Lagonda va construi un SUV pe platforma lui Mercedes GL

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 29.10.2010
Viitorul Mercedes-Benz GL va fi utilizat pentru crearea primului model din era modernă al mărcii Lagonda. Modelul va fi un SUV de lux.

Ulrich Bez, şeful Aston Martin, a declarat că Lagonda va construi un SUV pe platforma lui Mercedes-Benz GL. Marca Lagonda va folosi platforma viitorului GL, model care va debuta în 2012 într-o versiune complet nouă. Nu este clar dacă testele viitorului model Lagonda vor fi realizate în acelaşi timp cu noul GL sau dacă cei de la Mercedes-Benz vor lansa întâi modelul GL de generaţie 2012 ca apoi să le dea celor de la Lagonda noua platformă. Oricum ar fi, noul SUV va fi prima creaţie modernă a celor de la Lagonda, deţinuţi de Aston Martin de mult prea multă vreme fără niciun model lansat.

Colaborarea dintre Lagonda şi Mercedes-Benz nu este surprinzătoare, existând în trecut mai multe zvonuri care sugerau această legătură. În urmă cu mai bine de 12 luni, circula un zvon care anunţa că Lagonda va construi o limuzină de lux bazată pe S-Klasse. În ceea ce priveşte motorizările viitorului SUV, sunt şanse mari ca Lagonda să aleagă doar versiunea de top alimentată cu benzină, sau chiar hibridul anunţat în gama GL.

Cu toate acestea, nu este exclus debutul unui Langonda cu motor diesel. Un lucru este cert însă: Aston Martin nu va folosi marca Lagonda pentru a-şi reduce emisiile de carbon la nivel de grup.

Mercedes-Benz GL ar putea fi preluat de Lagonda pentru dezvoltarea unui nou model după aceleaşi considerente utilizate pentru geneza lui Aston Martin Cygnet. În cazul lui Cygnet, corporaţia Toyota asamblează motorul şi caroseria modelului pe linia de fabricaţie a lui iQ şi trimite apoi produsul finit la uzina din Gaydon. Odată ajuns în Gaydon, modelul devine un Aston Martin cu ajutorul finisajelor deosebite de la interior şi a design-ului exterior, adaptat la ceea de înseamnă Aston Martin – în limita posibilităţilor fizice, desigur.

Via | Autoblog.it 

Comentarii (1)

  • Andrei
    Lagonda
    Tinand cont ca intelegerea prin care Ford le furnizeaza motoare celor de la Aston Martin ( motorul V12 este construit in uzina Ford din Koln, Germania ) va expira in viitorul apropiat, este foarte probabil ca Aston Martin sa semneze o intelegere cu Daimler AG pentru furnizarea de motoare Mercedes pentru masinile Aston Martin si Lagonda . Intr-o situatie similara se afla si JLR, intelegerea prin care Ford le furnizeaza motoare urmand sa expire in 2015 . Tinand cont ca Tata a fost partener cu Daimler AG zeci de ani, este foarte probabil ca si masinile Jaguar si Land Rover sa primeasca motoare Mercedes incepand cu 2016 .
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru