Koln: a inceput productia noului Ford Fiesta

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.08.2008
Fabrica Ford in Koln a inceput sa produca noua generatie Fiesta, primul model de filosofie globala a marcii americane.

Ford Europa a anuntat ca productia noii generatii Fiesta a debutat joi in Germania, la uzina din Koln a marcii. Fiesta - model produs in 12 milioane de exemplare de la lansarea primei generatii, in 1976 - este primul model inclus in programul bazat pe noua strategie globala a marcii, ceea ce va face ca Fiesta sa aiba acelasi design indiferent de piata pe care acesta va fi comercializat.

Pe langa uzina din Koln, Fiesta va fi produsa si la Valencia, situl spaniol de productie urmand sa gazduiasca asamblarea noului model incepand din ianuarie 2009. Vor urma uzinele Ford din China, Thailanda si Mexic. Asa cum v-am anuntat acum cateva zile, uzina din Mexic a Grupului Ford va fi reconstruita pentru a gazdui liniile de asamblare a noului Fiesta, aici fiind construite anterior modele ale seriei de mare tonaj F (F-150 si F-250).

Conform celor de la Ford, anul 2008 va insemna 148.000 de unitati produse in fabrica din Koln. La capacitate maxima, fabrica germana va produce 1900 de unitati Fiesta si Fusion in fiecare zi.

via | Detnews

Taguri: Fiesta, Ford

Comentarii (4)

  • daca ar face o varianta "efficient dynamics" mi-as lua..
    masina arata superb pacat ca nu dezvolta tehnologii asemanatoare celor de la bmw.. asa ca mai tre sa strang bani pt un bmw seria 3 efficient dynamics ..:(
    0 0
  • cand apare si in romania?
    vreau s-o cumpar neaparat !!!
    0 0
  • super!!!
    foarte misto masina. m-am indragostit de ea
    0 0
  • @alina
    Alinutza,

    Ori ai facut o greseala de exprimare (adik ai vrut sa scrii k iti place mult) ori esti genul care se indragosteste de bani/putere/sex (si atunci iti recomand ceva gen Aston Martin, Bentley, RR pentru a parea clasa de lux :o)

    Fiesta arata bine insa nu difera cu mult de o Corsa sau de-un 207 ...

    Totul e sa aiba macar o parte din "efficient dynamics" adica sa nu polueze prea tare orasu'
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru