Lamborghini Gallardo LP560-4, primul teaser

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 27.02.2008
Lamborghini a dezvaluit astazi primul teaser al noului Gallardo LP560-4, care va debuta oficial la Geneva.

Esential

552 de cai putere va dezvolta propulsorul instalat pe viitorul Lamborghini Gallardo LP560-4.
530 Nm dezvolta Lamborghini Gallardo LP560-4.
2011 este anul in care Lamborghini va lansa o noua generatie a modelului Gallardo.

Lamborghini a mai indulcit asteptarea fanilor sai cu un teaser al premierei pe care o pregateste pentru Salonul Auto de a Geneva. Este vorba despre o restilizare a modelului Gallardo care exista deja pe piata din 2003.

Noul model a fost botezat LP560-4 si nu LP550 cum anticipasem in trecut, numele fiind inspirat de trasaturile supercarului: puterea motorului (aproape 560 de cai) si tractiunea integrala (indicativul 4).

Sub capota, Lamborghini va instala un motor V10 de 5.2 litri, echipat cu cea mai nou tehnologie a injectiei directe, capabil sa dezvolte aproximativ 552 de cai si un cuplu motor de 530 de Nm.

Inginerii Lamborghini vor imprumuta si o serie de componente regasite pe trenul de rulare al actualului R8 si al viitorului RS4. Modificari importante vor fi facute la nivelul cutiei de viteze si a sistemului de tractiune integrala. Astfel, viitorul LP560-4 va putea fi echipat cu transmisie automata sau manuala, conectata la un sistem AWD mai usor si mai eficient.

Noua premiera a constructorului italian va mentine treaz interesul clientilor pentru Gallardo, cel putin pana in 2011, cand Lamborghini va lansa o noua generatie.

via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • stefan
    cine?
    cine a inventat aceasta masina este o masina puternica cat un avion cat costa masina aceasta cand o veni timpul cred ca o sa am si eu una stefan....................................12 ani
    0 0
  • cosmin
    cosmin
    in primu rand nu costa cat un avion;)lp560 bate undeva la 200-300 de mii de euro;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru