La Tribune: Renault a renunţat la ideea unui "Smart Fortwo" propriu

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.05.2012
Deşi se afla în planul de dezvoltare al colaborării dintre Renault şi Daimler, versiunea Renault a viitorului Smart Fortwo nu mai este de actualitate.

După ce Daimler şi Renault-Nissan au anunţat că au semnat o colaborare pe termen lung de care ambele părţi vor profita scoţând modele produse în comun, unul dintre primele proiecte dezvoltate de cele două părţi urma să fie un model de oraş de dimensiuni ultracompacte care să aibă doar două locuri. Ei bine, proiectul aflat în desfăşurare încă de anul trecut a fost abandonat, iar modelul Renault care ar fi trebuit să fie o versiune franceză a lui Smart Fortwo a fost pus pe pauză.

Informaţia a fost publicată astăzi de La Tribune, publicaţia franceză citând surse din cadrul Renault. Jurnaliştii din Hexagon susţin că Renault a renunţat la ideea de a avea în gamă un "Smart" propriu din două motive: unul este legat de faptul că studiile francezilor au indicat că piaţa acestui tip de modele este foarte mică, celălalt de faptul că Renault are deja în gama electrica Twizy, iar un model de dimensiuni relativ asemănătoare nu ar fi o decizie înţeleaptă.

Evident, Daimler va continua să dezvolte modelul care va deveni generaţia următoare a lui Smart Fortwo fără implicarea Renault.

Deşi proiectul modelului cu două locuri a fost abandonat, Smart şi Renault continuă să dezvolte împreună un model cu patru locuri care va reprezenta pe de o parte urmaşul lui Twingo, iar pe de altă parte urmaşul defunctului Smart Forfour. Conform La Tribune, cele două modele vor dispune atât de motoare clasice pe benzină, cât şi de versiuni electrice.

via | Leblogauto | La Tribune

Comentarii (3)

  • Defunctul Smart Fortwo
    "[...] iar pe de altă parte urmaşul defunctului Smart Fortwo." Cred ca trebuia sa fie vorba de defunctul Smart Forfour.
    1 0
  • mircea
    @LR
    Absolut corect. Mulţumesc pentru sesizare.
    1 0
  • @mircea
    Cu placere!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru