Lexus anunţă lansarea conceptului LF-Gh, avanpremiera viitorului GS

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.03.2011
Lexus lucrează la dezvoltarea unui urmaş electric al actualului GS. Modelul va fi anticipat de un concept, botezat LF-Gh, aşteptat în cadrul Salonului de la New York.

Lexus a anunţat oficial că pregăteşte publicului o surpriză în cadrul Salonului Auto de la New York, programat să înceapă în data de 19 aprilie. Divizia de lux a celor de la Toyota promite un concept inovativ, care ar putea anticipa viitoarea generaţie a sedanului GS.

Japonezii au fost însă destul de zgârciţi cu detaliile, preferând să dezvăluie doar faptul că prototipul se va numi LF-Gh şi va reprezenta o avanpremieră a noului limbaj de design Lexus.

Noul GS este aşteptat pe piaţă în 2012, odată cu înlocuitorul actualului IS, model cu care, de altfel, GS va împărţi aceeaşi platformă. Ambele vor primi un nou tren de rulare, un ecartament şi un ampatament mai mari. Această ultimă trăsătură va fi mai des întâlnită în cazul fratelui mai mare, care are nevoie se spaţiu pe locurile din spate.

În condiţiile în care pe piaţă există deja un nou entry-level în persoana lui CT, Lexus poate ţinti spre partea superioară a clasamentului premium, atunci când va lansa GS.

Gama de motorizări va folosi cam aceleaşi unităţi pe care le regăsim actualmente în gama Lexus, mai exact propulsorul V6 de 4.0 litri.

În cazul lui IS nu este exclusă nici folosirea unei alternative hicride, care să aibă sub capotă un diesel cu patru cilindri şi o unitate convenţională. 

via | autocar

Comentarii (2)

  • ...
    urate mai sunt lexusurile sedan...
    3 8
  • cum frate ampatament mai mare tot la gs? pai e ,cred, mai mare si decat a 6 deja ,in schimb is ar cam avea nevoie de spatiu pentru pasagerii dupa bancheta masinii.cred ca ati gresit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru