Kia Soul'ster, in serie din 2010

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 01.06.2009
Presa din SUA anunta astazi ca sefii Kia s-au hotarat sa lanseze o versiune de productie a conceptului Soul'ster, prezentat in premiera in ianuarie, la Detroit.

Dupa ce Kia a prezentat la Detroit conceptul Soul'ster, o versiune cabrio-pickup a lui Soul, presa americana a jubilat si s-a intrecut in epitete pozitive la adresa noului prototip. Iar reactia pozitiva a jurnalistilor i-a facut pe sefii Kia sa reconsidere posibilitatea ca modelul sa intre in productia de serie cu o fata ceva mai comuna. Ei bine, dupa ce informatia reevaluarii proiectului aparea in luna februarie, presa de peste Ocean sustine ca oamenii cu putere de decizie din cadrul Kia au ajuns la concluzia ca modelul merita sa faca parte din gama Kia.

"Reactia publicului a fost coplesitoare. In aceste momente analizam situatia, insa este clar pentru toata lumea ca vorbim de un concept care a fost construit astfel incat o eventuala productie a sa in serie sa aiba loc fara prea mari probleme", sustinea la acea vreme Alex Fedorak, purtatorul de cuvant Kia.

Conform primelor informatii, Soul'ster va dispune de un acoperis soft-top retractabil, de doua portiere si de cinci locuri pentru psageri.

Modelul va intra in productia de serie in 2010, urmand ca motoarele de care va dispune sa fie, cel mai probabil, preluate direct de pe "fratele" Soul: o unitatea pe benzina de 1.6 litri si 120 CP si una diesel de 124 CP.

Primele piete pe care va fi vandut modelul sunt SUA si Coreea de Sud. Nu exista inca informatii legate de probabilitatea ca Soul'ster sa aterizeze in Europa.

via | 4wheelsnews

 

Comentarii (3)

  • Flaviu C
    kia
    pana apare tentativa asta de SUV cu faruri de copiate de la audi....apare Duseteru'....care-i da clasa,la aspect, si calitate/pret
    0 5
  • spuse asta un posesor de logan...masina poporului
    1 0
  • georgemed
    eu nu zic ca dusterul nu ar fi mai frumos insa deosebirea este ca prototipul de la dacia nu are nici o sansa sa vada linia de productie
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru