Land Rover Defender se înnoieşte pentru anul viitor

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 06.12.2010
Land Rover a decis să opereze noi modificări pentru legendarul Defender, ajuns deja la o vârstă venerabilă. Modelul aşteaptă o generaţie nouă în 2013.

Esential

120 de cai putere dezvoltă motorul diesel de 2.4 litri instalat pe Defender.

După faceliftul din 2007, Land Rover introduce la sfârşitul acestui an o nouă versiune revizuită a modelului Defender, destinată comercializării abia la începutul lui 2011.

Legenda off-road-ului vine cu două variante, una cu ampatament scurt şi una cu ampatament mărit, cu cinci sau şapte locuri. Britanicii vor oferi aceleaşi derivate de caroserie, Pick-up, Double Cab şi Station Wagon, alături de o singură motorizare, dieselul de 2.4 litri, care dezvoltă 120 de cai putere şi 360 de Nm.

Propulsorul, asistat de o transmisie manuală GFT MT-82 cu şase rapoarte, va oferi resursele sale tracţiunii integrale cu diferenţial central blocabil. Unitatea de 2.4 litri poate propulsa Defender-ul de la 0 la 100 de km/h în 15.8 secunde, până la o viteză maximă de 132 km/h. Consumul se opreşte la 10 litri/100 de kilometri, iar emisiile se conformează normelor Euro 4.

Modelul britanic garantează ca şi înainte ingrediente potrivite pentru o escapadă off-road. Cu o gardă la sol generoasă, un unghi de atac de 49 de grade şi unul de degajare de 47 de grade, Defender se angajează să depăşească orice obstacol, câtă vreme jantele sunt încălţate cu pneuri de 205 sau 235, în funcţie de variantă. De asemenea, modelul este capabil să tracteze o sarcină de maxim 3500 de kilograme.

Varianta revizuită a modelului Defender va mai fi comercializată doar până în 2013, când Land Rover promite introducerea unei noi generaţii, complet noi, cu aspecte moderne, dar care nu trădează spiritul de off-road tradiţional. 

via | autoblog

Comentarii (3)

  • EURO4 ?
    Nu de alta...dar de anul viitor in UE nu mai ai voie sa vinzi masini noi EURO 4 din cate stiu eu. Din acest motiv toata lumea a reinoit gama de motorare. Pentru a fi EURO 5 (vezi motivul pentru care dispare type r si ford rs pana vine noul model).
    9 0
  • sa ridice mana sus cei care cred ca si acest model va primi leduri la facelift
    7 1
  • ARO!
    ARO de ce nu a putut merge pe aceeasi retetă?! Cine a vandut-o la preț de trecere de pietoni facută de Oprescu?!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru