Kia pregăteşte versiunea electrică a modelului Picanto

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.05.2010
Noua generaţie a modelului din Corea de Sud va debuta pe piaţă anul viitor. Gama de motorizări ar putea include şi o versiune electrică, la care se lucrează în prezent.

Esential

68 de cai ar urma să aibă versiunea electrică a viitorului Picanto.

După ce a confirmat lansarea noii generaţii a modelului Picanto, anul viitor la Geneva, Kia continuă seria surprizelor. Constructorul coreean recunoaşte că are în plan şi o versiune electrică a modelului urban, ce ar urma să fie lansată în anii următori.

Potrivit primelor speculaţii, sub capota lui Picanto electric se va afla un motor cu propulsie alternativă, de 68 de cai putere, ţinut în viaţă de o baterie litiu-polimer, mult mai compactă şi mai performantă decât actualele produse litiu-ion.

Pe lângă versiunea electrică, gama de motorizări a viitorului Picanto va include mai multe variante de putere ale noului propulsor de 1.0 litri, cu trei cilindri, pe benzină. Unitatea va înlocui actualele motorizări cu patru cilindri şi va fi capabilă să dezvolte până la 110 cai putere, în versiune turbo.

Tot în anii următori am putea asista şi la introducerea unei versiuni diesel-hibrid în interiorul gamei de modele, având în vedere tehnologia de care dispun coreenii.

O astfel de versiune ar urma să fie ajutată şi de un sistem de alimentare la priză a pachetului de baterii.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • "ţinut în viaţă de o baterie litiu-polimer, mult mai compactă şi mai performantă decât actualele produse litiu-ion."

    La 68 de cai putere dezvoltati nu cred ca afirmatia legata de perfomantele mai bune fata de bateria litiu-ion , e valabila... legat de dimensiunile compacte nu putem decat sa-i credem pe cuvant
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru