceste atribute ar trebui sa primeze in fata celor de tipul <cel mai puternic> sau <cel mai rapid>. In aceste conditii am putea crea un rival pentru modele precum Mazda MX-5 sau noul coupe al celor de la Toyota, dezvoltat impreuna cu Subaru."

"Personal ma declar foarte incantat de acest proiect, de aceea sper ca el sa se realizeze cat mai curand si sa consolideze imaginea brandului Kia pe piata auto", a concluzionat Schreyer.

Comentarii (2)

  • le-a prins bine vw
    buna inspiratia Scirocco
    3 4
  • @jiji-piperatu
    Ce legatura are masina asta cu Scirocco????

    Ce putea sa spuna un bizon!?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru