OFICIAL: Primele schiţe ale viitorului Kia Picanto

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.12.2010
Kia va lansa la Salonul Auto de la Geneva noua generaţie a modelului Picanto. Designul pregătit de coreeni a fost deja anticipat de o serie de schiţe oficiale

Primăvara anului viitor va aduce surprize pentru fanii Kia, constructorul coreean urmând să expună un model nou în cadrul Salonului de la Geneva. Fără îndoială, este vorba despre cel mai aşteptat produs, modelul Picanto, ale cărui schiţe oficiale au debutat astăzi, mai devreme decât se anticipa. Mai mult decât atât, cei prezenţi la Salonul Auto de la Bologna, deschis zilele acestea, au putut admira live o sculptură a viitorului mezin Kia.

Spre deosebire de actualul model, viitorul Picanto va adopta un look ceva mai masculin, mult mai bine conturat, dar cu aceleaşi trăsături specifice brandului. Designul poartă eticheta lui Peter Schreyer, omul care conduce departamentul de creaţie al coreenilor, principalele influenţe urmând să derive din conceptul Pop, prezentat în toamna acestui an la Salonul Auto de la Paris.

Deşi schiţele indică look-ul unui concept, cu jante mari, ascunse sub bosaje bine profilate, la Geneva publicul va face cunoştinţă cu versiunea de producţie a noului Picanto, programată să ajungă pe piaţa europeană cel mai devreme în lunile aprilie sau mai.

Noua generaţie a modelului urban a fost dezvoltată, cum era şi normal, pe platforma fratelui de concern Hyundai i10.

Chiar şi aşa, interiorul lui Picanto va fi complet diferit de cel al modelului Hyundai, promiţând un aer funky şi atrăgător, croit special pentru tineri. Sub capotă vom asista probabil la aceleaşi motorizări pe benzină, însă noutatea absoltuă va fi un turbodiesel cu doar trei cilindri. 

via | autoblog

Comentarii (2)

  • Tripleta C1/Peugoet 107/Toyota Aygo
    Cel putin frontal seamana destul de mult cu tripleta C1/Peugoet 107/Toyota Aygo !
    4 1
  • aha!
    ce ziceam mai demult? :) http://www.automarket.ro/masini-noi/kia/no-3-concept-1107/
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru